7 tips πριν οργανώσετε ένα ταξίδι εμπειρίας με παιδιά

4 Comments 🕔12:47, 24.Ιαν 2017

7 tips πριν οργανώσετε ένα ταξίδι εμπειρίας με παιδιά

Tα ταξίδια για πολλές πλέον οικογένειες όπως φυσικά και για εμάς, βρίσκονται σε μία φάση επαναπροσδιορισμού. Οι τελευταίες χρονιές και με τρομακτικά γεγονότα σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και οι οικονομική δυσχέρεια, καθιστούν τα ταξίδια κάποιες φορές θέμα έντονου προβληματισμού.

Εμείς μετά από σχεδόν 2 χρόνια άρνησης για οποιοδήποτε ταξίδι στο εξωτερικό, επαναπροσδιορίζουμε τα σχέδιά μας και αποφασίζουμε να συνεχίσουμε να ζούμε όπως πριν και να συνεχίσουμε ή τουλάχιστον να ξεκινήσουμε και με τα παιδιά τα ταξίδια. Με την πεποίθηση πως τα ταξίδια δεν είναι μία πολυτέλεια αλλά μία αναγκαιότητα για τη ζωή τους/μας ώστε να έρθουν πιο κοντά σε αυτό που ονομάζεται πλέον Παγκόσμια Ιθαγένεια.

ταξιδεύοντας με παιδιά

Πλεονεκτήματα

Οι άνθρωποι επιδιώκουν τα ταξίδια για να χτίζουν τις σχέσεις των παιδιών τους με τον κόσμο. Τα παιδιά συναντούν τους ντόπιους κατοίκους και έρχονται σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες κερδίζοντας έτσι ένα σημαντικό εργαλείο στην μετέπειτα ζωή τους.

Η έκθεση των παιδιών σε διαφορετικά μέρη :

– Επιτρέπει να διευρύνουν τις αντιλήψεις τους για την ποικιλομορφία της κάθε κουλτούρας, των αξιών και των εκάστοτε παραδόσεων
– Ενσταλάζει την αποδοχή και το σεβασμό για τους παγκόσμιους γείτονες
– Ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την συνεργασία
– Ενισχύει την εκτίμηση για τη δική τους ζωή
– Πυροδοτεί τη δια βίου αγάπη για τα ταξίδια και την ανακάλυψη
– Δημιουργούν πολύτιμες μνήμες που θα τα ακολουθούν στην ενήλικη ζωή τους
– Γίνονται συμπονετικοί και μαθαίνουν για τους παγκόσμιους πολίτες

ταξιδεύοντας με παιδιά

Εμείς κάναμε το πρώτο μας βήμα και θα ξεκινήσουμε με ένα εύκολο, κλασικό και πάντα αγαπημένο ταξίδι στο Λονδίνο. Η Βάλια στον παιδικό της σταθμό στα πλαίσια του προγράμματος βιωματικής εκπαίδευσης έχει ήδη ταξιδέψει στο Λονδίνο μέσα από τις γεύσεις, το θέατρο, τα κοστούμια, τις ταινίες. Και ανυπομονεί να δει με τα ίδια της τα μάτια το Big Ben. Από την άλλη μεριά η Αλίκη, μερικά χρόνια μπροστά και πάντα με τη χρήση της τεχνολογίας ταξιδεύει πιο συχνά νοερά μέσα από το Google Earth που έχει πλέον προστεθεί στη ζωή μας.

Έχουμε λοιπόν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι μας και μένει τώρα να φτιάξω το αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμά μας. Αν και εσείς θεωρείτε ότι ένα ταξίδι δεν είναι πολυτέλεια αλλά με οικογενειακή εμπειρία, συγκέντρωσα μερικά tips που και εμείς θα ακολουθήσουμε σε αυτό το πρώτο μας οικογενειακό ταξίδι.

7 tips πριν οργανώσετε ένα ταξίδι εμπειρίας με παιδιά

Ξεκινήστε σταδιακά ανάλογα με την ηλικία των παιδιών

Αρχίστε να σκέφτεστε προορισμούς όπου τα μικρότερα παιδιά ή τα παιδιά που ταξιδεύουν για πρώτη φορά να μπορούν να προσαρμοστούν πιο εύκολα. Τέτοιοι προορισμοί θα μπορούσαν να είναι αυτοί που οι άνθρωποι μιλάνε την ίδια γλώσσα ή οι πολιτισμικές διαφορές είναι μικρότερες.

ταξιδεύοντας με παιδιά

Μία δεύτερη επιλογή θα μπορούσε να είναι μια κοντινή περιοχή που περιλαμβάνει αρκετά εκπαιδευτικά και πολιτιστικά στοιχεία. Διαλέξτε μία ή δυο μέρες για να ανακαλύψετε τον προορισμό και να μάθετε για τους ανθρώπους τους.
Επίσης, φροντίστε να επιλέγετε προορισμούς που ταιριάζουν στις ηλικίες των παιδιών σας , όπως δηλαδή οι χώρες της Ευρώπης που μπορούν να συνδυάσουν πάντα. Βέβαια, οι ειδικοί προτείνουν πως είναι καταλληλότερη επιλογή για μεγαλύτερα παιδιά καθώς μπορούν να κατανοήσουν βαθύτερα την τέχνη και την ιστορία της.

Ενσωματώστε εμπειρίες

Για να διατηρήσετε την προσοχή των παιδιών πρέπει να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα σας δραστηριότητες και εμπειρίες. Κάντε κράτηση σε ταξιδιωτικά γραφεία που έχουν συνηθίσει να εργάζονται με παιδιά και κάνουν τις ξεναγήσεις πιο διασκεδαστικές ή διαβάστε tips από blogs που άλλοι γονείς έχουν να προτείνουν. Μία υπέροχη πρόταση είναι το Babyccino και τα ταξιδιωτικά tips που έχει ανάλογα με την πόλη ή το μέρος που σας ενδιαφέρει όπως για το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Βαρκελώνη και τη Ν. Υόρκη.

ταξιδεύοντας με παιδιά

Ακολουθήστε το σχολικό πρόγραμμα

Αρκετοί γονείς επιλέγουν προορισμούς σύμφωνα με τα μαθήματα που κάνουν τα παιδιά στο σχολείο. Ενισχύστε τα μαθήματα του σχολείου όπως ιστορία και γεωγραφία με πραγματικές εμπειρίες που θα αποκομίσουν ταξιδεύοντας στα μέρη αυτά. Αυτό επίσης θα μπορούσε να συνδυαστεί και με την ευκαιρία να εξασκήσουν τις ξένες γλώσσες που μαθαίνουν.

Συμβουλευτείτε τα παιδιά σας

Ποιά είναι τα χόμπις τους και ποιά τα ενδιαφέροντά τους; Πού ονειρεύονται να πάνε; Αφήστε τα να συμμετέχουν στο σχεδιασμό του ταξιδιού ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερος αντίκτυπος στη μελλοντική παγκόσμια ιθαγένεια. Όπως προανέφερα τα παιδιά μας σε αυτό το πρώτο ταξίδι ήθελαν πολύ να πάμε στο Λονδίνο.

Επιλέξτε ένα δυναμικό προορισμό

Η Κίνα είναι ένας από τους πιο εκπαιδευτικούς προορισμούς για τα παιδιά. Η επιρροή της στις επιχειρήσεις, την επιστήμη και την εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο εντείνεται συνεχώς. Τα παιδιά που έχουν την ευκαιρία να την ανακαλύψουν αποκτούν όχι μόνο συγκριτικό πλεονέκτημα αλλά και εμπειρία ζωής . Το ίδιο ισχύει και για χώρες όπως η Ινδία και η Βραζιλία. Σαφώς δεν θα πρότεινα παρόμοια ταξίδια με παιδιά μικρής ηλικίας.

ταξιδεύοντας με παιδιά

ταξιδεύοντας με παιδιά

Σχεδιάστε μακροπρόθεσμα

Ένα ταξίδι στην παγκόσμια ιθαγένεια είναι μόνο αυτό. Ένα ταξίδι! Δεν είναι ένα ταξίδι που θα γίνει μόνο μια φορά αλλά μια εξατομικευμένη στρατηγική. Όπως θα σχεδιάσετε το οικονομικό σας πλάνο, φροντίστε να σχεδιάσετε και το πλάνο του ταξιδιού. Ρωτήστε το ταξιδιωτικό σας σύμβουλο και βρείτε τους κατάλληλους προορισμούς για τα επόμενα τρία, πέντε ή δέκα χρόνια. Ποιοι προορισμοί είναι καταλληλότεροι για την οικογένεια σας? Ποιοι προορισμοί θα εμπλουτίσουν την παγκόσμια ιθαγένεια?

Σκεφτείτε έξυπνα και οικονομικά

Αν γνωρίζετε το ταξίδι που θέλετε να κάνετε μπορείτε πλέον με ειδικές πλατφόρμες να σχεδιάσετε και οικονομικά το ταξίδι σας. Εγώ κάπως έτσι ξεκίνησα αναζητώντας τα φθηνότερα εισιτήρια μέσα από το low fare της Aegean ενώ παράλληλα αναζήτησα καλές προτάσεις για διαμονή είτε στο AirBnb είτε στο Kid&Coe που είναι καταπληκτικό ειδικά όταν έχετε μικρά παιδιά καθώς τα προτεινόμενα σπίτια προσφέρουν όλα όσα χρειάζεται μία οικογένεια με παιδιά.

Καλή αρχή λοιπόν! Και μην ξεχνάτε

ταξιδεύοντας με παιδιά

“To travel is to evolve. | Pierre Bernardo”

you may also like:

About Author

4 Comments

 1. 🕔 13:54, 24.Ιαν 2017

  ElenaIsCooking

  Ότι καλύτερο τα ταξίδια για τα παιδιά! να προσθέσω επίσης ότι αν μιλαμε για μικρά παιδάκια (2-3-4 ετών)καλό είναι να μην μείνει σε ξενοδοχείο, αλλά σε κάποιο διαμέρισμα, τύπου airbnb, εκτός αν υπάρχει σπίτι φίλων διαθέσιμο!

  reply comment
  • 🕔 11:31, 25.Ιαν 2017

   Pepi Author

   Συμφωνώ απολυτα Έλενα. Για αυτό άλλωστε και πρότεινα το airbnb και το kid&coe, Φιλιά

   reply comment
 2. 🕔 10:14, 25.Ιαν 2017

  Callie

  Πολύ ωραίο το άρθρο σου Πέπη και ξέρεις ότι κι εγώ αγαπώ τα ταξίδια με την μικρή μου. Μακάρι όλοι οι γονείς να σκέφτονταν έτσι!

  reply comment
 3. 🕔 11:32, 25.Ιαν 2017

  Pepi Author

  Πολλοί σκέφτονται έτσι. Απλά πρέπει κανείς να κανει την αρχή στη ζωή του,

  reply comment

Write a Comment 

Your email address will not be published. Required fields are marked *