Εύκολο κέικ με γιαούρτι, πορτοκάλι και μέλι

0 Comments 🕔12:16, 09.Feb 2018

Εύκολο κέικ με γιαούρτι, πορτοκάλι και μέλι

Κάθε εβδομάδα αναζητούμε νέες συνταγές για κέικ. Τα αγαπάμε γιατί μας διασκεδάζει η προετοιμασία τους τα απογεύματα, μας γλυκαίνει η γεύση τους τα πρωινά μας και μας διευκολύνει στην προετοιμασία του σνακ των κοριτσιών για το σχολείο. Έτσι όταν κυκλοφόρησαν οι Γλυκιές Αλχημίες του Σ. Παρλιάρου πριν λίγο καιρό με τα καλύτερα κέικ του 2018 ήμασταν πρώτες στο περίπτερο.

Έχουν μπει σελιδοδείκτες στα αγαπημένα μας αλλά το πρώτο που φτιάξαμε ήταν αν Κέικ γιαουρτιού με άρωμα πορτοκαλιού και μέλι. Ευωδιαστό, εύκολο και αφράτο.

ΥΛΙΚΑ

3 αυγά
250 γρ ζάχαρη (έβαλα 200 γρ)
300 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ή 2 μανταρίνια)
250 γρ αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
300 γρ μέλι (κατά προτίμηση ανθόμελο)
Λίγη ζάχαρη για το φορμάρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να προκύψει ένα αφράτο μείγμα
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και το αλεύρι με το baking powder (εμείς τα κοσκινίσαμε λίγο)
Βουτυρώνουμε μία φόρμα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη (την φόρμα την αφήνω 5-10 λεπτά στο ψυγείο, το είχα διαβάσει σε κάποια άλλη συνταγή)
Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά
Ζεσταίνουμε το μέλι ώστε να γίνει ρευστό και όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε με το χλιαρό μέλι.
Το αφήνουμε να το απορροφήσει και να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.

Ευτυχώς το κέικ μας ήταν υπέροχο και έτσι το συσκευάσαμε σε όμορφα σακουλάκια που είχαμε (μπορείτε να τα βρείτε εδώ) και τα προσφέραμε σε ένα Playdate.

Καλή απόλαυση

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment