Ποιοί είναι οι Μικροί μας ήρωες και τι χρειάζονται;

0 Comments 🕔09:45, 07.May 2015

Αν ανατρέξει κανείς στη βιβλιογραφία και στα λεξικά αναζητώντας τον ορισμό της έννοιας του ήρωα τότε θα βρεθεί μπροστά σε δύο βασικές εκδοχές: η μία αφορά στους ανθρώπους εκείνους που κατέχουν ικανότατες, ψυχικές και σωματικές, μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες ενός κοινού απλού ανθρώπου, εκτελώντας ασυνήθιστες και αξιέπαινες πράξεις, και η άλλη αφορά σε εκείνον που αποτελεί κεντρική φιγούρα, βασική φυσιογνωμία ενός λογοτεχνικού, θεατρικού και κινηματογραφικού έργου.

Αν τώρα κοιτάξουμε τη ζωή ενός μικρού παιδιού θα παρατηρήσουμε την επιτυχημένη προσπάθειά του να επιτύχει τους εξής τρείς βασικούς στόχους:

1. Να αποκτήσει και να εμπλουτίσει τις κινητικές του δεξιοτεχνίες – πόσες φορές δεν τους έχουν πέσει τα ψαλίδια από το χέρι όταν ακόμα τα δέκα μικρά δάχτυλά τους δε ήταν ακόμα σε θέση να πιάνουν σφιχτά τα αντικείμενα, και πόσες στην προσπάθειά τους να φάνε, δεν έχουν «φυτέψει» στο ξύλινο πάτωμα όλων των ειδών τις γεύσεις, πόσες αλήθεια φορές δεν προσπάθησαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της μουσικής με τα άτσαλα μικρά δαχτυλάκια τους και πόσες άλλες δεν αποπειράθηκαν να μιμηθούν τα μεγαλύτερα παιδιά στο πάρκο θέλοντας να σκαρφαλώσουν στην κορυφή ενός δέντρου, με μόνο αποτέλεσμα τη θεαματική τους πτώση.

cereals nestle super heroes valia

cereals nestle super heroes valia

2. Να ενταχθούν στην ομάδα και να αναπτύξουν τις δικές τους προσωπικές/κοινωνικές σχέσεις – στη ζωή δεν είμαστε μόνοι και αυτό το συνειδητοποιούν από τη μικρή κιόλας ηλικία όταν αποκτούν τις πρώτες τους σχέσεις. ‘Άλλες φορές φιλικές, διαποτισμένες από συμπάθεια και γενναιοδωρία προσφέροντας το πατίνι, το αυτοκόλλητο και το τσιμπιδάκι τους, και άλλες λιγότερο φιλικές μέσα στις οποίες θα κληθούν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους, θα μάθουν το άδικο, θα δουν το πρόσωπο της θλίψης και της αδιαφορίας και η διαχείριση αυτών των σχέσεων απαιτεί δεξιοτεχνία, ωριμότητα και γνώση του δικαίου.

cereals nestle super heroes alice

Πολύ συχνά η Αλίκη μου περιγράφει περιστατικά διασκεδαστικά από το σχολείο της αλλά και μερικά διαφορετικά που θυμωμένη με κάποια από τις φίλες της δηλώνει πως επιλέγει να κάθεται μόνη της στο παγκάκι και να τις βλέπει παρά να εμπλέκεται σε τσακωμούς μαζί τους. Μάλιστα γέλασα πολύ μαζί της όταν με χιούμορ μου είπε: Να μου βάζεις περισσότερο φαγητό στο lunch bag ώστε να κάθομαι και να το απολαμβάνω περισσότερη ώρα στο παγκάκι.

3. Να κατακτήσει το λόγο και να μάθει να τον χειρίζεται εύστοχα όχι μόνο για να εκφραστεί αλλά και να επικοινωνήσει, να διαπραγματευτεί, να διεκδικήσει, να διερευνήσει και να αναζητήσει.
Και όλα αυτά τα καταφέρνει από μικρή κιόλας ηλικία φορώντας μία μαγική κάπα με το S κεφαλαίο. Γιατί ω αλήθεια αν όλα αυτά δεν χαρακτηρίζουν ένα μικρό ήρωα και με τους δύο ορισμούς της έννοιας τότε κάποιο λάθος θα έχει γίνει. Γιατί αυτά τα μικρά ανθρωπάκια, καθημερινά προσπαθούν αυθόρμητα να κατακτήσουν ταλέντα και δεξιοτεχνίες απλά γιατί ο κόσμος στα μάτια τους είναι γεμάτος άπειρες δυνατότητες, και από την άλλη πλευρά εμείς οι ενήλικες από τη στιγμή που αποκτούμε την ιδιότητα του γονέα τα μικρά αυτά πλάσματα διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο δικό μας έργο, στη δική μας ζωή.

cereals nestle super heroes

Θέλουμε να τα φροντίσουμε, και να διασφαλίσουμε τη σωματική και ψυχική τους υγεία ώστε να νιώθουν ευτυχισμένα, δυνατά και έτοιμα να κατακτήσουν αυτό τον κόσμο: γιατί ο κόσμος είναι πραγματικά γεμάτος δυνατότητες.

Και η διατροφή τους αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια για να διασφαλίσουμε την σωματική και πνευματική του υγεία. Ας φροντίσουμε λοιπόν για αυτή αποκτώντας έγκαιρα διατροφική κουλτούρα, και καλές διατροφικές συνήθειες. Και μία από τις βασικότερες και πολυτιμότερες διατροφικές συνήθειες είναι η πρόσληψη πρωινού. Tα δημητριακά ολικής άλεσης σίγουρα αξίζουν την καλύτερη θέση στο πρωινό μας τραπέζι.

nestle cheerios box

Γιατί επιλέγοντας δημητριακά ολικής άλεσης για πρωινό τα παιδιά μας αλλά και εμείς απολαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για ένα δυνατό ξεκίνημα, και νοστιμιά αφού κάθε μπολ με δημητριακά ολικής αλέσεως τους προσφέρει έναν πεντανόστιμο λόγο να πίνουν το γάλα τους κάθε πρωί και τον πιο καλό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών αλλά και ταχύτητα, αφού το πρωινό ετοιμάζεται μέσα σε δευτερόλεπτα! Το μόνο που χρειάζεται: 1 μπολ, 1 κουτάλι, γάλα και δημητριακά ολικής αλέσεως!

cereals nestle super heroes

To συγκεκριμένο άρθρο έχει γραφτεί σε συνεργασία με τα δημητριακά της NESTLE προκειμένου να θυμηθούμε αλλά και να τονίσουμε τα πλεονεκτήματα του πρωινού. Αν αναζητάτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διατροφική αξία διαφορετικών επιλογών πρωινού, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα www.nestle-cereals.gr/breakfast

xxx

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment