City Walks: Dizer – Για brunch και καφέ ΧΩΡΙΣ καπνό

0 Comments 🕔09:06, 13.Feb 2017

Dizer – Για brunch και καφέ ΧΩΡΙΣ καπνό

Η γειτονιά είναι μία έννοια δυνατή και στην οποία τα τελευταία χρόνια ο κόσμος επιστρέφει ειδικά ο κόσμος των 40+ που πλέον έχει αποκτήσει οικογένεια και αν όχι θέλει να βρει πάλι λίγη ησυχία, ηρεμία.

Κάποια στιγμή φύγαμε από τις γειτονιές με αέρα κοσμοπολίτικο αναζητώντας νέα μέρη, νέες συνήθειες, νέα στέκια αλλά μάλλον η καρδιά μας ίσως και η θαλπωρή που αναζητούμε μας βρίσκει να αναζητούμε διεξόδους κοντά στο σπίτι μας – στο πάρκο μας να παίξουμε με τα παιδιά, στην αγορά για να μιλήσουμε με τον κυρ Παναγιώτη που θα μας προτείνει την φέτα Καλαβρύτων, στην Μαρία στο ανθοπωλείο για τα όμορφα Χρυσάνθεμα και για τον αχνιστό μας καφέ στο συνοικιακό μας καφέ που τα τελευταία χρόνια έχει πλέον καταλάβει την ανάγκη αισθητικής αναβάθμισης.

Δυστυχώς η δική μας γειτονιά σε απόσταση κοντινή με το πόδι τους χειμερινούς μήνες δε διαθέτει κάτι τέτοιο. Έτσι τα ΣΚ αναζητώ εναλλακτικές ώστε και οι 4 μας να απολαύσουμε μερικές ώρες μαζί ή με φίλους έξω από το σπίτι. Να τα πούμε, να διαβάσουμε εφημερίδα, να ζωγραφίσουμε, να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις. Στη γειτονική μας Πεύκη λοιπόν είχε εδώ και καιρό εντοπίσει το σημείο και έμενε μόνο να το επισκεφθούμε.

dizer καφές χωρίς καπνό

dizer καφές χωρίς καπνό

dizer καφές χωρίς καπνό

Dizer – Για brunch και καφέ ΧΩΡΙΣ καπνό

Αν και στο μυαλό μου το είχε για μεγαλύτερο το Dizer ικανοποίησε και με το παραπάνω τις προσδοκίες μας. Καφές όλων των ειδών συμπεριλαμβανομένου του περίφημου cold brew, τον καφέ φίλτρου δηλαδή που γίνεται με δωδεκάωρη απόσταξη κρύου νερού πάνω σε εκλεκτό καφέ (ή μέθοδος tower για τους μυημένους) και μετά συσκευάζεται σε μικρά μπουκαλάκια των 200 ml για τους πιο απαιτητικούς αλλά και καφέ κλασικό ελληνικό στη χόβολη για τους λάτρης του παλιού, μαύρη σοκολάτα με τσίλι και μπαχαρικά που ειλικρινά «μέθυσε» τον ουρανίσκο μου, αλλά και λευκή σοκολάτα με λεμόνι & μοσχοκάρυδο αλλά και τεράστια ποικιλία σε τσάγια και όλα αυτά με όλων των ειδών τη ζάχαρη και το γάλα (ακόμα και χωρίς γλουτένη).

dizer καφές χωρίς καπνό

dizer καφές χωρίς καπνό

dizer καφές χωρίς καπνό

Γλυκά και αλμυρά συνοδευτικά για όλα τα γούστα με τις ομελέτες, τη ζουμερή Quiche Lorraine και τις μπαγκέτες να κυριαρχούν. Μου έλειψε μία πρόταση burger για να είμαι ειλικρινής ίσως επειδή η Βάλια στα 5 δυσκολεύεται ακόμα φάει τις μπαγκέτες και ένα μαλακό ψωμάκι με burger θα ήταν το ιδανικό ή έστω ένα απλό τοστ.

dizer καφές χωρίς καπνό

dizer καφές χωρίς καπνό

Όμορφη αισθητική, με το άσπρο και το μαύρο να κυριαρχούν χωρίς να κουράζουν, κρυμμένες πόρτες με έξυπνα διακοσμητικά τρικ όπως η κρυφή πόρτα του μπάνιου στον τοίχο ενώ εντυπωσιακή είναι η κουζίνα που ουσιαστικά βρίσκεται στην πλάτη των baristas.

dizer καφές χωρίς καπνό

dizer καφές χωρίς καπνό

Απολαύσαμε την καθαρή ατμόσφαιρα, καθώς το κάπνισμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και τους ευχαριστώ ειλικρινά για αυτή τους την τόλμη, το φιλικό και πρόσχαρο προσωπικό και τα κόμικς που υπήρχαν παντού έτοιμα να τα «ρουφήξεις». Και φυσικά την ανεκτικότητά τους αφού στο τέλος μερικά τετραγωνικά του μαγαζιού μετατράπηκαν σε αυτοσχέδια βάρκα, θέατρο και πάρκο.

dizer καφές χωρίς καπνό

dizer καφές χωρίς καπνό

Θα πρότεινα να κάνετε πρώτα μία κράτηση καθώς τα τραπέζια δεν είναι πολλά και επίσης να έχετε μετρητά μαζί σας αφού το σημείο δεν διαθέτει ακόμα POS κάτι που θα πρότεινα γρήγορα να αλλάξει!

dizer καφές χωρίς καπνό

dizer καφές χωρίς καπνό

To όμορφο, καλαίσθητο και μαζεμένο Dizer είμαι σίγουρη ότι δεν θα περάσει απαρατήρητο και αν μάλιστα μένετε κοντά, μπορεί και να γίνετε μόνιμοι θαμώνες – έχω σοβαρές υποψίες ότι το καλοκαίρι θα είναι όμορφα στον κήπο που διαθέτει στο πίσω μέρος.

Αν γνωρίζετε και άλλα όμορφα σημεία για καφέ και χαλάρωση που απαγορεύεται το κάπνισμα θα χαρώ να τα μοιραστείτε μαζί μας.

Dizer – Για brunch και καφέ ΧΩΡΙΣ καπνό
Dizer: Ηρώων Πολυτεχνείου 2, Πεύκη, 2130387357

Aν θέλετε να βρείτε και άλλα καφέ που απαγορεύεται το κάπνισμα επισκεφθείτε αυτό το χάρτη.

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment