Κυριακή Μεσημέρι στην Αθήνα – Φαγητό στην Taverna του Bios και Θέατρο ή Ξενάγηση με το Athens for Kids

0 Comments 🕔11:16, 25.Oct 2018

Τα Σαββατοκύριακα μπορούν να είναι ξεχωριστά τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους αν επιλέξει κανείς σωστά τα σημεία επίσκεψης, φαγητού, δράσης. Μια βόλτα λοιπόν στο κέντρο της Αθήνας με φίλους και παιδιά, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο για οργανωμένη ξενάγηση από το Athens for Kids αλλά και μια θεατρική παράσταση, είναι μια καλοστημένη πρόταση που δεν θα σε απογοητεύσει.

Κυριακή Πρωί/Μεσημέρι – Κάτι γίνεται στην ταράτσα του Bios

Aν το Bios το ήξερες ως κέντρο συνάντησης για τέχνες, θέατρο και μουσική ώρα να το ξανασκεφτείς. Γιατί τα τελευταία χρόνια έχει προσθέσει και μια νέα δραστηριοποίηση, αυτή του φαγητού σε ένα μοναδικό avantgarde περιβάλλον – μέχρι και το guardian το πρόσεξε και έγραψε για αυτό. Taverna το έχουν βαπτίσει αλλά μιλάει «ελληνικά» σε όλα τα επίπεδα.

Η Γωγώ Δελογιάννη βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα που τη βλέπεις, της χαμογελάς και σου χαμογελάει και αν κάνεις και κανένα λάθος σου φέρνει μόνη της το πιάτο με τα αυγά μάτια που αρχικά ήθελες. Ο κατάλογος απλός όσο κάνει 1+1, μόνο που σε αυτή την περίπτωση έχουμε ένα μενού με τέσσερα άμυλα, τέσσερις πρωτεΐνες και τέσσερα topping (ελληνικά και προσεκτικά επιλεγμένα) σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς.

Λατρέψαμε τον τηγανιτό τραχανά, τον καβουρμά, τις θεϊκές γκόγκες μέσα στην απλότητά τους, τα αυγά μάτια για τα παιδιά, τις πατάτες και την υπέροχη ντομάτα κομμένη τριαντάφυλλο!!!Απολαύσαμε θέα στην Ακρόπολη με τα παιδιά να παίζουν λαστιχάκι και Master Mind ανάμεσα σε hipsters ενήλικες που διάβαζαν τα βιβλία τους, χαμογελούσαν και ερωτευόντουσαν την στιγμή τους.

Μην το χάσεις σου λέω: Taverna at bios, Πειραιώς 84, Αθήνα, 21 0342 5335

Υ.Γ. Ξέχασα να του γράψω ότι οι τιμές σέβονται το πορτοφόλι σου και πως επειδή διαθέτει αυτή την υπέροχη βεράντα, δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε παιδική χαρά των παιδιών μας (με σεβασμό λοιπόν)

Κυριακή Μεσημέρι Θέατρο Olvio – Μπλε

Πολύ κοντά στο Bios βρίσκεται το Θέατρο Olvio. Μπορείς εύκολα να περπατήσεις την απόσταση. Αν το παιδί σου όπως το δικό μου είναι στα 10+ μπορεί εύκολα να απολαύσει μια άκρως ιδιαίτερη παράσταση που αν και δεν είναι αρχικά σχεδιασμένη για τα παιδιά, εμείς και οι υπόλοιποι μικροί φίλοι την παρακολούθησαν παραδειγματικά.

Mια βουβή, ιδιότυπη και συγκρατημένα τρελή παράσταση που υπογραμμίζει την εξαντλητική και ανιαρή επανάληψη μια μοναχικής και άχρωμης καθημερινότητας.
Ένας, άθελά του, αστείος ήρωας, που καταφέρνει να επιβιώνει ψυχικά, έχοντας συνηθίσει αυτό το πληκτικό «μέρα με τη μέρα», χωρίς να προσμένει, χωρίς να αναζητά, ζει μέσα ένα λευκό και νοικοκυρεμένο χώρο. Μια απρόσμενη συνάντηση με το «άλλο» κλιμακωτά αναστατώνει, προβληματίζει, προσθέτει.

Μια ιστορία για την ανθρώπινη φύση που, σε κάθε εποχή ανά τους αιώνες, είναι συνδεδεμένη με τη συντροφικότητα και την αποδοχή του άλλου. Μια παράσταση που αν και αρχικά δεν έχει σχεδιαστεί για μικρούς, είναι μια ιδιαίτερη πρόταση για παιδιά άνω των 10 ετών.

Στη σκηνή δύο ηθοποιοί, ο Παντελής Πάγκαλος, και η Αναστασία Καπρέτσου, σε λευκό φόντο με εξαιρετική σωματικές ερμηνείες. Τη σκηνοθεσία και τη σύλληψη υπογράψει ο Ντέιβιντ Νεγρίν.

Θέατρο Olvio |Φαλαισίου 7 & Ιερά Οδός 67, Βοτανικός 2103428650

Ταξίδι στη Μυθολογία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ένα ταξίδι στην αγαπημένη μυθολογία ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά με πρωταγωνιστές τους θεούς του Ολύμπου και όχι μόνο. Μια ξενάγηση από επαγγελματίες ξεναγούς με ειδίκευση στα παιδιά μέσα στους χώρους του Μουσείου για να ακούσουν, να μάθουν αλλά και να σχεδιάσουν πάνω σε χαρτιά που τους δίνουν, τα σύμβολα του κάθε Θεού.

Τα παιδιά απόλαυσαν την ξενάγηση, αλλά υπογραμμίζω πως απευθύνεται σε παιδιά από 6-8 ετών και όχι μεγαλύτερα. Η ξενάγηση είναι σχεδιασμένη από το Athens for kids και περισσότερες πληροφορίες μποrείς να βρείς στη σελίδα τους στο Facebook.

Αν ωστόσο βρεθείτε στο Μουσείο, μην χάσεις την ευκαιρία να επισκεφθείς την περιοδική έκθεση «Αποτυπώνοντας το Αρχαίο Κάλλος».
Τριακόσιες σαράντα αρχαιότητες από τις πλούσιες συλλογές του σε συνδυασμό με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, προσφέρουν μια αισθητική πανδαισία και υπόσχονται ένα ταξίδι στον χρόνο.

Η έκθεση είναι σχεδιασμένη με μια ιδιαίτερη αισθητική τόσο στο περιεχόμενο όσο και στη διαμόρφωση του χώρου και των επιλεγμένων εκθεμάτων ενώ παράλληλα επιχειρεί μια εναλλακτική προσέγγιση στο ωραίο με όχημα την αίσθηση της όσφρησης.

Τρία αρωματικά έλαια που παρασκευάσθηκαν στα εργαστήρια Κορρές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρουν οι πινακίδες Γραμμικής Β γραφής από την Πύλο (13οςαι. π.Χ.), προσφέρουν στον επισκέπτη μια πρωτότυπη αισθησιακή εμπειρία.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την έκθεση.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 10682
Τηλ: +30 213214 4890 Fax: +30 210 8213573
Email: eam@culture.gr, www.namuseum.gr

Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε,
x

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment