Η ζωή μας μια βόλτα – Απολαυστικό Brunch, βόλτα στην Ακρόπολη και ένα βιβλίο τίποτα μερικές μόνο οι στιγμές

0 Comments 🕔17:11, 10.Nov 2019

Μεγαλώνοντας γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό πως η ευτυχία, η χαρά, ή έστω η απόλαυση είναι κάτι παροδικό, κάτι που εσύ με τα ίδια σου τα χέρια δημιουργείς πάντα με την σιωπηρή συμβολή της ζωής. Μια βόλτα, μια παράσταση, ένα βιβλίο, ένα πρωινό με τις πυτζάμες, μια επίσκεψη στο πατρικό, μια αγκαλιά, ένα σ ‘αγαπώ, ένα φιλί, ένα βλέμμα, ένα βλέμμα στη θάλασσα, μια ανάσα. Έρχεται και φεύγει.
Από σήμερα θα μοιράζομαι εδώ μαζί σου εκείνα που ζήσαμε και μας άρεσαν, τα απολαύσαμε και σαν μια όμορφη ανάμνηση θα κατοικούν μέσα μας. Αλλά και εκείνα που μας έκαναν να αναρωτηθούμε, μας προβλημάτισαν, τα νιώσαμε άβολα. Και εκείνα έχουν αξία. Εδώ όλα λοιπόν: Η ζωή μας μια βόλτα. 

Ένα απολαυστικό Brunch με τη Nannuka στο St George Lycabettus

Τι γίνεται λοιπόν στο St George Lycabettus; Συνεχίζοντας με μεγάλη επιτυχία τα Sunday Family brunches για τα οποία έχω γράψει πάλι, η ομάδα της Nannuka και το St. George Lycabettus, χρόνια τώρα, επιστρατεύουν όλη τη φαντασία και θετική ενέργεια τους δημιουργώντας τα Sunday Lunch & play για μικρούς και μεγάλους.

Και φέτος λοιπόν, το κυριακάτικο Family Brunch επιστρέφει στο La Suite Lounge στον 6ο όροφο Πλούσιο Buffet με φρέσκες σαλάτες, bagels, φυσικούς χυμούς αλλά και το εντυπωσιακό σιντριβάνι σοκολάτας. Νέα άφιξη το Yogurt Bar όπου κανούμε mix n match το γιαουρτι της αρεσκείας μας με τα αγαπημένα μας Super foods!!! A la Carte μενού με pancakes με Maple syrup, Eggs benedict με σολομό ή μπέικον, French toast με μπανάνα & chocolate chips, Golden eggs in love, La Suite juicy burger και άλλα πολλά.

 

Στο Kids Corner με την Nannuka.com –παιχνίδια, ζωγραφική, χειροτεχνίες, μαγειρική, παιδικό θέατρο & δώρα & πολλές εκπλήξεις τα για τα παιδιά. Η ημέρα μας γέμισε δημιουργικά. Τα παιδιά έπαιξαν μεταξύ τους δημιουργώντας διάφορα crafts και απόλαυσαν ταινίες & popcorn στο καινούριο Screening Room του ξενοδχείου ενώ εμείς βρήκαμε το χρόνο σε ένα όμορφο και καλαίσθητο περιβάλλον να χαλαρώσουμε λίγο.


Το κόστος για τους ενήλικες είναι 25,00 ευρώ ενώ για τα παιδιά έως 12 ετών είναι 10,00 ευρώ. Φάγαμε πρωινό και μεσημεριανό του «σκασμού».
TIP: οι καφέδες (πλην του γαλλικού) και οι φυσικοί χυμοί χρεώνονται έξτρα.

Βιβλίο παιδικό αλλά και δικό μου

Η Βιβλιοθήκη του Τίποτα από τις εκδόσεις Μίνωας

Σε έναν κόσμο όπου όλα είναι δεδομένα αφού προσφέρονται καθημερινά χωρίς διεκδίκηση, προσπάθεια και κόπο, η μικρή Μαρούσα νιώθει πως κάτι της λείπει. Στα 8 της κιόλας χρόνια. Η μαμά της δικηγόρος, ο μπαμπάς γιατρός, και ο μεγάλος της αδερφός, Αλκίνοος, ποτέ δεν την ενοχλούσε αλλά την αγαπούσε πραγματικά – έπαιζε μαζί της, δεν την έκρυβε από τους φίλους του και την έπαιρνε μαζί τους και στο σινεμά. Τίποτα δεν της έλειπε. Η οικογένεια είχε πλούτο και νοιαζόταν πολύ για εκείνη. Και η Μαρούσα είχε χάρη και ταλέντα, και ζούσε περιπέτειες. Κι όμως κάτι της έλειπε. «Θα το βρω» ψιθύριζε κάθε βράδυ. Όλα άλλαξαν όταν η δασκάλα της άρχισε να διαβάζει σε βιβλίο… τη δική της ζωή. Και τότε, ενάς ολόκληρος κόσμος που εκείνη είχε μόνη της απορρίψει, της αποκαλύφθηκε.

Γνώριμο συναίσθημα για όλα τα παιδιά της σύγχρονης εποχής μας. Η ανία και η βαρεμάρα, η αδιαφορία και η απάθεια. Παιδιά που δεν μπορούν να βρουν κάτι να τα συναρπάσει, να τα ενδιαφέρει απόλυτα, τόσο ώστε να αφιερωθούν σε εκείνα, να τα φροντίσουν, να τα μεγαλώσουν. Και η βιβλιοθήκη εδώ, από την Μαρία Ρουσάκη θα γίνει το απόλυτο «όπλο» για να θρυμματίσει για πάντα αυτά τα συναισθήματα της αδιαφορίας. Γιατί εκεί μέσα πάντα μπορείς να κρατήσεις στα χέρια σου ένα θησαυρό που θα σου ανοίξει τα μάτια προς μια νέα αποκλάλυψη.

Οι εικόνες της Έφη Λαδά όπως είναι άλλωστε πλέον γνωστό, είναι μοναδικές. Δημιυργούν κόσμους μαγείας και ανθρώπους γεμάτους εκφραστικότητα.

Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη

Εικονογράφος:Έφη Λαδά

Όσοι αγαπιούνται – το νέο βιβλίο της Victoria Hislop

Η νεότερη ιστορία της Ελλάδας ξετυλίγεται σε 500+ σελίδες και γίνεσαι σκηνοθέτης μιας ζωής που είμαι σίγουρη πως την έχει κάποια/ες βιώσουν πραγματικά. Γιατί πίσω από τις ρυτίδες, τη σιωπή και τη συμβιβαστική ζωή των γιαγιάδων ή παππούδων μας, κρύβονται πρόσωπα ανδρειωμένα, θαρραλέα που σήκωσαν το κεφάλι, το ανάστημα, το όπλο και αντιστάθηκαν. Όχι μόνο απέναντι στον Ξένο εχθρό αλλά και στον Αδελφό, στο όνομα πολιτικών διαφορών αλλά πάντα με ύψιστο στόχο το Καλό της Ελλάδας.

Από την κατοχική Αθήνα του 1944, και μετά στον εμφύλιο που ακολουθεί μετά την Απελευθέρωση, και διαβάζουμε για τον παραλογισμό του αδελφοκτόνου πολέμου, συγκλονιζόμαστε από τις σελίδες της εξορίας, στη Μακρόνησο και στο Τρίκερι. Η ζωή μιας συνηθισμένης γυναίκας, της Θέμιδας που αναγκάστηκε να ζήσει μια ασυνήθιστη ζωή και εμείς θεατές της να πλάθουμε τις εικόνες μας.

Κρατώντας ουδέτερη θέση, η συγγραφέας με αφηγηματική δεξιοτεχνία, λόγο μεστό και συγκινησιακά φορτισμένο σε πολλές στιγμές, έχει δημιουργήσει ένα μυθιστόρημα εξαιρετικό, γεμάτο δράση, που δίχως να υπερηφανεύεται για την πρόθεση ιστορικής τομής σε μια πολύπαθη στιγμή της χώρας, κάνει μια πολύ καλή αποτύπωση της Ελλάδας και της κοινωνικής της μορφολογίας στις διαφορετικές χρονικές περιόδους της, δείγμα μιας καλής έρευνας που η συγγραφέας σίγουρα έχει κάνει, και που κάλλιστα θα μπορούσε να μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά ακολουθώντας τα βήματα του επιτυχημένου της βιβλίου Το Νησί.

Στο πρόσωπο της Θέμιδας, η Victoria Hislop συμπυκνώνει όλες τις γυναίκες που βρέθηκαν στη δίνη του Εμφύλιου στην Ελλάδα, φόρεσαν παντελόνια και έπιασαν όπλο στα χέρια τους, ενώ το όνομά της, σύμβολο Δικαιοσύνης, θυμίζει το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει ψωμί και ελευθερία να εκφράζει τις ιδέες του.

Σε όλα τα μεγάλα Όχι θα υπάρχει πάντα μια θυσία άγνωστη λίγο πριν το μεγάλο όχι. Αλλά τα μεγάλα Όχι είναι εκείνα που χαράζουν τις στροφές, τις αλλαγές και κάποιες φορές τις μεγάλες πληγές, τις μεγάλες απώλειες, τον μεγάλο πόνο. Αλλά ακολουθούνται από τα μεγάλα Ναι που καθησυχάζουν, κατευνάζουν και ακόμα και αν άλλοτε συμβιβάζουν, σίγουρα λυτρώνουν.

«Όσοι αγαπιούνται, και νεκροί ποτέ τους δεν ξεχνιούνται», Επιτάφιος Γ. Ριτσος

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Θεατρική παράσταση- Για εμένα αλλά και για εκείνες

Masterclass με τη μοναδική Μαρία Ναυπλιώτου

Άργησα αλλά κύβος ερρίφθη. Μπροστά μου εκείνη, με τον ήχο της φωνής της να σχίζει σε κομφετί τον αέρα και τις λέξεις να αποκτούν βάρος ασήκωτο. Εκφράσεις που εύχεσαι να είχες ένα μαγικό φακό να τις γιγαντώσεις για να τις απολαύσεις σε όλες τους τις πτυχές, σε κάθε μικρό σπασμό του προσώπου της. Χέρια, λευκά, δυνατά ανοίγουν διάπλατα, άλλοτε δείχνουν, άλλοτε ικετεύουν και άλλοτε απλώς της δίνουν φτερά για να αποδράσει από αυτό τον κόσμο που ποτέ δεν κατάφερε να την κερδίσει.

Γιατί η ιδιοφυία της, το ταλέντο της, το πάθος της και η ευαισθησία της δεν ήταν ποτέ φτιαγμένα για αυτό τον κόσμο.

Κάθε φορά που ένα κινητό χτυπάει, ή δονείται, χαμηλώνω το κεφάλι και μέσα μου ζητάω συγγνώμη για την ασέβεια στο πρόσωπο αυτής της γυναίκας που κάθε λεπτό, κόβει και ένα μικρό κομμάτι της ψυχής της και το ακουμπάει πάνω σε εκείνη την σκηνή, στον Ιερό χώρο του Θεάτρου όπως μας λέει, αλλά στα δεξιά μου η κυρία της απαντάει λες και έχουν ανοίξει ένα διάλογο κορυφής.

Πόσο κρίμα να βρίσκεσαι μπροστά σε ένα Masterclass, σε ένα Masterpiece και να μην του αφήνεις λίγο χώρο για να σε γιατρέψει από την κοινωνική διαστροφή της αμορφωσιάς και της αγένειας.

Η παράσταση Masterclass νομίζω πως θα είναι η παράσταση που όχι μόνο θα ακολουθεί τη Μαρία Ναυπλιώτου στην καλλιτεχνική ζωή της αλλά και εμένα, και όσους θεατές ανοίξουν λίγο και αφήσουν λίγο τις «απανωτές μαχαιριές συγκίνησης, θάρρους και ιδιοφυίας» να τους αγγίξουν.

Στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.

 

Χίλιες και μια Ιστορίες, η νέα παιδική παράσταση στο Εθνικό Θέατρο

Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, η συλλογή παραμυθιών και ιστοριών Χίλιες και μια νύχτες, σε διασκευή του αγαπημένου θεατρικού συγγραφέα για παιδιά, Μάικ Κένυ, ζωντανεύει επί σκηνής. Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα, είχα την μεγάλη χαρά να βρεθώ στις τελευταίες πρόβες, να απαθανατίσω μερικές στιγμές τους και να συνομίλησω με τις σκηνοθέτριες, Βάσσια Ατταριάν και Μυρτώ Μακρίδη. Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη στο elculture.

Η μυθική ανατολή, οι δώδεκα παλατιανοί και η τρελή μπάντα του σουλτάνου και μας αφηγηθούνται τις ιστορίες τους για τον πόλεμο και για τον έρωτα, για κακούς μάγους και γελοίους ατζαμήδες, για το γέλιο και τον φόβο, για τέρατα και ήρωες, για μαγικά χαλιά και φτερωτά άλογα, για γίγαντες και γελωτοποιούς.

Με ένα ψηφιδωτό φτιαγμένο από τα υλικά της κωμωδίας και των κινουμένων σχεδίων, μουσική και πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια εμπνευσμένα από την Ανατολή, γεννιέται ένα ξεχωριστό παραμύθι που με τη σειρά του γεννά πολλά, μικρότερα παραμύθια. Καθένα τους έρχεται να διδάξει στον σουλτάνο -κι ύστερα σε όλους μας- και κάτι διαφορετικό.

Η παράσταση ολοκληρωμένη, ήταν απολαυστική και παρά τη σχετικά μεγάλη διάρκεια, ανυπομονείς για το επόμενο παραμύθι που θα ξεσηκώσει τη σκηνή, θα την ζωντανέψει και με χιούμορ και φαντασία θα σε οδηγήσει πέρα από τις μακρινές σου θάλασσες που καθημερινά βρίσκεσαι.

Καλη επιτυχία υπέροχη ομάδα, Θα είμαστε εκεί σε αυτό το ταξίδι σας στην ανατολή με μουσική ροκ εν ρολ.

Μια βόλτα στην Ακρόπολη

Μετά από 12 χρόνια ανηφορίσαμε και πάλι στον επιβλητικό Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αξίζει έστω και μια φορά στα 10 χρόνια να περπατάμε αυτά τα χρόνια της ιστορίας. Η θέα δε, μοναδική επίσης. Με το δάχτυλο, δείχνεις και θυμάσαι: παγκάκια, γωνίες, δρόμους, πάρκα, μετακομίσεις σε γειτονιές. Η Αθήνα ένας δρόμος, μια ζωή.

Εντυπωσιακός ο αριθμός όλων των επισκεπτών, των γνώσεων που ακούς να έχουν για τον τόπο αυτό, των selfies, των οικογενειακών φωτογραφιών, των παρασόλ. Επισκέφθείτε την, περπατήστε την με τα παιδιά, μιλήστε τους για αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα των προγόνων μας, για τη βαθιά ιστορία μας με όσα λόγια βρείτε και όσα δε μπορούν να ειπωθούν, θα τα αναζητήσουν εκείνα στη ζωή τους.

Ξεναγήσεις πολλές και οργανωμένες γίνονται αλλά το κοστος υψηλό. Μπορείτε να επιλέξετε απλώς να το κάνετε μόνοι σας.

 

 

Καλή εβδομάδα να έχουμε

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment