Μαύρο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο – Τολμάς;

0 Comments 🕔11:53, 23.Feb 2018

Μαύρο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο

Το παιδικό δωμάτιο είναι σκέτη πρόκληση όσον αφορά τη διακόσμηση και την εποχική αλλαγή. Μπορεί να απογειώσει τη φαντασία αυτού που θα το οργανώσει αλλά και του παιδιού που ζει μέσα σε αυτό.
Μερικά από τα σημεία που μπορεί κανείς να επέμβει και να σκεφτεί ως καμβά δημιουργικής αλλαγής είναι το πάτωμα, τα μικροέπιπλα και τα διακοσμητικά και φυσικά το χρώμα στους τοίχους. Έτσι μπορεί κανείς εύκολα να επιλέξει ένα χρώμα ή ένα χαρακτήρα καρτούν ή ένα βασικό αγαπημένο σχήμα ή μία θεματική και να ξεκινήσει τα πλάνα αλλαγής και διακόσμησης.

Το μαύρο χρώμα εμπνέει σεβασμό, πλούτο, κομψότητα και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και μυστήριο. Πολύ συχνά συνδέεται με το πένθος, το θάνατο, την κατάθλιψη και τη μοναχικότητα. Το μαύρο, ουσιαστικά είναι η απουσία χρώματος και πολύ συχνά αποδίδεται στην έλλειψη ζωντάνιας, και χαράς.

Βλέποντας όμως τα κάτωθι δωμάτια αυτό που σίγουρα μου έρχεται στο μυαλό είναι προς πρόκειται για χώρους που σφύζουν από ζωή, δράση και ενέργεια. Πιστεύω ειλικρινά ότι το μαύρο δεν είναι χρώμα που πρέπει να φοβόμαστε. Αν συνδυαστεί σωστά και δεν επιβάλλεται στο χώρο επιθετικά το αποτέλεσμα είναι σίγουρα αξιοζήλευτο και ακαταμάχητο.
Είχα από καιρό δημιουργήσει στο Pinterest ένα Board με τίτλο Παιδικά δωμάτια – όχι Ροζ και βλέποντάς τον πριν λίγο καιρό διαπίστωσα ότι τα περισσότερα ήταν διακοσμημένα σε αποχρώσει του γκρίζου και του μαύρου. Τα μοιράζομαι λοιπόν.

Μαύρο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο

ΤΟΙΧΟΣ

Αν και δεν είμαι διακοσμήτρια, δεν θα σκεφτόμουν να βάψω όλους τους τοίχους με κίτρινο – εκτός από μερικά παλ χρώματα και λευκό, ίσως κανένα χρώμα δεν θα επέλεγα για όλους τους τοίχους.

Έτσι μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους τοίχους σας και να τον βάψετε από την κορυφή μέχρι και το πάτωμα ή να κάνετε κάποιους σχεδιασμούς όπως κάτωθι.

μαύρο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο

μαύρο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο

via

μαύρο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο

via

μαύρο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο

via

μαύρο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο

via

ΑΞΕΣΟΥΑΡ KAI ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Ωστόσο μπορεί κανείς να επιλέξει αξεσουάρ όπως μαξιλάρια, ζωγραφιές και διακοσμητικές γιρλάντες στους τοίχους όπως αυτές, κρεμάστρες τοίχου, αποθηκευτικά καλάθια όπως αυτά, αυτά και γιατί όχι και μικροέπιπλα όπως καρεκλίτσες, σκαμπό και φωτιστικά διακοσμητικά όπως αυτό το φωτιζόμενο lightbox.

μαύρο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο

μαύρο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο

μαύρο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο

via

μαύρο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο

via

Φυσικά μία θαρραλέα επιλογή θα ήταν η βαφή ή αγορά επίπλων σε μαύρο χρώμα, όπως κρεβάτια, και γραφείο. Είναι μία καταπληκτική επιλογή αν φυσικά η μονιμότητα δεν απασχολεί.

via

ANTI ΕΠΙΛΟΓΟΥ – Date your Architect

Αν φυσικά όλα αυτά και εδώ αναφέρομαι στην τελική επιλογή, οργάνωση και εκτέλεση σε φοβίζουν, όπως άλλωστε και εμένα σου έχω λύση.

Το “Date Your Architect” είναι το νέο εξειδικευμένο τμήμα Αρχιτεκτονικής Ανακαίνισης και Interior Design, που δημιούργησαν οι Proplusma Architects. Ασχολείται με την άμεση προσέγγιση και επίλυση των αρχιτεκτονικών σας ερωτημάτων, με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του χώρου σας.

Το Date Your Architect είναι μια One Date Συνάντηση ανάμεσα σ’ εσάς και τους Proplusma Architects, που θα σας προσφέρει μια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική πρόταση προσαρμοσμένη αποκλειστικά στο δικό σας σπίτι.

date your architect

Για να πραγματοποιήσετε το δικό σας Date:

1. Καλείτε στο αρχιτεκτονικό μας γραφείο και προγραμματίζετε με έναν εκπρόσωπο των PROPLUSMA ARKITEKTONES τη δική σας OneDate Συνάντηση.

2. Επισκέπτεστε το γραφείο τους, όπου μαζί με το εξειδικευμένο τμήμα Date your Architect έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε τρόπους και ιδέες σχετικά με το πώς μπορείτε να ανανεώσετε τον χώρο σας.

Schedule your Date now!

Καλό ΣΚ να έχουμε όλοι

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment