6 λόγοι να ταξιδέψεις με τα παιδιά στη Βαρκελώνη

0 Comments 🕔07:03, 05.Jun 2019

Γράφει η Κωστάντζα Παπαγιαννοπούλου

Η Βαρκελώνη είναι ένας προορισμός που ενδείκνυται τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Είναι μια πόλη εύκολη, βατή, μεγάλη, φιλική σε όλους. Οικογενειακός προορισμός αναμφισβήτητα. Φημισμένη για τη διάσημη αρχιτεκτονική της κουλτούρα και ποικιλία σε κτίρια ιδιαίτερα σε χρώμα και φαντασία, επιβάλλεται να περιηγηθείς στους δρόμους της μαζί με τα παιδιά σου και να απολαύσεις την μοναδικότητα τους.

Γενέτειρα του Gaudy, του Miro, του Dali, τόπος διαμονής πολλών χρόνων του Picasso, αποτελεί ένα υπαίθριο μουσείο και μια απολαυστική γεύση τέχνης για τους μικρούς της επισκέπτες. Την επισκεφτήκαμε πρόσφατα με τα παιδιά και έχω επιλέξει τα 6 εκείνα αξιοθέατα και στοιχεία που την καθιστούν μοναδική για ένα ταξίδι με τα παιδιά.

6 λόγοι να ταξιδέψεις με τα παιδιά στη Βαρκελώνη

Παιδικές Χαρές – Πολλές και εντυπωσιακές

Οι αποστάσεις είναι μεγάλες, όμως στάσεις ανάσας υπάρχουν πολλές. Ξεκινώντας τη βόλτα σου, θα εντυπωσιαστείς από το πόσες παιδικές χαρές και χώρους αναψυχής θα συναντήσεις, κάθε ένα από αυτά με δικό του χαρακτήρα και διαφορετικό θέμα. Υλικά φιλικά στο περιβάλλον, ασφαλή για τα παιδιά κι ανθεκτικά, παιχνίδια για όλες τις ηλικίες.

Έτσι τα παιδιά δεν ταλαιπωρούνται από το περπάτημα κι εσύ έχεις τον χρόνο σου να απολαύσεις τον καφέ στο χέρι σε ένα παγκάκι στον ήλιο. Η δική μας στάση που έχει μείνει χαραγμένη σε όλους μας και πρέπει οπωσδήποτε να πας κι εσύ όταν προγραμματίσεις επίσκεψη στην πόλη του Gaudi, είναι στην Placa de les Glories Catalanes, δίπλα στον υπέροχο πύργο Agbar που έχει το σχήμα πούρου.

Η πιο ωραία παιδική χαρά, χωρισμένη ανά ηλικιακά γκρουπ, ακόμα και παιδική χαρά για σκύλους έχει. Ναι, ναι, για σκύλους. Αθλητικά όργανα, πάρκο με λουλούδια, γήπεδο μπάσκετ, παγκάκια και chez long για ξεκούραση, fut toc (επιτραπέζιο ποδόσφαιρο), – μια καινούρια μόδα που πιστεύω σιγά σιγά θα έρθει και στα μέρη μας -, είναι λίγα από αυτά που μπορείς να απολαύσεις στο συγκεκριμένο πάρκο.

Barceloneta – ιδανική για βόλτες

Επτά παραλίες, η μία δίπλα στην άλλη, με ατελείωτη αμμουδιά και θάλασσα μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου, η Barceloneta είναι ιδανική για βόλτες, αθλήματα, θαλάσσια σπορ, κολύμπι και αθλοπαιδιές. Έχει πολλά μαγαζιά να φας και να πιεις, έχει το διάσημο ψάρι του Frank Gehry, το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου να δείχνει την Αμερική και το διάσημο AQUARIUM της Βαρκελώνης, το μεγαλύτερο σε όλη την Μεσόγειο. Μπορείς να νοικιάσεις ποδήλατα, εάν τα παιδιά είναι σε ηλικία που μπορούν να υποστηρίξουν αυτοτελώς την ποδηλασία! Είναι ο καλύτερος τρόπος να δεις την ακτογραμμή αλλά και την πόλη ολόκληρη!

Park Guell – ένα πάρκο μοναδικό

Ένα παραμυθένιο πάρκο, σχεδιασμένο από τον Antonio Gaudi, ολοκληρωτικά. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, νομίζεις ότι εκεί πρέπει να ζούσε ο Χανς και η Γκρέτελ. Χρώματα, πολύχρωμα μωσαϊκά πλακάκια, φυσικά υλικά και σχήματα σε κολώνες και παγκάκια, τα παιδιά τρελαίνονται και απολαμβάνουν τη θέα όλης της πόλης από την τεράστια πλατεία με τα ντυμένα με μωσαϊκό παγκάκια.
To συγκεκριμένο πάρκο έχει ελεύθερη είσοδο, εάν όμως θέλεις να ανέβεις στην πλατεία The Greek Thatre και να επισκεφθείς την Sala Hipostila και να απολαύσεις από κοντά τον φημισμένο δράκο του πάρκου, πρέπει να πληρώσεις εισιτήριο.

photo daniel Corneschi

Sagrada Familia

Το πιο γνωστό μνημείο της Βαρκελώνης αλλά και του Gaudi. Ξεκίνησε να χτίζεται το 1882 και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Αναμένεται το 2026, όπου και συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του Gaudi να παίρνει την τελική της μορφή. Επίσης Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, εντυπωσιακό και επιβλητικό σε περιμένει να το παρατηρήσεις σπιθαμή προς σπιθαμή.

Εμείς το παρατηρήσαμε απέξω μια χαρά! Τα παιδιά βαριούνται στις ατελείωτες ουρές και ξεναγήσεις κι εκεί έχει μπόλικες από αυτές. Είναι όμως πολύ εντυπωσιακό απέξω και πρέπει οπωσδήποτε να δεις όλες τις πλευρές της.

photo danil_sorokin

Camp Nou – το ιστορικότερο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ευρώπης

Το “καινούριο γήπεδο” είναι ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ευρώπης και η έδρα της Barcelona. Εάν έχεις γιο, δεν υπάρχει περίπτωση να την γλυτώσεις…
Παντού στο κέντρο της πόλης υπάρχουν boutique να ψωνίσεις… Αλλά μια επίσκεψη στο γήπεδο δίνει άλλη αίγλη στο ταξίδι του παιδιού σου. Και το Megastore που υπάρχει μέσα στο χώρο του σταδίου, απλά δεν υπάρχει! Τρεις όροφοι με ό,τι μπορείς να φανταστείς! Μπορείς να προγραμματίσεις να δεις έναν αγώνα ή μία επίσκεψη με οργανωμένο tour που παρέχει το στάδιο ώστε να δει το παιδί σου από κοντά τον χώρο που προπονούνται οι θρύλοι της στρογγυλής θεάς!

barcelona

photo phillipe_bourhis

Churros Con Chocolata – το απόλυτο must

Και φυσικά, άφησα για το τέλος το καλύτερο!!! Το γλύκισμα του δρόμου. Το γλυκό που τα παιδιά λατρεύουν και πλέον το ζητάνε κι εδώ.
Είναι ιεροσυλία εάν πας στην Βαρκελώνη και δεν φας στο δρόμο αυτά τα μακρόστενα λαχταριστά τηγανητά λουκουμαδοζυμαράκια, βουτηγμένα στην πηχτή καυτή σοκολάτα! Στάση οπωσδήποτε στην Laietana Xurreria! Αποτελεί Must!

photo huib_scholten

photo spencer_davis

Και μερικά tips για φαγητό

Το φαγητό της Ισπανίας είναι λίγο ιδιαίτερο και σπάνια θα αρέσει σε ένα παιδί. Σχεδόν όλα τα μαγαζιά προσφέρουν τα γνωστά και πεντανόστιμα tapas και δύσκολα θα βρεις ένα kids friendly μενού… Για tapas όμως, La Tasueta de Blai αναμφισβήτητα! Και κάπως θα βολευτούν και τα παιδιά!

Η πόλη είναι μεγάλη. Έχει πολλά. Και πολλά επίσης δεν είδαμε. Δεν είδαμε γιατί δεν προλάβαμε.
Δεν είδαμε το συντριβάνι και το λόφο του Montjuic που μπορείς να το απολαύσεις με το τελεφερίκ, το μουσείο της Σοκολάτας και το όρος του Tribidabo. Εάν προλάβεις, αξίζει να τα δεις κι αυτά. Θέλεις μέρες όμως για την Βαρκελώνη. Δεν είναι προορισμός για μια τριήμερη απόδραση. Είναι προορισμός που δεν σε αφήνει να βαρεθείς ούτε στιγμή.

Τη Κωστάντζα Παπαγιανοπουλου μπορείτε να τη διαβάσετε και εδώ, στο Beauty on The Duty

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment