Τι θα κάνετε αυτό το ΣΚ με τα παιδιά σας; Ξεχωρίσαμε 4 δράσεις

0 Comments 🕔16:48, 28.Μάρ 2019

Για αυτό το ΣΚ έχουμε ξεχωρίσει 4 δραστηριότητες που μπορείτε να μοιραστείτε με τα μεγαλύτερα παιδιά σας. Εργαστήρια ιαπωνικού κόμικ, φωτογραφική πεζοπορία ανάμεσα σε Bauhaus κτίρια της Αθήνας, γνωριμία με τη τρισδιάστατη γλυπτική τεχνική assemblage, αλλά και ένας πρωτότυπος γρίφος από την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη που περιμένει να λυθεί. Για όλες τις προτεινόμενες δράσεις με τα παιδιά μπορείτε να επισκεφθείτε το ημερολόγιο που ετοιμάζουμε κάθε εβδομάδα.

Σάββατο 30 Μαρτίου, 11.00
Μυστήριο – Ωνάσειος Βιβλιοθήκη
Παιδιά 8+

Δημιουργική δράση που βασίζεται στη διερεύνηση ενός μυστηρίου, στην επίλυση ενός γρίφου. Εδώ και χρόνια, ένας γρίφος κρύβεται στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη περιμένοντας τη λύση του από μια χαρισματική ομάδα ντετέκτιβ. Η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη καλεί τα παιδιά να λύσουν τον γρίφο. Θα πρέπει να ακολουθήσουν τα στοιχεία στο κέντρο της πόλης, να ανακρίνουν μάρτυρες και να συναντήσουν φιλοσόφους για να λύσουν το μυστήριο. Βρείτε το παλιό σημειωματάριο ανάμεσα στα στοιβαγμένα βιβλία της βιβλιοθήκης, τις χειρόγραφες σημειώσεις ενός μανιώδους συλλέκτη και τα σχέδια μιας περίεργης μηχανής, για να συνθέσετε το παζλ. Και βέβαια, μην ξεχνάτε την εξαφάνιση του παππού Αλμπέρτο!

Από τη Βιβλιοθήκη, τα παιδιά θα οδηγηθούν στο κέντρο της πόλης, στο Θησείο και την Πλάκα, όπου θα χωριστούν σε ομάδες και θα ξεκινήσουν τη λύση του γρίφου, μέσα από ένα περιπετειώδες κυνήγι γνώσεων. Θα συγκεντρώσουν μεθοδικά τα στοιχεία τους, θα ανακρίνουν μάρτυρες, θα συναντήσουν φιλοσόφους, θα σπάσουν κώδικες και θα μάθουν την ιστορία της πόλης μέσα από τα μνημεία της.

Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν
Ωνάσειος Βιβλιοθήκη, Λεωφόρος Αμαλίας 56, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3713000

Σάββατο 30 Μαρτίου 10:30 – 13:00
Περίπατος στα ίχνη του bauhaus και του μοντερνισμού – Ακαδημία Αθηνών
Παιδιά 12+

Ένας ξεχωριστός φωτογραφικός περίπατος στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι, για να ανακαλύψει κανείς στιλιστικά στοιχεία της Μοντέρνας Εποχής και παραλληλισμούς με το Bauhaus που θεωρείται ως η απαρχή της Avantgarde της Κλασικής Μοντέρνας Εποχής στην αρχιτεκτονική και στην τέχνη.

Δίπλα σε νεοκλασικές βίλες βρίσκονται μερικά μοντέρνα κτίσματα του 1920 και του 1930 και ταυτόχρονα γίνονται πιο εμφανείς οι στιλιστικές διαφορές τους σε σχέση με τις συνηθισμένες αθηναϊκές πολυκατοικίες του 1950 και του 1960. Ο περίπατος ξεκινάει στην Ακαδημία Αθηνών και μας οδηγεί μέσα από διάφορες στάσεις στο Κολωνάκι ΣΤΟ αθηναϊκό κτίριο του Bauhaus: στο Ωδείον Αθηνών, το οποίο σχεδιάσθηκε και χτίστηκε από τον Έλληνα σπουδαστή του Bauhaus Ιωάννη Δεσποτόπουλο.

Πώς επέδρασε το Bauhaus στη μοντέρνα αρχιτεκτονική και στην αστική μορφή της Αθήνας; Ο περίπατος διεξάγεται από την καθηγήτρια γερμανικών Ευρύκλεια Σιακαγιάννη και τη διαμεσολαβήτρια τέχνης Silke Wittig.

Γλώσσα: Ελληνικά

Σημαντικό: να έχετε μαζί σας την ψηφιακή σας κάμερα ή ένα Smartphone ή ένα Tablet.
Σημείο έναρξης και τερματισμού: Ακαδημία Αθηνών, Πανεπιστημίου 28.


Σάββατο 30 Μαρτίου, 11.00
Manga -Γνωρίζοντας τη μαγεία του ιαπωνικού κόμικ – Βορέειος βιβλιοθήκη
Παιδιά 10+

Καλλιτεχνικό εργαστηρίο που στόχο έχει να γνωρίσουν τα παιδιά τα manga, την ιστορία, την αισθητική τους γλώσσα και να πειραματιστούν στη δημιουργία δικών τους χαρακτήρων που θα τους αποτυπώσουν στο χαρτί.

Μέσα από το εργαστήριο τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τον Ιαπωνικό πολιτισμό και θα γνωρίσουν μια νέα κουλτούρα, θα μάθουν για τη δύναμη και τη σημασία που μπορεί να έχει μια γραμμή στη ζωγραφική.

Βορέειος βιβλιοθήκη – Στέφανου Δραγούμη 30 και Mιλτιάδου Τηλέφωνο: 2106147181

Σάββατο 30 Μαρτίου, 17.30
Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Στο εργαστήριο του Γ. Ζογγολόπουλου – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 7+

Διαδραστικό καλλιτεχνικό εργαστήριο με αναφορές στην γλυπτική παράδοση της γεωμετρικής αφαίρεσης, των διάτρητων υφών και της αέρινης υπόστασης που παρουσιάζει το εμβληματικό έργο Ομπρέλες, οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν και θα συνθέσουν τα επιμέρους κομμάτια που θυμίζουν μέρη από τα πασίγνωστα γλυπτά του Γ. Ζογγολόπουλου.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να μελετηθούν και να αποδοθούν οι δομές, τα υλικά και η τεχνοτροπία του σημαντικού Έλληνα γλύπτη ώστε να δημιουργηθούν φανταστικές συνθέσεις κατασκευασμένες από πληθώρα υλικών σχετικών με το έργο του.
Στη συνέχεια θα τα επανσυνδέσουν με την τρισδιάστατη γλυπτική τεχνική assemblage ώστε τα επιμέρους στοιχεία να δημιουργήσουν/αποκαλύψουν κινητικές και αέρινες φόρμες.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Εικαστικός Ελισάβετ Χελιδώνη, Εικαστικός, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής

Το εργαστήριο έχει διάρκεια 1 ώρα και επαναλαμβάνεται στις 18.30 και τις 19.30

ΚΠΙΣΝ, Χώρος Παιδικό Εργαστήρι

Για όλες τις προτεινόμενες δράσεις με τα παιδιά μπορείτε να επισκεφθείτε το ημερολόγιο που ετοιμάζουμε κάθε εβδομάδα.

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment