
Κέικ αμυγδάλου με ξύσμα πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας
Κέικ αμυγδάλου με ξύσμα πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας
Eίχαμε εχθές μια πρόσκληση στους φίλους και γείτονές μας για παιχνίδι με τα παιδιά. Απόγευμα με φθινοπωρινή διάθεση άρα super τέλεια αφορμή για να μείνουμε στο γνωστό μας μέρος χωρίς πολλές μετακινήσεις. Επιλέγω να μην πηγαίνω με άδεια χέρια όπου και αν με καλούν όχι από ευγένεια μόνο και τακτ αλλά για μία αφορμή συνεύρεσης με τα κορίτσια στην κουζίνα.
Θέλω πολύ να σκέφτονται να φτιάχνουν και να προσφέρουν κάτι προς βρώση με τα χέρια τους. Όπως τα παλιά καλά χρόνια που οι γείτονες αντάλλασσαν ταψιά με νόστιμα πηγμένα στο λάδι λαδερά, πρόσφεραν αυγά και ψωμί και όλοι κάπως εκεί γύρω από ένα πέτρινο τραπέζι κάτω από ένα πλάτανο επικοινωνούσαν, τραγουδούσαν, κουβέντιαζαν, γελούσαν – έτσι ήταν τα δικά μου καλοκαίρια τουλάχιστον.
Βρήκα το μαγικό μου βιβλιαράκι που εντελώς τυχαία έχει βρεθεί στα χέρια μου από άγνωστη πηγή με συνταγές του Παρλιάρου, διαφημιστικό βουτύρου Lurpak και έχει αποδειχθεί καταπληκτικό για εύκολες λιχουδιές και κόλλησα στη σελίδα με το κέικ αμύγδαλου με σταγόνες σοκολάτας. Εδώ και μερικούς μήνες, το Carpo έχει θησαυρίσει από τα κιλά αμύγδαλου που καταναλώνουμε. Να η ευκαιρία λοιπόν.
Εύκολο στην εκτέλεση, καταπληκτική γεύση – το ανέφερε όλο το στατιστικό δείγμα μου, και λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα κεικ με πιο μπισκοτένια υφή.
Κέικ αμυγδάλου με ξύσμα πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ
250γρ ζάχαρη
250 γρ βούτυρο
4 αυγά
250 γρ αλεύρι
250 γρ αμύγδαλο λευκό αποφλοιωμένο τριμμένο σε σκόνης στο μπλέντερ
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη (εμείς βάλαμε 100 γρ σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
120 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ σοκολάτα γάλακτος (εμείς βάλαμε λίγη κουβερτούρα που είχαμε στο ψυγείο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και στη συνέχεια το αλεύρι με το μπείκιν παντουερ και το αμύγδαλο ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.
Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και τα κομμάτια σοκολάτας.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μισή ώρα και στους 160 βαθμούς για άλλη μισή ώρα.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και αν είναι υγρό ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν από 40 λεπτά μετά το ψήσιμο.
ΓΛΑΣΟ
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη κρέμα γάλακτος (ελαφρώς). Αποσύρουμε και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και με αυτό περιχύνουμε το κρύο κέικ.
Μπορείτε εύκολα να το σερβίρετε στο σπίτι ή να κεράσετε τους φίλους των παιδιών σας. Δοκιμάστε το με αγάπη και είμαι σίγουρη ότι μικροί μεγάλοι θα το λατρέψουν,
x
Το άρθρο Κέικ αμυγδάλου με ξύσμα πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας έχει γραφτεί για το blog.aliceonboard.gr και δεν περιέχει καμία προωθητική ενέργεια. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε και άλλες συνταγές που κατά καιρούς εκτελούμε με τα κορίτσια.
you may also like:
No Comments Yet!
No one have left a comment for this post yet!
WRITE A COMMENT ON THIS POST