Συνταγή για ρυζόγαλο

0 Comments 🕔20:15, 13.Σεπ 2017

Συνταγή για ρυζόγαλο

Το πρώτο μου άρθρο για να σε καλωσορίσω πάλι στο blog μου δεν το είχα φανταστεί ακριβώς έτσι. Είχα κάνει πλάνα για άρθρα με φωτογραφίες που θα γεμίζει το μάτι σου ουρανό και θάλασσα, προτάσεις για χάζεμα του έναστρου ουρανού σε ένα νησί των Κυκλάδων, και άλλες για βουτιές σε παραδοσιακές τηνιακές πίτες αλλά που χρόνος για κάτι τέτοιο.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχω χρόνο μόνο για να κάνω επισκέψεις σε βιβλιοπωλεία, σε γιατρούς με δελτία του Υπουργείου παιδείας, εγγραφές σε δραστηριότητες, συνταγές για γεμιστά, ρεβυθοκεφτέδες και ψαροκροκέτες αλλά και παραμύθια, πολλά παραμύθια και αγκαλιές. Για κουβέντες στα σκοτεινά όταν κανείς δε μας βλέπει και εξομολογήσεις για αγάπη άνευ όρων με τα κορίτσια.

Να όμως που ξέκλεψα λίγο χρόνο και την ώρα που έφτιαχνα την αγαπημένη μας νέα τάση αυτή της λατρείας του ρυζόγαλου. Ναι ναι καλά διάβασες. Γιατί όταν γυρνάνε από το σχολείο θέλουν αυτή τη μικρή λιχουδιά – εγώ νιώθω υπέροχα που συνεισφέρω στην υγεία τους και το σπίτι μοσχομυρίζει.

συνταγή για ρυζόγαλο

Εύκολη λοιπόν και λίγο διαφορετική αυτή η συνταγή για ρυζόγαλο με γάλα καρύδας, απαιτεί απολύτως βασικά υλικά – πλην του γάλατος καρύδας.

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΜΠΩΛ

– 100 γρ ρύζι γλασέ
– 500 ml γάλα πλήρες
– 50 γρ ζάχαρη λευκή (θα πρότεινα 30γρ αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό)
– Ξύσμα από ½ πορτοκάλι – τα αντικατέστησα με μία βανίλια
– 400 ml γάλα καρύδας (θα το βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)

συνταγή για ρυζόγαλο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρύζι, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και το αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε το μισό γάλα καρύδας, αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να εξατμιστεί εντελώς όλο το υγρό. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα καρύδας, κατεβάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μη σχηματιστεί πέτσα.
Μεταφέρουμε το ρυζόγαλο στα μπωλ και βάζουμε στο ψυγείο.

συνταγή για ρυζόγαλο

Είναι πολύ νόστιμο και άκρως υγιεινό. Γιατί όπως διάβασα το γάλα καρύδας έχει πολλαπλά οφέλη:

Πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες και μέταλλα

Σε αντίθεση με το «κλασσικό» γάλα, το γάλα καρύδας δεν περιέχει λακτόζη, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται στην κορυφαία τροφή για όσους έχουν δυσανεξία σε αυτήν. Οι καρύδες είναι γεμάτες θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες (C, Ε, Β1, Β3, Β5 και Β6), ενώ παράλληλα διαθέτουν μέταλλα, όπως είναι ο σίδηρος, το νάτριο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το φώσφορο.
Το μαγνήσιο κρατά την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα και ο συνδυασμός του με το ασβέστιο εξισορροπεί την «ένταση» των μυών και των νεύρων.

Διαθέτει υγιή λίπη και «ενδυναμώνει» το ανοσοποιητικό

Ενισχύει τα κόκκαλα και ρυθμίζει την χοληστερόλη

Μπορεί το γάλα καρύδας να μην περιέχει τόσο ασβέστιο όσο το αγελαδινό γάλα, αλλά έχει υψηλές ποσότητες φωσφόρου που βοηθούν στην ενίσχυση των οστών. Παράλληλα, το μαγγάνιοπρολαμβάνει την οστεοπόρωση και μεταβολίζει τη γλυκόζη στο σώμα, έτσι ώστε να σας οδηγήσει προς τον καλό μεταβολισμό και τη ρύθμιση του θυρεοειδή.

Την ίδια στιγμή, το γάλα καρύδας αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης (HDL) και «όχι» της κακής (LDL), όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, με αποτέλεσμα να μειώνει συνολικά τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Να το απολαύσετε μαζί μα τα παιδιά σας … λίγο πρίν το παραμύθι. Είναι και αυτό μία από τις χαρές της ζωής μαζί τους.

x

Υ.Γ Ουφ πρόλαβα και το έγραψα πρίν κοιμηθώ πανω στο γραφείο. Ραντεβού τα Χριστούγεννα για πουτίνγκα…

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment 

<