10 tips για οργάνωση σπιτιού με παιδιά – πιο εύκολη ζωή

0 Comments 🕔10:37, 11.May 2017

10 tips οργάνωσης σπιτιού με παιδιά!!

Μετά από 9 χρόνια μητρότητας ξέρω ακριβώς κάθε ημέρα τι να περιμένω. Οι «τρικλοποδιές» που προκύπτουν για να σε κάνουν να καθυστερήσεις στο γραφείο και στο σχολείο, η απογευματινή βαρεμάρα και γκρίνια, η άρνηση για μπάνιο και ύπνο, είναι μερικές μόνο από αυτές.
Και αυτή η καθημερινή περιπέτεια, σου επιφυλάσσει τις ευχάριστες και γλυκές στιγμές αν την χτίσεις σωστά, αν είσαι προνοητική και προετοιμασμένη. Δε μπορούμε φυσικά να προετοιμαστούμε για όλα, όμως αυτές οι 10 μικρές αλλαγές στην οργάνωση του σπιτιού μας που μπορούν να μετατρέψουν την ώρα που περνάμε στο σπίτι με τα παιδιά μας, λίγο πιο εύκολη, περισσότερο ευχάριστη για εμάς αλλά και για εκείνα

1. Βάλτε τα βιβλία των παιδιών στην τραπεζαρία
Με το να βάζετε μερικά από τα βιβλία των παιδιών (ή τα μπλοκ ζωγραφικής τους) στην τραπεζαρία καταφέρνετε να τα κρατήσετε παραπάνω στο τραπέζι του δείπνου. Και επίσης ανάμεσα στα γεύματα, εάν η τραπεζαρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες χρήσεις, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε και να κάνετε άλλες δουλειές πιο εύκολα και γρήγορα.

10 Πράγματα που κάνουν τη ζωή με τα παδιά εύκολη!
photo via

2. Δοκιμάστε τον μαυροπίνακα τοποθετημένο στο ύψος των παιδιών
Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει ένας δίκαιος συμβιβασμός όταν δεν θέλετε να παραχωρήσετε έναν ολόκληρο τοίχο για ζωγραφιές. Οι μικροί μας φίλοι θα ζωγραφίζουν μέχρι εκεί που φθάνουν ενώ εσείς μπορείτε να τοποθετήσετε έναν πίνακα της επιλογής σας από πάνω. Έτσι μένουν όλοι ευχαριστημένοι. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Coloring Posters της ΟΜΥ (είχα γράψει εδώ αυτό το άρθρο)

10 Πράγματα που κάνουν τη ζωή με τα παδιά εύκολη!
photo via

3. Επενδύστε σε σκαμπό που προσαρμόζονται στο ύψος
Η Βάλια μονίμως ανεβοκατέβαινε με περίσσια αυτοπεποίθηση και απλά περίμενα τη στιγμή που θα πέσει. Δυστυχώς είχαμε πάρει ψηλά σκαμπό και αν τώρα μπορούσα να το αλλάξω, σίγουρα θα το έκανα.

10 Πράγματα που κάνουν τη ζωή με τα παδιά εύκολη!

Γιατί τα παιδιά δεν μπορούν να αντισταθούν να πειράζουν τα μεταλλικά σκαμπό και να προσαρμόζουν το ύψος τους- όμως πέρα από αυτό έχουν συνάμα και πρακτικό σκοπό. Το να μπορούν να ανεβάζουν ή να κατεβάζουν το ύψος του σκαμπό σημαίνει ότι όλοι , μικροί και μεγάλοι, κάθονται στο κατάλληλο ύψος.

4. Τοποθετείστε ένα μεγάλο ρολόι στον τοίχο
Το ρολόι τοίχου μπορεί να δώσει στα παιδιά την αίσθηση του «πόσος χρόνος» τους έχει απομείνει να παίξουν (πχ. Όταν ο μεγάλος δείκτης είναι στο 2 θα πρέπει να βάλεις τα παπούτσια σου) χωρίς την παρακίνηση των γονιών. Υπάρχει βέβαια και δεύτερο πλεονέκτημα! Όταν χρησιμοποιείτε το κινητό σας να δείτε την ώρα, το να έχετε ένα ρολόι τοίχου σας αποτρέπει να το βλέπετε και άρα να χάνετε χρόνο στο να τσεκάρετε τα e-mail σας ή τα social media.

10 Πράγματα που κάνουν τη ζωή με τα παδιά εύκολη!
photo via

5. Παραχωρήστε ένα διάδρομο για διασκέδαση (αν υπάρχει)
Τις βροχερές μέρες τα παιδιά δεν μπορούν να παίξουν έξω όμως πρέπει κάπου να διοχετεύσουν την ενέργεια τους. Δώστε τους ένα διάδρομο στο σπίτι που θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τα παιχνίδια τους. Σε αυτό τον χώρο θα μπορούν να κάνουν αγώνες με τα αυτοκινητάκια τους ή εναλλακτικά να κρεμάσετε τα έργα ζωγραφικής τους στους τοίχους ή γιατί όχι να κάνουν και πατίνι.

10 Πράγματα που κάνουν τη ζωή με τα παδιά εύκολη!

6. Καθορίστε έναν προσωρινό πίνακα για την έκθεση των ζωγραφιών τους
Είστε κατακλυσμένοι από τις ζωγραφιές που έρχονται στο σπίτι από το σχολείο; Τα παιδιά είναι πολύ περήφανα για τις ζωγραφιές τους και θέλουν να τις δείχνουν παντού, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις κρατάτε όλες και για πάντα. Δώστε τους ένα μέρος στο σπίτι όπου θα μπορούν να εκθέτουν τις ζωγραφιές τους προσωρινά μέχρι να φέρουν καινούρια έργα.

10 Πράγματα που κάνουν τη ζωή με τα παδιά εύκολη!
photo via

7. Αφήστε τα αντικείμενα ζωγραφικής σε εύκολα προσβάσιμο μέρος
Είναι σημαντικό να μπορούν να παίρνουν τα παιδιά τα σύνεργα ζωγραφικής τους όταν τα χρειάζονται. Αρκεί να σιγουρευτείτε ότι είναι ασφαλή στο να τα χρησιμοποιούν. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα αντικείμενα που χρήζουν γονικής επίβλεψης σε υψηλότερα ράφια ώστε να μην τα φθάνουν.

8. Τοποθετήστε ένα μικρό τραπεζάκι στο καθιστικό
Με αυτό τον τρόπο όλη η οικογένεια θα κάθεται μαζί ενώ τα παιδιά απασχολούνται με τα παζλ ή τα lego τους. Μπορείτε να επιλέξετε ένα τραπέζι με αποθηκευτικό χώρο για εύκολο μάζεμα!

10 Πράγματα που κάνουν τη ζωή με τα παδιά εύκολη!
photo via

9. Τοποθετήστε μια χαμηλότερη σειρά για το κρέμασμα πραγμάτων στον τοίχο
Αυτό βοηθάει να κρεμάτε τα παλτό σας όταν μπαίνετε στο σπίτι. Με το να υπαρχεί μια χαμηλότερη σειρά και για τα παιδιά σας θα μάθουν να οργανώνονται και να αφήνουν τακτοποιημένα τα παλτό και τις τσάντες τους. Στόχος μας πάντα να μεγαλώνουμε παιδιά γεμάτα αυτοπεποίθηση.

10 Πράγματα που κάνουν τη ζωή με τα παδιά εύκολη!

10. Επιλέξτε πλακάκια-χαλιά
Επειδή με τα παιδιά ποτέ δεν μπρούμε να προλάβουμε τις ζημιές, μπορούμε όμως να προστατέψουμε το πάτωμα από το χαμό! Ποιό είναι το μυστικό; Τα πλακάκια-χαλιά. Τοποθετούνται στο πάτωμα, μπορούν να πλυθούν σε περίπτωση ζημιάς ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά δεν θα γλιστράνε πάνω σε αυτά.

10 Πράγματα που κάνουν τη ζωή με τα παδιά εύκολη!
photo via

Όταν ακόμα τα παιδιά μου ήταν μικρά, τα είχα σχεδόν σε όλα τα δωμάτια. Κάποια μάλιστα έχουν και δημιουργικά σχήματα που δίνουν μία διαφορετική πινελιά στο χώρο – σαφώς τώρα δεν αντέχω ούτε να τα βλέπω….

x

Το άρθρο 10 tips για οργάνωση σπιτιού με παιδιά – πιο εύκολη ζωή, έχει ιδέες από το houzz.com και έχει επιμεληθεί στα ελληνικά η Σοφία Βασιαρίδου και η Πέπη Νικολοπούλου.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε στο Pinterest που καθημερινά προσθέτω περισσότερες ιδέες στα boards Που ίσως σας ενδιαφέρουν

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment