Open Day στο Μικρό Εθνικό: δημιουργικά εργαστήρια και μια ξεχωριστή παράσταση

0 Comments 🕔07:51, 06.Dec 2018

Open Day στο Μικρό Εθνικό – Σε συνεργασία με τις 4moms

Το Μικρό Εθνικό (κτίριο REX, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα) ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται νέους κάθε ηλικίας στην ανανεωμένη παιδική κι εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η Σοφία Βγενοπούλου, υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού, στόχος είναι “ν’ αποτελέσουν οι παραστάσεις μας την αφετηρία για ένα συναρπαστικό ταξίδι της φαντασίας που με κάθε βήμα, μάς φέρνει πιο κοντά στον άλλον”.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου,  το Μικρό Εθνικό παρουσιάζει δείγμα των θεατρικών εργαστηρίων του στα οποία μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά, μας ταξιδεύει με τους παραμυθάδες του στο φουαγιέ και προσκαλεί τους πολύ μικρούς φίλους του (2 – 6 ετών) να παρακαλουθήσουν μια παράσταση για την πρώτη φιλία. Την Τραμπάλα. Για εκείνη την πρώτη στιγμή που καταλαβαίνεις πως μ’ έναν φίλο μπορείς να κατακτήσεις πιο ψηλές κορυφές. Να φτιάξεις πιο μεγάλα διαστημόπλοια, πιο πολύχρωμες ζωγραφιές. Για εκείνη τη μαγική στιγμή, που δεν θα ξεχάσεις ποτέ. Ένα έργο για τη συνεργασία και το παιχνίδι. Για το μοίρασμα. Για τον θυμό, την αδικία, τη διαπραγμάτευση, τον τσακωμό, αλλά και την υποχώρηση, τη συγχώρεση.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ. Καθώς ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί αυστηρώς σειρά προτεραιότητας. Για αυτό δηλώστε συμμετοχή τωρα στο ακόλουθο link (www.4moms.gr/mikro-ethniko/).

Για την παράσταση το εισιτήριο είναι 7 ευρώ/παιδί. Η παρακολούθηση της παράστασης δεν είναι υποχρεωτική! Το 4moms.gr δίνει τη δυνατότητα σε 20 τυχερούς να κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση.

Για να συμμετέχετε στο διαγωνισμό και να ειστε ένας από τους τυχερούς πατήστε εδώ

Η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου.

Περισσοτερες πληροφορίες στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook (www.facebook.com/events)

Αναλυτικό πρόγραμμα ημέρας:

12:00-12:45 “Θέατρο απ’ όλον τον κόσμο για παιδιά 6 έως 10 ετών” Α’ γκρουπ

13:00-13:45 “Θέατρο απ’ όλον τον κόσμο για παιδιά 6 έως 10 ετών” Β’ γκρουπ

Περιγραφή εργαστηρίου:

Σαν άλλος Ιούλιος Βερν ή σαν άλλος Φιλέας Φογκ, σαν άλλος ήρωας ενός βιβλίου, με μια γεμάτη ή με μια άδεια βαλίτσα, ξεκινώ για το γύρο του κόσμου… Θα ακούσω γλώσσες πρωτόγνωρες αλλά και γνώριμες, κάποιες θα τις μιλήσω, άλλες θα τις τραγουδήσω. Θα παίξω σε σκηνές από την καθημερινή ζωή άλλων ανθρώπων, που τρώνε, μιλάνε, τραγουδάνε και ντύνονται διαφορετικά από μένα. Θα γνωρίσω κάποιες από τις παραδόσεις τους, ίσως παίξω και κάποια από τα παιχνίδια των παιδιών που ζουν σ΄αυτές. Θα μάθω από τις ιστορίες τους… Ένα θεατρικό εργαστήριο από το Μικρό Εθνικό για παιδιά 6 έως 12 ετών.

Υπεύθυνες εργαστηρίου: Άρτεμις Μάνου, Έλενα Μαρσίδου

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα ανά γκρουπ

Χώρος διεξαγωγής: Σκηνή (ισόγειο Rex)

14:00 – 14:45: Οι παραμυθάδες του Εθνικού Θεάτρου, που εδώ και χρόνια ανοίγουν την αγκαλιά τους σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ζωντανεύουν τα παραμύθια τους στο φουαγιέ του Ισογείου Rex. Παραμύθια απ’ τις άκρες της γης και τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, μαζί με τραγούδια ειδικά φτιαγμένα για τις ιστορίες που ακούγονται, συναντούν μικρούς και μεγάλους… Ο μουσικός Φ. Πλακιάς συνθέτει τραγούδια εμπνευσμένα και συνδεδεμένα με τα παραμύθια που επιλέγονται κάθε φορά και μελοποιεί πάνω σε εξαιρετικούς στίχους δικούς του και του Δημήτρη Φιλελέ.Τα τραγούδια λειτουργούν άλλοτε σχολιαστικά κι άλλοτε επιτατικά στη δράση, και η κατά συνθήκη αφήγηση από τον αφηγητή-παραμυθά Δημήτρη Β. Προύσαλη ξετυλίγεται τελείως διαφορετική από χώρο σε χώρο, από δομή σε δομή και από ακροατήριο σε ακροατήριο, ακόμη κι όταν ακούγεται η ίδια ιστορία. Εδώ έχουμε την λειτουργία της παραλλαγής, κύριο χαρακτηριστικό των λαϊκών παραμυθιών και της παραδοσιακής αφηγηματικής προσέγγισής τους.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: Δεν υπάρχει

Χώρος διεξαγωγής: Φουαγιέ

-Για όλες τις ηλικίες

15:00 – 16:00: Παράσταση «Τραμπάλα»

16:00 – 16:45

Εργαστήριο post performance«Παίζοντας με την Τραμπάλα» για παιδιά 2-6 ετών

Οι μικροί θεατές παίζουν και πειραματίζονται με τις θεματικές της παράστασης, εξερευνούν και ανακαλύπτουν τον κόσμο της Τραμπάλας σ’ ένα εργαστήριο που συνδυάζει το θεατρικό παιχνίδι με τις art κατασκευές.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Δήμητρα Νικολοπούλου

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20

Χώρος διεξαγωγής: Φουαγιέ πειραματικής

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment