“Φτου Ξελύπη” και η “Βιολέτα και ο Ιππότης” – Αποκτήστε τα

0 Comments 🕔11:20, 04.Μάι 2017

“Φτου Ξελύπη” και η “Βιολέτα και ο Ιππότης” – Αποκτήστε τα

Τα βιβλία με εικόνες έχουν προ πολλού αλλάξει θέση, γωνία και δωμάτιο. Τώρα τα βλέπει ο ήλιος από τη δύση – έχουν μεταφερθεί στο διπλανό δωμάτιο εκείνο της Βάλιας που στα 5 της χρόνια έχει ακόμα δρόμο μπροστά της μέχρι να πιάσει στα χέρια της ένα βιβλίο χωρίς εικονογράφηση.

Και αν και κατά τη γνώμη μου υπάρχει ένα τεράστιο κενό στη παιδική βιβλιογραφία για τις ανάγκες των παιδιών 6-8 ετών που αν και ξέρουν πλέον να διαβάζουν, τα μακροσκελή κείμενα ακόμα τα κουράζουν και εκείνα με λιγότερο κείμενο τους φαίνονται μάλλον πολύ μωρουδίστικα, η γκάμα των βιβλίων για παιδιά 8+ είναι τεράστια.

Για αυτή την ηλικία, 6-8 ετών, ξεχωρίζουν ίσως τα βιβλία από τη σειρά Διαβάζω Ιστορίες και μερικοί τίτλοι όπως το αγαπημένο μας Η Βιολέτα και ο Ιππότης που παραμένει ένα γλυκό μεταφυσικό παραμύθι για την αγάπη, γεμάτο χρώματα, μυρωδιές και εικόνες για εκείνους που πιστεύουν στα Θαύματα. Καθώς η Αλίκη μου ζήτησε να γράψει για αυτό το βιβλίο, θα το παρουσιάσουμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο.

Για τις ηλικίες 8+, η νεανική βιβλιοθήκη όπως την λέμε μπορεί να επιδείξει μικρούς θησαυρούς για όλα τα ενδιαφέροντα.

"Φτου Ξελύπη" και η "Βιολέτα και ο Ιππότης" - Αποκτήστε τα

Βιβλία περιπέτειας και μυστηρίου όπως ο αγαπημένος Κλουζ, οι Μίλι και Μάγκνους αλλά και οι Πράκτορες του Πλανήτη, φαντασίας και μυθολογίας όπως η υπέροχη σειρά Μυθολογικά Παραμύθια που ειδικά για τα παιδιά δημοτικού είναι άκρως ενδιαφέροντα αλλά και εκπαιδευτικά, αλλά και αγαπημένους κλασικούς συγγραφείς όπως η Άλκη Ζέη με τον Ψεύτη Παππού, τη Μώβ Ομπρέλα, φυσικά το Καπλάνι της Βιτρίνας και πλέον μία νέα σειρά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, τις Ιστορίες που ζεις δυνατά με τίτλους όπως το Human Net και το Φτου Ξελύπη να είναι τα αγαπημένα μας.

"Φτου Ξελύπη" και η "Βιολέτα και ο Ιππότης" - Αποκτήστε τα

"Φτου Ξελύπη" και η "Βιολέτα και ο Ιππότης" - Αποκτήστε τα

ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ

Η νέα κυκλοφορία «Φτου Ξελύπη», της Μαριέττας Κόντου, μας αφηγείται την ιστορία της Νουρ και μας ταξιδεύει από τη Συρία στην Ελλάδα και από εκεί στη Γερμανία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Το γενναίο ταξίδι της Νουρ από τη Συρία, που αγαπά το νερό τόσο που πιστεύει πως υπάρχει μια χώρα με κατοίκους νερένιους, που λέγεται Κολυμβησία.

"Φτου Ξελύπη" και η "Βιολέτα και ο Ιππότης" - Αποκτήστε τα

Όταν ο πόλεμος θα ισοπεδώσει σχεδόν τα πάντα στην χώρ της, η Νούρ μαζί με την αδελφή της και τη γάτα τους την Κιταμπάν θα ξεκινήσουν το μεγάλο ταξίδι προς την ελπίδα. Στις πρώτες σελίδες του βιβλίου συναντάμε την Νουρ να παλεύει με τα κύματα του Αιγαίου μέσα στη λέμβο της με προορισμό τη Λέσβο. Ύστερα η συγγραφέας μας μεταφέρει στο παρελθόν και στα ευτυχισμένα της χρόνια πριν τον πόλεμο. Ακολουθούμε την Νούρ μέχρι τη Γερμανία και έπειτα μέχρι το Ρίο.

Μια διαδρομή γεμάτη νοσταλγία για τα παλιά αλλά και δύναμη για το άγνωστο μέλλον. Τι θα γίνει όταν χαθεί η Κιταμπάν στη Λέσβο; Πως θα ανταμώσει ξανά με τους αγαπημένους της και πως θα γίνει το κολύμπι οδηγός επιβίωσης και απροσδόκητο εισιτήριο για το μεγάλος της όνειρο; Μια ιστορία πείσματος και παιδικής αξιοπρέπειας, με φτερά στην πλάτη και σακίδιο στους ώμους, που ξορκίζει τη λύπη με ένα «Φτου»!

“Φτου Ξελύπη” και η “Βιολέτα και ο Ιππότης” – Αποκτήστε τα

Καθώς και τα δύο βιβλία μας άρεσαν σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο θέλουμε να σας προσφέρουμε 2 αντίτυπα.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να κερδίσετε 1 από τα 2 βιβλία μπορείτε να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό συμπληρώνοντας την κάτωθι φόρμα και σημειώνοντας το βιβλίο για το οποίο ενδιαφέρεστε περισσότερο ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας. Θα χαρώ πολύ να επισκεφθείτε και να κάνετε Like τη νέα μας σελίδα στο Facebook ή ακόμα και να την μοιραστείτε με τους φίλους σας εφόσον βρίσκεται ενδιαφέρον το περιεχόμενο.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. Ο διαγωνισμός λήγει τη Τετάρτη 10 Μαΐου Νοεμβρίου 2017, στις 24.00
2. Θα κληρωθούν 2 τυχεροί, ένας για κάθε βιβλίο
3. Οι νικητές θα δημοσιευτούν στο παρόν post και θα ειδοποιηθούν με email
4. Οι νικητές του διαγωνισμού, εφόσον κατοικούν στην Αθήνα, μπορούν να παραλάβουν το βιβλίο τους από το βιβλιοπωλείο των από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Διαφορετικά η αποστολή του βιβλίου θα γίνει ταχυδρομικώς

ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το βιβλίου “Φτου Ξελύπη” κερδίζει η Αναστασία Μπακάρα
Το βιβλίο “Η Βιολέτα και ο Ιππότης” κερδίζει η Ευφροσύνη Βέττα

Ευχαριστούμε όλους σας για τη συμμετοχή,

x

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment 

Your email address will not be published. Required fields are marked *