
2 εύκολες και γρήγορες συνταγές για γλυκό: Μηλόπιτα και Σουφλέ σοκολάτας
Κάθε Παρασκευή στο σπίτι υπάρχει ενθουσιασμό, καλύτερα και από Κυριακή. Από τη μία είναι η προοπτική του ΣΚ, πλάνα πολλά, ύπνος παραπάνω, οθόνες σε λειτουργία, και από την άλλη είναι η ημέρα που θα φιλοξενήσουμε φίλες τους στο σπίτι. Εγώ με 3 και άλλες φορές με 4 ή 5 παιδιά από το σχολείο για το σπίτι και εκεί ξεσάλωμα.
Χωρίς πρόγραμμα, μόνο παιχνίδι, τσακωμός και επιτραπέζια, κάποιες φορές με τη συμμετοχή και κάποιες άλλες όχι και πάντα μα πάντα, με μπόλικο φαγητό και σνακ γλυκό.
Οι παραγγελίες δίνουν και παίρνουν από την προηγούμενη ημέρα, κυρίως από τη Βάλια που τρέφεται αποκλειστικά με προϊόντα ζαχαροπλαστικής, τα οποία πρέπει να αναφέρω ότι εκτελεί με εξαιρετική πειθαρχία, ακρίβεια αλλά και ενθουσιασμό και αγάπη. Στο αγαπημένο κέικ μπανάνας ή το κέικ με γιαούρτι και το κέικ αμυγδάλου των προηγούμενων χρόνων έχουν έρθει και έχουν προστεθεί δύο νέες αγαπημένες αφίξεις: μηλόπιτα της μαμάς (και της γιαγιάς αγαπάμε αλλά αυτή έχει κάτι που θυμίζει περισσότερο κέικ) και φυσικά το πιο εύκολο σουφλέ σοκολάτας που υπάρχει.
Ένα σουφλέ που εκτός από απόλαυση στο σπίτι, έχει γίνει και σνακ για το σχολείο καθώς μοιάζει, ή μπορεί να πάρει τουλάχιστον την μορφή ενός σοκολατένιου cup cake.
Τις συνταγές θα τις βρείτε κάτωθι – έχω κάνει δικές μου προσθήκες και μικροαλλαγές όπου έκρινα απαραίτητο.
Μηλόπιτα της μαμάς
Όπως θα δείτε η συνταγή δεν περιγράφεται με γραμμάρια, και έτσι κάπως τη βρήκα στην ιστοσελίδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Αφαίρεσα το κονιάκ και το γαρίφαλο που περιελάμβανε η αρχική συνταγή και πρόσθεσα άχνη ζάζαρη για να μοιάζει όμροφη στο τέλος και αφού φυσικά είχε ψηθεί.
Συστατικά
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. βούτυρο
1½ φλ. ζάχαρη
2 αυγά
4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1/2 φλ. γάλα
1 κ.γλ. κανέλα
Προετοιμασία
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το γάλα.
Κόβουμε τα μήλα σε μικρό κυβάκια και να ανακατεύουμε με την κανέλα. Τα προσθέτουμε στο μίγμα που έχουμε ετοιμάσει με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε λίγο.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.
Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.
Σουφλέ Σοκολάτας
Ένα πανεύκολο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε και μαζί τους σε λίγα λεπτά
Υλικά
5 αυγά
100 γρ βούτυρο
120-150 γρ αλεύρι
150 γρ ζάχαρη
250 γρ κουβερτούρας
1 πρέζα αλάτι
1 κ/σ μπεικιν πάντουερ
Προετοιμασία
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, και προσθέτουμε τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί – κάποιοι το κάνουν και στο φούρνο μικροκυμάτων (περιπου 1,5 με 2 λεπτά σε μπωλ καλυμμένο με μεμβράνη). Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα το ρίχνουμε στο μίγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι
Αλείφουμε με βούτυρο μπωλ για το φούρνο ή χρησιμοποιούμε φόρμα για cup cake. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 9 λεπτά.
Bγάζουμε από το φούρνο, και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη ή/και σερβίρουμε με παγωτό.
Για σήμερα έχω στο πρόγραμμα Σουφλέ σοκολάτας και μόνο στη σκέψη του χαμογελάω,
Καλό ΣΚ
you may also like:
No Comments Yet!
No one have left a comment for this post yet!
WRITE A COMMENT ON THIS POST