Παιχνίδια λεπτής κινητικότητας

0 Comments 🕔12:00, 24.Nov 2020

Παιχνίδια λεπτής κινητικότητας  – Πολύ πριν ξεκινήσει ένα παιδί να γράφει χρησιμοποιεί τα χέρια του και τα δάχτυλά του σε ποικίλες δραστηριότητες. Αυτό ονομάζουμε λεπτή κινητικότητα και σχετίζεται με την επιδεξιότητα να χρησιμοποιεί το παιδί τα δάχτυλά του. Η καλλιέργεια και ενίσχυση αυτής της δεξιότητας βοηθάει σημαντικά το παιδί στα πρώτα του μαθησιακά βήματα στο σχολείο και στο γράψιμο. Ως λεπτή κινητικότητα αναφέρουμε όλες εκείνες τις ικανότητες που αφορούν επιδέξιες κινήσεις που κάνουμε από το πρώιμο κιόλας στάδιο με τα χέρια μας.

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορούμε να προτείνουμε στο παιδί για να χρησιμοποιήσει τα χέρια του, όπως π.χ. το ζύμωμα ενός ζυμαριού, οι πλαστελίνες, και άλλα υλικά που θα το βοηθήσουν να εξασκήσει και να ανακαλύψει την δύναμη των δακτύλων του καθώς και της αίσθηση της αφής. Σταδιακά θα αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ακρίβεια και επιδεξιότητα με τα μικρά του χέρια και να παίζει με μεγαλύτερη ευκολία παιχνίδια που απαιτούν καλή λεπτή κινητικότητα όπως να κόβει με το ψαλίδι, να παίζει με τουβλάκια.

Ως γονείς μπορούμε να συμβάλουμε με διασκεδαστικό τρόπο ώστε τα παιδιά μας να αναπτύξουν την λεπτή τους κινητικότητα, είτε μέσα από απλές καθημερινές και διασκεδαστικές δράσεις όπως παιχνίδι με μανταλάκια όταν απλώνουμε τα ρούχα, άνοιγμα πακέτων και δεμάτων που ίσως λαμβάνουμε, ξεφύλλισμα σελίδων στις εφημερίδες και στα βιβλία, παιχνίδι με τα όσπρια και κόλλημα σε ένα χαρτί για ια χειροτεχνία, δέσιμο κορδονιών και φυσικά μέσα από παιχνίδια.

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που ενισχύουν την λεπτή κινητικότητα και ανάμεσά τους είναι οι πλαστελίνες, τα καρφώματα, τα ξύλινα παιχνίδια με κορδόνια, βιδώματα και αυτοκόλλητα.

Προτάσεις για Παιχνίδια λεπτής κινητικότητας

1.Ξύλινο εκπαιδευτικό παιχνίδι – Κορδόνια με ζωάκια

2.Μωσαικό ελέφαντας και πεταλούδα

3. Ξύλινο εκπαιδευτικό παιχνίδι – Βιδώνω ρόδες

4. Ξύλινες χάντρες με κορδόνι – Σετ με 24 ξύλινες χάντρες

5. Σετ με 250 ξύλινα τουβλάκια

6. Μαθαίνω να δένω τα κορδόνια μου

7. Ξύλινο εκπαιδευτικό παιχνίδι – Κορδόνια με ζωάκια

8. Πλαστοζυμαράκι – Χτενίσματα μαλλιών

 

 

  1. Ξύλινο φορτηγό με κρίκους – Kid’s Concept
  2. Σετ με ξύλινους κύβους στοίβαξης – Kid’s Concept
  3. Ξύλινη εργαλειοθήκη – Kid’s Concept
  4. Ξύλινα τουβλάκια σε παστέλ αποχρώσεις – Little Dutch
  5. Ξύλινο παζλ – Kid’s Concept
  6. Φυτικές πλαστελίνες σε ποικιλία χρωμάτων – Blueberry Kidsroom
  7. Ξύλινα τουβλάκια στοίβαξης – Kid’s Room

Όλα τα παιχνίδια, φιλοξενούνται στο Alice on Board σε ειδικές τιμές.

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment