Τι θα λέγατε για μία μηλόπιτα;

0 Comments 🕔10:24, 08.Oct 2015

Οι καθημερινές μου έχουν γίνει ένας αγώνας δρόμου ευχάριστος ωστόσο και διασκεδαστικός. Στόχος είναι η διασκέδαση κυρίως των κοριτσιών, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και συγχρονισμού του σώματός τους, η καλλιέργεια μιας αθλητικής κουλτούρας αλλά και σε ένα μεγάλο βαθμό, η βελτίωση των κοινωνικών ικανοτήτων της Βάλιας, της μικρής μου κόρης, η οποία τα τελευταία 2 χρόνια της ζωής της είναι γραπωμένη στη ζωή της Αλίκης, εισπνέοντας το οξυγόνο της, οικειοποιώντας τους φίλους της και γενικά ζώντας παρασιτικά…

Έτσι, κάθε Τετάρτη, μέρα που μόνο η Αλίκη έχει απογευματινή δραστηριότητα, το τέχνασμα που έχω ανακαλύψει για την εύκολη απόδραση μας από το σπίτι, είναι η υπόσχεση στη Βάλια για ζαχαροπλαστική μετά την επιστροφή μας. Την πρώτη φορά φτιάξαμε ένα κέικ μπανάνα που φαγώθηκε εντός 3 ωρών και εχθές, βλέποντας την ποσότητα μήλων που υπήρχαν στο ψυγείο σκέφτηκα τη μηλόπιτα της μαμάς.

apple pie apples

Πάρτε λοιπόν χαρτί και γράψτε – γίνεται πανεύκολα, δεν απαιτεί πολύ χρόνο και τα περιθώρια λάθους είναι ελάχιστα.

apple pie RECIPE

ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια ζάχαρη
½ βιτάμ
5 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι (φαριν απ)
2 βανίλιες
Κανέλα
5 μήλα (εγώ χρησιμοποίησα 3) και προαιρετικά καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί τοοποθετούμε το βιτάμ (λιωμένο φυσικά), με το 1 φλυτζάνι ζάχαρη και από πάνω τοποθετούμε τα μήλα μας κομμένα σε λεπτές ροδέλες (αν έχετε ειδικό εργαλείο για αφαίρεση των κουκουτσιών υποκλίνομαι) ώστε να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού σας μαζί με την κανέλα (τριμμένη φυσικά).

apple pie TAPSI

Βάζετε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς (εγώ βάζω αέρα).
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών, μαζί με το δεύτερο φλιτζάνι ζάχαρη. Με τα ασπράδια κάνετε μαρέγκα (σε ένα μπωλ με αυγοδάρτη και πολλή δύναμη – δείτε το ως γυμναστική).
Προσθέτετε την μαρέγκα στο μίξερ, μαζί με τις δύο βανίλιες και στο τέλος προσθέτετε και το αλέυρι.
Ρίχνετε το μίγμα μέσα στο ταψί σας που είχε τα μήλα (αφού το έχετε αφαιρέσει από το φούρνο), και ψήνετε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Και ορίστε!

THE APPLE PIE READY

ΜΕΡΙΚΑ TIPS
1.Μην χρησιμοποιήσετε ταψί κέικ από αυτά που αποτελούνται από δύο κομμάτια (εγώ αυτό χρησιμοποίησα και το βούτυρο βγήκε περιμετρικά από τα κενά, είχε διαρροές και γεμίσαμε το φούρνο). Χρησιμοποιήστε ταρτιέρα.
2.Προσθέστε κανέλα (αν σας αρέσει) όταν βγει από το φούρνο

apple pie slice

Εμείς πάντως διασκεδάσαμε την προετοιμασία, φάγαμε μηλόπιτα με το πρωινό μας και φυσικά συζητήσαμε για τις ευεργετικές ικανότητες του μήλου. Βέβαια συζητήσαμε επίσης ότι η γιαγιά την φτιάχνει καλύτερα…..

x

Υ.Γ. Αυτό το post σήμερα το αφιερώνω στη γλυκιά γιαγιά μας που κάθε φορά που πηγαίνουμε στο σπίτι, η κουζίνα μας καλωσορίζει με μυρωδιά μήλου και κανέλας!

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment