Kinoptik City – Κατασκευή πόλης με κινούμενη εικόνα

0 Comments 🕔08:52, 13.Mar 2018

Kinoptik City – Κατασκευή πόλης με κινούμενη εικόνα

Η φαντασία είναι αστείρευτη και το παιχνίδι που την απαιτεί χωρίς να την περιορίζει είναι ξεχωριστό. Πολύ συχνά αναζητώ για εκείνες παιχνίδια που δεν έχουν αυστηρούς κανόνες αλλά επιτρέπουν τη δημιουργία και τη κατασκευή ακόμα και αν το ίδιο το παιχνίδι και η βασικός εκπαιδευτικός του στόχος δεν επιτυγχάνεται.

Σαφώς η ηλικία και η φάση ζωής του κάθε παιδιού σε οδηγεί στην αναζήτηση διαφορετικών παιχνιδιών. Η Βάλια σχεδόν στα 6 της έχει αποκλείσει απολύτως συνειδητά οποιαδήποτε μορφή οργανωμένης απασχόλησης εκτός σπιτιού, με εξαίρεση την αναρρίχηση.

Έτσι τα απογεύματά της κατασκευάζει με τα lego, δημιουργεί αυτοσχέδια μαγαζιά με τα ρούχα και τα αντικείμενα του δωματίου της, συνδιαλέγεται με τις κούκλες της και τις γιατρεύει στο ιατρείο της μιμούμενη τις νοσοκόμες και περιστασιακά αναζητά κάποιο νέο παιχνίδι (χωρίς οδηγίες όπως μας υπογραμμίζει) για να γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο της, να μάθει με το δικό της τρόπο και να ανακαλύψει.

Kinoptik City

Το Kinoptik είναι μία πρόσφατη ανακάλυψη. Πρόκειται για ένα παιχνίδι δημιουργίας, ιδιαίτερης αισθητικής και ποιότητας. Το παιχνίδι διαθέτει μαγνητικά μέρη για να κατασκευάσεις πάνω σε ένα διαγραμμισμένο board πόλεις που με τη χρήση ειδικών πλαστικών μερών με γραμμώσεις αποκτούν ζωή. Η κίνηση βασίζεται στην τεχνική ombro-cinema.

KINOPTIK

Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και δημιούργησε πολλές διαφορετικές πόλεις με τα 123 διαφορετικά κομμάτια που υπάρχουν. Ανακάλυψε την κίνηση που μπορεί να δώσει το ειδικό χαρτί με τις γραμμώσεις – οι πόλεις σου θα αποκτήσουν ζωή.

Kinoptik City

Kinoptik City

Kinoptik City

Kinoptik City

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

– To παιχνίδι περιλαμβάνει μαγνητικά κομμάτια για τη κατασκευή πόλεων που αποκτούν ζωή, κίνηση με τα ειδικά kinoptik μέρη
– Τα μαγνητικά κομμάτια έχουν ξεχωριστή με έντονα χρώματα, γραμμές, βούλες, σωλήνες, συνδέσεις που δίνουν την οπτική ψευδαίσθηση της κίνησης.
– Ενθαρρύνει τις κινητικές δεξιότητες, τη δημιουργικότητά, τη φαντασία και ενισχύει την εκμάθηση της σχέσης αιτία-αποτέλεσμα
– Αποτελεί μια συναρπαστική περιπέτεια δημιουργικής εξερεύνησης
– Περιλαμβάνει ένα μαγνητικό Board, 2 πλαστικά μέρη με ειδικές γραμμώσεις και 123 μαγνητικά χρωματιστά κομμάτια

Έχει σχεδιαστεί από την Djeco σε συνεργασία με τον Graphic Designer Michaël Leblond – περισσότερα project του μπορείτε να δείτε εδώ. Εκτός από το Kinoptik City υπάρχει και το Kinoptik Robots για να κατασκευάσουν οι μικροι μας φίλοι τα δικά τους ρομπότ.

Kinoptik City

To Kinoptik είναι ένα παιχνίδι που έχει επιλέξει και διαθέτει προς πώληση στο design shop του το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Ν. Υόρκη (MOMA) αλλά μπορείτε να το δείτε εδώ και εδώ ανάλογα με το μέγεθος που επιλέξετε.

Καλή διασκέδαση

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment