Βιβλία δραστηριοτήτων για τις καλοκαιρινές διακοπές

0 Comments 🕔12:35, 22.Ιούν 2018

Βιβλία δραστηριοτήτων για τις καλοκαιρινές διακοπές

Κλείσανε πάνε τα σχολεία. Ώρα για ξεκούραση και διασκέδαση με όποιον τρόπο ο καθ’ένας επιλέξει. Τα summer camps αυτές τις ημέρες έχουν την τιμητική τους αν μη τι άλλο και τα απογεύματα σαν πέσει λίγο ο καυτός ήλιος, τα πάρκα γεμίζουν με παιδικές φωνές.

Τα ράφια των βιβλιοπωλείων όμως δεν είναι απαραίτητο να γεμίσουν αράχνες αυτή την περίοδο αλλά μπορούν ακόμα να προσφέρουν απόλαυση – τα απογεύματα, τα ΣΚ ανάμεσα στα μπάνια αλλά και στα ταξίδια, μακρινά ή κοντινά, με πλοίο, αυτοκίνητο ή και αεροπλάνο.

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο έχουν κυκλοφορήσει μια νέα σειρά με διασκεδαστικά βιβλία τσέπης τα λέω εγώ γιατί εύκολα, λόγω μεγέθους μπορούν να μπουν σε όλες τις τσάντες παιδικές ή γυναικείες.

Πρόσφατα κάναμε ένα ταξίδι με αεροπλάνο – τα νέα θα τα μοιραστώ σε επόμενο άρθρο, και τα 3 αυτά βιβλία μας συντρόφευσαν υπέροχα σε όλη τη διάρκεια της πτήσης αλλά και τα πρωινά πριν τις εξόδους μας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Τα βιβλία αυτά περιλαμβάνουν ποικιλία διασκεδαστικών παιχιδιών όπως λαβύρινθους, κρυπτόλεξα, βρες τις διαφορές, κουιζ, ιδέες για ζωγραφική, ασκήσεις συσχετισμών και πολλά ακόμα παιχνίδια για παιδιά κυρίως ηλικίας 6+

ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ

– Στο ταξίδι όταν έχει περάσει πολλή ώρα και η βαρεμάρα χτυπάει κόκκινο και εσύ βγάζεις το μαγικό βιβλιαράκι και ένα μολύβι επιστρέφει και πάλι το χαμόγελο στα χείλη τους λίγο «πριν τη μπόρα της ανίας»

– Στο εστιατόριο όταν γουργουρίζει το στομάχι τους και έχει καθυστερήσει το φαγητό

– Το πρωί στο σπίτι/δωμάτιο ξενοδοχείου που θέλεις να κοιμηθείς λίγο παραπάνω αλλά η τηλεόραση μπορεί να ανάψει μετά τις 09.00!!!!

– Στην παραλία κάτω από μια ομπρέλα όταν ο ήλιος είναι καυτό και πρέπει να ξεκουραστούν λίγο γιατί έχουν «μουλιάσει τα χέρια τους»

Τις ίδιας περίπου φιλοσοφίας είναι και άλλοι τίτλοι των εκδόσεων Μεταίχμιο όπως το Είμαι 4 και μπορώ, το Είμαι 5 και μπορώ, της Κατερίνας Χρυστόγερου που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Όλες αυτές οι προτάσεις στόχο έχουν να διασκεδάσουν και όχι να κουράσουν τα παιδιά. Να προσκαλέσουν σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με τη γνώση και τη μάθηση, με την ανάγνωση και τους αριθμούς. Γιατί μέσα από το παιχνίδι η γνώση γίνεται απόλαυση.

x

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment 

<