Σαλάτα με Fusilli και λαχανικά – Σνακ για το σχολείο

0 Comments 🕔08:50, 09.Feb 2017

Σαλάτα με Fusilli και λαχανικά – Σνακ για το σχολείο

Καθημερινά η Αλίκη μου παραπονιέται ότι βαριέται το φαγητό που της ετοιμάζω για το σχολείο. Και θα συμφωνήσω μαζί της αλλά δυστυχώς δε μου δίνει και πολλές εναλλακτικές ούτε δικές της προτάσεις. Τα τοστ δεν τα θέλει γιατί το τυρί ζεσταίνεται, χορτοπιτάκια και τυροπιτάκια στο όριο, αραβική πίτα ίσως με λίγη σαλάτα μέσα που την ανοίγει κα την τρώει ξεχωριστά. Και έτσι κάπως έχουμε ξηρούς καρπούς, μπάρες δημητριακών (αυτές που είχα φτιάξει εδώ), μήλα και μπανάνες.

Είδε όμως σε ένα διαφημιστικό έντυπο εταιρίες αλλαντικών μία πρόταση που ξετρελάθηκε. Σαλάτα με Fusilli και λαχανικά. Βασικά ζυμαρικά με κομματάκια καρότου, πιπεριές και τυρί κομμένο σε μικρά τετράγωνα. Τα αλλαντικά ποτέ δεν τα χρησιμοποιούμε γιατί είναι full στα συντηρητικά με εξαίρεση μία γαλοπούλα που έχει μειωμένα. Της το έφτιαξα και ξετρελάθηκε. Αυτό που νομίζω συμβάλλει είναι και ο τρόπος παρουσίασης. Σε γυάλινο βαζάκι με τυλιγμένο πιρούνι – σκέτη οπτική απόλαυση.

σνακ για το σχολειο, σαλατα με fusilli

Αν ωστόσο δεν θέλει κανείς να χρησιμοποιήσει γυάλινο σκεύος για λόγους ασφάλειας τα ανοξείδωτα σκεύη φαγητού όπως αυτά μπορούν να κάνουν εξαιρετικά την ίδια δουλειά!

σνακ για το σχολειο, σαλατα με fusilli

Σαλάτα με Fusilli και λαχανικά – Σνακ για το σχολείο
ΥΛΙΚΆ

Ζυμαρικά fusilli
Μισό καρότο βρασμένο και κομμένο σε κύβους
Ένα μικρό κομμάτι τυρί (έβαλα γραβιέρα Κρήτης) σε κυβάκια
Πιπεριές/Καλαμπόκι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Έβρασα τα ζυμαρικά και το καρότο – μπορείτε να βράσετε μερικά επιπλέον ώστε να έχετε για τις επόμενες 2-3 ημέρες. Τα άφησα λίγο να κρυώσουν και μετά τα έβαλα όλα σε ένα μπολ ώστε να αναμιχθούν και στη συνέχεια στο γυάλινο βαζάκι. Γυάλινα βαζάκια μπορείτε να βρείτε από μαρμελάδες ή μέλι. Πάντα κρατάω τα γυάλινα βάζα που αδειάζουν γιατί είμαι σίγουρη ότι θα βρούμε εναλλακτική χρήση για αυτά. Πλαστικά ή bamboo πιρούνια έχουμε πάντα στο σπίτι.

σνακ για το σχολειο, σαλατα με fusilli

Πρόκειται λοιπόν για μία εύκολη, θρεπτική και υγιεινή σαλάτα με ζυμαρικά που μπορεί κανείς να τη φτιάξει με ποικιλία αγαπημένων λαχανικών.
Δοκιμάστε το.

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment