Πιτσιμπουίνοι – Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο – Ευρηματικό παιδικό βιβλίο που ξεχειλίζει με χιούμορ από τις εκδόσεις Ίκαρος

0 Comments 🕔09:24, 04.Jul 2019

Πιτσιμπουίνοι -Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο, ο τίτλος του νέου παιδικού βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος με μια ευρηματική, γεμάτη χιούμορ και πρωτοτυπία ιστορία. Ένα παιδικό βιβλίο που έμπρακτα αποδεικνύει πως η φαντασία δεν έχει όρια.

Η ιστορία

Το Πίτσι Πίτσου, το νησί όπου κατοικούν οι Πιτσιμπουίνοι, είναι το πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο. Μια μέρα, το πρόγραμμα του σχολείου, στο μάθημα της γυμναστικής, περιλαμβάνει κολύμπι στη Λίμνη Λαμπίκο. Όταν τα μικρά Πιτσιμπουίνια φτάνουν εκεί, βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Η λίμνη δεν έχει σταγόνα νερό! Μυστήριο μεγάλο που πρέπει να εξαχνιαστεί. Ο Μικρός Μπλε, ο μοναδικός ντετέκτιβ του νησιού, με τη χαρακτηριστική παρατηρητικότητά του και η παρέα του θα πρέπει να βιαστούν, αν θέλουν να λύσουν το πρώτο τους μυστήριο.

Για να σας συστήσουμε όμως λίγο την παρέα του: η Αντελί είναι η κολλητή του Μικρού Μπλε, έχει ξεχωριστή ακοή και φτιάχνει την καλύτερη πιτσικολάδα στην κοιλάδα που είναι και ο αγαπημένος χυμός των πιτσιμπουίνων, με βασικό συστατικό του τις ζουμερές γαρίδες και τα ψάρια. Ο Κιτρινομάτης είναι πονηρός και ζαβολιάρης, η Μυστήρια Τζεντού, πάντα συντροφιά με ένα πατίνι και ένα βιβλίο που μόνο εκείνη μπορεί να διαβάσει, πάντα κάνει τις πιο περίεργες ερωτήσεις, ο Πίτς Φιτίλης είναι γρήγορος σαν τον άνεμο και ο περιθωριακός της παρέας, ο Μακαρόνης, που βαριέται να λύνει μυστήρια, αλλά και το σχολείο.

Η έρευνα ξεκινάει αμέσως και η αγωνία κορυφώνεται. Ανακρίσεις, μαρτυρίες, σιωπηλές και μεθοδικές παρακολουθήσεις με την παρέα ενωμένη να ζητάει αποδείξεις για να βρει τον ένοχο που κρύβεται πίσω από το μυστήριο της άδειας λίμνης. Ο φούρναρης, ο ταβερνιάρης και η γυναίκα του, αλλά και μέλη της παρέας όπως ο Μακαρόνης και ο Πίτς Φιτίλης μπαίνουν στο στόχαστρο της έρευνας.

Τελικά, θα καταφέρει ο Μικρός Μπλε να λύσει το μυστήριο; Eίναι ακόμα ασφαλές το νησί Πίτσι Πίτσου, της πατρίδας των Πιτσιμπουίνων;

Η Ευτυχία Γιαννάκη με έναυσμα τους πραγματικούς μπλε πιγκουίνους που ζουν στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ―οι πιο μικροί πιγκουίνοι που υπάρχουν―, δημιουργεί τον ιδιαίτερο κόσμο των Πιτσιμπουίνων, με ήρωα τον Μικρό Μπλε. Μια ευρηματική, απολαυστική και χιουμοριστική ιστορία για τους μικρούς φίλους που σε κάθε σελίδα, ένα νέα στοιχείο έρχεται να διευρύνει το φανταστικό αυτό κόσμο της περίεργης χώρας.

Κάθε σελίδα συστήνει στους μικρούς μας φίλους τον κόσμο των Πιτσιμπουίνων, τις ξεχωριστές συνήθειές τους καθώς και τα ανεπάντεχα μυστήρια που θα κληθούν να λύσουν παρέα. Γιατί κάθε σελίδα, σιωπηρά, τους καλεί να ψάξουν, να αναζητήσουν ή ακόμα και να δημιουργήσουν ένα δικό τους μικρό μυστήριο. Τα εργαλεία είναι στα χέρια τους: ευφάνταστα και χιουμοριστικό ονόματα στους χαρακτήρες, μια χώρα δανεισμένη από την πιο τρελή φαντασία, ένας χάρτης άγνωστης προέλευσης και φυσικά ένα μυστήριο που αναζητά επίλυση.

Το ιδιαίτερο κείμενο που «παίζει» με την οξυδέρκεια των παιδιών, σε συνδυασμό με τις ζωντανές, παιχνιδιάρικες εικόνες, τις χαριτωμένες φυσιογνωμίες που μοιάζουν με παιδικό δαχτυλικό αποτύπωμα, της πολυβραβευμένης εικονογράφου Σοφίας Τουλιάτου ακολουθούν παραστατικά και με ρυθμό την ιστορία και δημιουργούν μια υπέροχη πρόταση για τα πρώτα παιδικά αναγνώσματα. Ένα παιδικό βιβλίο που σίγουρα θα απολαύσετε.

Συγγραφέας: Ευτυχία Γιαννακάκη

Εικονογράφος: Τουλιάτου Σοφία

Εκδόσεις: Ίκαρος

Χρονιά έκδοσης: 2019

Ηλικίες: 3+

Το άρθρο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο deltamoms blog

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment