Bookwave 2018 – Ας συγκεντρώσουμε βιβλία, τα χρειαζόμαστε.

0 Comments 🕔09:46, 29.Jan 2018

Bookwave 2018 – Ας συγκεντρώσουμε βιβλία, τα χρειαζόμαστε.
Ας εξασφαλίσουμε τη μέγιστη πρόσβαση των παιδιών σε βιβλία, εμπλουτίζοντας βιβλιοθήκες σχολείων.

Τα δωμάτια των κοριτσιών είναι γεμάτα βιβλία. Βιβλία πεντακάθαρα, φρέσκα, όμορφα. Βιβλία που μεταφέρονται ανάλογα με την ηλικία αλλά περιστασιακά και την ιστορία, από το δωμάτιο της Αλίκης στο δωμάτιο της Βάλιας. Βιβλία αγαπημένα που μου θυμίζουν πολλές αγαπησιάρικες ώρες μαζί τους. Αγαπώ τα βιβλία και κάθε μήνα προσθέτω στη βιβλιοθήκη αυτή από 5-10 βιβλία- κάποια μου τα προσφέρουν οι εκδόσεις αλλά τα περισσότερα είναι επιλεγμένα και αγορασμένα μετά από πολύωρη ανάγνωση στο πάτωμα ενός βιβλιοπωλείου.

Πριν μερικά χρόνια, γέμισα ένα κουτί και στο δρόμο για το γραφείο μου σταμάτησα στο δημοτικό παιδικό σταθμό. Με μεγάλη προσοχή και λίγη αμηχανία χτύπησα την πόρτα και όταν μία πρόσχαρη κυρία με καλημέρισα της εξήγησα τι περιλαμβάνει το κουτί και την ρώτησα αν την ενδιαφέρει να της αφήσω τα βιβλία.

Ο ενθουσιασμός αναπάντεχος. Φούσκωσα από χαρά και ευτυχία που απογειώθηκε όταν η κυρία με το κουτί στα χέρια μπήκε στην αίθουσα που βρίσκονταν τα παιδιά και φώναξε: κοιτάτε τις μας έφερε αυτή η κυρία. Βιβλία. Φωνές πανηγυρικές με οδήγησαν στην εξώπορτα. Αυτό το επανέλαβα άλλες δύο φορές. Δεν το είχα ποτέ σκεφτεί νωρίτερα. Ναι ναι ο κόσμος χρειάζεται βιβλία. Βιβλία που δε μπορεί εύκολα να αποκτήσει.

LIBARY4ALL

Κάποιοι όμως, περισσότερο θαρραλέοι, τολμηροί και οργανωτικοί, το σκέφτηκαν πολύ πριν από εμένα, το έχουν κάνει θεσμό μέσα από την ίδρυση μίας μη κερδοσκοπικής εταιρίας και από το 2013 έχουν γεμίσει πολλές βιβλιοθήκες σχολείων. To Libray4all.

Αποστολή τους: να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή σχολείων που έχουν εκδηλώσει την ανάγκη αυτή, να δίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες για εκπαίδευση και αυτο-βελτίωση σε παιδιά και ενήλικες και φυσικά να προωθούν και να ενισχύουν την πρόσβαση στον ελληνικό πολιτισμό και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Και μία από τις σημαντικότερές δράσεις τους για να το επιτύχουν είναι το BOOKWAVE. Έτσι λοιπόν έρχομαι πάλι σήμερα για να σας διαδώσω αυτή την υπέροχη γιορτή αλλά και το μήνυμα: Γεμίζουμε τα σχολεία με βιβλία.

bookwave

BOOKWAVE

Το bookwave είναι η ετήσια δράση συγκέντρωσης και προσφοράς παιδικών βιβλίων σε σχολεία της Ελλάδας. Ένα πρωτοφανές “κύμα βιβλίων” και προσφοράς θα υψωθεί για πέμπτη φορά στο Μουσείο Μπενάκη από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Η φετινή διοργάνωση έχει ως στόχο τη συγκέντρωση ακόμα περισσότερων βιβλίων για νηπιαγωγεία που παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε βιβλία. Μέχρι σήμερα το Library4all έχει προσφέρει 53.000 βιβλία σε 1.132 σχολεία στην Ελλάδα και περισσότερα από 30.000 βιβλία σε κοινωνικούς φορείς, δομές και οργανώσεις στη χώρα μας.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Μπορείτε να στηρίξετε το bookwave ατομικά είτε αγοράζοντας ένα βιβλίο είτε, εάν είστε εκπαιδευτικός, διοργανώνοντας μία δράση συλλογής βιβλίων στο Σχολείο σας.

Εάν είστε ιδιώτης ή Εταιρεία

Μπορείτε να στηρίξετε το bookwave 2018 αγοράζοντας βιβλία κατάλληλα για παιδιά ηλικίας 5-6 ετών. Υπάρχουν σημεία επίσης συγκέντρωσης βιβλίων, bookstand Library4all στο Κολωνάκι (εστιατόριο IT, Σκουφά 29) και στη Κηφισιά (κατάστημα Living Green, Aλωνίων 2)

Ποια βιβλία δεν συμπεριλαμβάνονται στη δράση:
– εγκυκλοπαίδειες
– σημειωμένα βιβλία
– βιβλία με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων
– σχολικά βιβλία
– βιβλία για χρωμάτισμα
– βιβλία δραστηριοτήτων

bookwave

Παράδοση των βιβλίων

Τα βιβλία που θα συλλέξετε θα πρέπει να παραδοθούν στο Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου μεταξύ: 10:00 – 17:00.

Δηλώστε Συμμετοχή – Συμπληρώστε τα στοιχεία του Σχολείου σας στο info@library4all.com

Η ομάδα του Library4all

– Ελένη Γερουλάνου
– Αναστασία Κάλου
– Βασιλική Μπούκη
– Ξένια Π. Παπασταύρου
– Μαρίνα Σπυρίδωνος
– Άγης Τερζίδης

Οι συνεργάτες

Τη δράση στηρίζουν:
– Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
– Η Αθηναϊκή Μεταφορική
– To Project Cicero της Νέας Υόρκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πρωτοβουλία αυτή το bookwave έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη εκδοτικών οίκων και βιβλιοπωλείων τα οποία θα προσφέρουν βιβλία.

Ας συνδράμουμε λοιπόν όπως μπορεί ο καθένας ξεχωριστά είτε ως μονάδες είτε ως ομάδες, σύλλογοι, γειτονιές, σχολεία, παρέες. Κύριο μέλημά μας να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα, να αποκτήσουν αναγνωστικές συνήθειες και να γίνουν καλύτεροι αναγνώστες. Και για να γίνει αυτό πρέπει να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη πρόσβαση των παιδιών σε βιβλία, εμπλουτίζοντας βιβλιοθήκες σχολείων.

Πεπη

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment