Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω και…

0 Comments 🕔11:25, 29.Mar 2016

Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω και…

Από αλλού ξεκίνησα και αλλού η ζωή με βρήκε. Αρχαιολόγος χωμένη στα χώματα ή στους ωκεανούς μήπως και ανακαλύψω την Ατλαντίδα ήθελα να γίνω αλλά τελικά τα αρχαία και το «ἄνδρα μοι ἔννεπε, μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ» μόνο στις ταινίες της Αλίκης απολάμβανα να ακούω και όχι καθισμένη σε ένα θρανία και έτσι η πυξίδα του επαγγελματικού μου προσανατολισμού απομαγνητίστηκε και αλλού η ζωή με πήγε, με ταξίδεψε και ακόμα συνεχίζει να με γοητεύει και να με εκπλήσσει.

Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω και...5

Ακόμα περισσότερο όμως με εκπλήσσει η ετοιμολογία της Βάλιας και η φιλοδοξία της για τη ζωή. Γιατί εκείνο το μεσημέρι, καθισμένες στο κρεβάτι της και παίρνοντας στα χέρια μας το εγχειρίδιο επαγγελματικού προσανατολισμού «Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω και…» του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Μυρτώ Δεληβοριά, γεμάτη απορία την ρώτησα

– Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις Βάλια;
Εκείνη δίχως σκέψη και πολυλογίες που απάντηση
– Θέλω να γίνω άλογο.

Ήμουν κατενθουσιασμένη. Να ένα παιδί που ξέρει ακριβώς από τα 4 του χρόνια τι θέλει να γίνει. Είπε λοιπόν και φόρεσε τη στολή Έλσας, από το Frozen ντε και άρχισε να κάνει μαγικά, αφού πρώτα τάισε τα μωρά της και έκανε μερικές από τις ασκήσεις της που μόνη βάζει στον εαυτό της.

Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω και...7

Γιατί αυτό ακριβώς μας διδάσκει το συγκεκριμένο βιβλίο – ότι μπορείς να γίνεις ότι εσύ θέλεις. Επιλέγεις μία από τις 3 εικόνες που κάθε φορά έχεις μπορστά σου και το μέλλον σου σχηματίζεται. Εσύ απλά διαλέγεις, σκέφτεσαι, φαντάζεσαι, αλλάζεις σελίδα, αναρωτιέσαι, μπα όχι και πάλι αλλάζεις.

Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω και...4

Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω και...2

Δημιουργός αλφαβήτας στον Ατλαντικό; Μπορείς και μάλιστα η Αλίκη είναι έτοιμη για νέες λέξεις αφού με ρώτησε πόσο κοστίζει για να δημιουργήσει μία νέα λέξη….)

Μεταφορέας μυστηρίων στην έρημο; Μπορείς και καλά θα κάνεις να τα μεταφέρεις στην έρημο να τα καλύψει η άμμος και να πάρουν 5 επιπλέον αστεράκια για το μυστηριώδη χαρακτήρα τους.

Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω και...1

Ερευνητής παραθύρων σε ουρανοξύστες; Μπορείς και μάλιστα θα είσαι συνεχώς απασχολημένος γιατί καταλαμβάνουν μεγάλη επιφάνεια – άσε που θα αναπνέεις και καθαρό αέρα στους τελευταίους ορόφους.

Εκπαιδευτής ρομπότ στη ζούγκλα; Μπορείς και μάλιστα μπορείς να λάβεις και βραβείο αν τα μάθεις να ζουν όπως ο Μόγλης.

Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω και...3

Έτσι κάπως πέρασε εποικοδομητικά το απόγευμά μας και σας συμβουλεύω να τρέξετε να προμηθευτείτε το νέο αυτό βιβλίο Επαγγελματικού προσανατολισμού γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και πως θα τα καταφέρουμε αν δεν αποφασίσουμε πως όλα είναι εφικτά;

Ναι σου λέω, ξέχνα τις δουλειές που ήξερες. Είναι είδη υπό εξαφάνιση. Το σύνθημά μας είναι Όλα τα μπορώ. Αλήθεια!

Από τις εκδόσεις Ίκαρος

x

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment