Ο 10λογος της αποτυχημένης απόδρασης

0 Comments 🕔09:58, 05.Jun 2018

Ο 10λογος της αποτυχημένης απόδρασης

Με τον καύσωνα του ΣΚ και με δύο παιδιά μέσα σε ένα διαμέρισμα και χωρίς κανένα πλάνο αποφασίσαμε ότι έπρεπε να κινητοποιηθούμε. Οι παραλίες της Αττικής μας τρομάζουν και έτσι σκεφτήκαμε μία εξόρμηση στην κοντινή Αίγινα. Μαζί με εμάς και μερικές άλλες εκατοντάδες ανθρώπων και αυτοκινήτων που από μακριά τους φαντάστηκα να μου κουνάνε το χέρι μνησίκακα που με τέτοιο θράσος προσδοκούσαμε να γευτούμε κάτι που εκείνοι σχεδίαζαν ημέρες πριν.

Εν όψει απουσίας θέσης αυτοκινήτου για επιστροφή, στρίψαμε προς τη δύση και βρεθήκαμε στη Λίμνη Ηραίου (ή Λίμνη Βουλιαγμένης). Κάπως, κάπου, κάποτε είχαμε διαβάσει και καθώς μας έχουν χρόνια τώρα δώσει χαπάκι ανελέητης εξερεύνησης, κοιταχτήκαμε απλά, και ξεκινήσαμε.

Με λίγες προσδοκίες αλλά πολλή διάθεση για δροσιά και άφθονη όρεξη για λίγες οικογενειακές στιγμές, η Λίμνη ήταν μάλλον απογοητευτική όπως και οι ταβέρνες της αλλά να που τελικά ανακαλύψαμε ένα μικρό σημείο της που μας αποζημίωσε για όλη την ημέρα. Κόσμος ασφυκτικά συγκεντρωμένος μπροστά σε μπαρ και καφέ, δρόμοι γεμάτοι αυτοκίνητα που έκαναν την πρόσβαση σχεδόν αδύνατη, θάλασσα ζεστή που σου έδινε την εντύπωση πως κολυμπούσες σε βούρκο και ταβέρνες που σου πλάσαραν το χθεσινά τηγανισμένο γαβράκι που έμοιζε παγωμένο σαν παγωτό, για φρέσκο.

Δε μπορεί όλα πάντα να πηγαίνουν κατ’ευχήν. Χρειάζεται και το ζόρι και η αναποδιά για να αναπτύξεις και εσύ και τα παιδιά, εκείνο το μηχανισμό επιβίωσης για τις δύσκολες ώρες. Και το απροσδόκητο και την αναποδιά πρέπει λίγο να την καλωσορίζουμε και να είμαστε και λίγο προετοιμασμένοι.

Τα συγκέντρωσα εδώ τα 10 σημεία, τους δείκτες προστασίας αναποδιάς

1. Τα ΣΚ του καλοκαιριού στην Ελλάδα θέλουν λίγο προγραμματισμό. Όχι τρέλα και πανικό αλλά δεν είναι τόσο εφικτή η αυθόρμητη εκδρομή εκτός και αν έεις στο αίμα σου το γονίδιο του αιώνιου camper. Αναφέρομαι στις περιπτώσεις που θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό.
– Επισκέψου έγκαιρα το openseas για δρομολόγια καραβιών και τηλεφώνησε για κράτηση θέσης.
– Ρίξε μία ματιά στο booking.com ή στο Airbnb για δωμάτια και σπίτια αν η διαμονή είναι απαραίτητη

2. Αν τα παιδιά αντέχουν δεν είναι απαραίτητη η χρήση αυτοκινήτου. Στοιχίζει και δυσκολεύει την ανεύρεση εισιτηρίων πλοίου την τελευταία στιγμή

3. Ας έχεις πάντα μαζί σου μερικά σνακ και ένα μπουκάλι νερό γιατί ποτέ δεν ξέρεις σε ποια ταβέρνα θα βρεθείς και αν θα αξίζει. Και επειδή νηστικό αρκούδι δε χορεύει προμηθεύσου μερικά κράκερς ή κριτσίνια για μία μικρή παύση.

4. Μην φας ότι σου σερβίρουν – δε σημαίνει ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο αλλά και οι Έλληνες εστιάτορες (αστειάτορες σε αυτή την περίπτωση) πρέπει να μάθουν να σέβονται και να υπολογίζουν τον πεινασμένο. Γαύρος σε ένα λεπτό δε τηγανίζεται. Γαύρος πρόσφατα τηγανισμένος δεν είναι κρύος και σου προκαλεί εμετούλι. Ας θυμηθούμε όλοι μας έννοιες όπως σεβασμός, φροντίδα, περιποίηση, φιλοξενία. Ελπίζω να υπάρχουν ακόμα κάπου καταχωνιασμένα στο DNA μας.

5. Μην εγκαταλείπεις τη προσπάθεια. Πάντα υπάρχει μία κρυφή μεριά για να απλώσεις την πετσέτα σου χωρίς να ποδοπατηθείς από τα πλήθη. Ίσως πρέπει να έχεις λίγη περισσότερο υπομονή και πείσμα. Θα τη βρεις αυτή τη γωνιά.

6. Έχε τη φωτογραφική μηχανή πάντα ανα χείρας. Η θαυμάσια εικόνα μπορεί να είναι έκπληξη. Και θυμήσου ότι πάντα αξίζει να κάνεις μία στάση και να βγεις από το αυτοκίνητο για αυτό το απίστευτο κλικ. Είναι η ανάμνηση των αισθήσεων σου. Είναι το «καλλιτεχνικό σου όραμα» – κοίτα φωτογραφίες που έχω από μια ψιλοχάλια απόδραση…..

7. Έχε μαζί σου ένα μικρό βιβλιαράκι με ανέκδοτα και γρίφους. Δε μπορείς να γνωρίζεις από πριν πότε και αν σου χρειαστούν. Μπορεί όμως να σε σώσουν.

8. Έχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου το πλάνο Β – ίσως σου χρειαστεί. Ξεκίνα δηλαδή με λιγότερη αυτοπεποίθηση ώστε το λίγο να σε αποζημιώσει, να σου είναι αρκετό.

9. Να ξαναεπισκεφθείς ένα μέρος που στο παρελθόν είχες αποτυχημένη εμπειρία για να ξορκίσεις το κακό. Δες το με άλλο μάτι, πήγαινε προετοιμασμένος. Όλα είναι θέμα οπτικής

10. Φόρα το μεγαλύτερο χαμόγελό σου. Είναι μεταδοτικό.

x

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment