Οδηγός επιβίωσης για το ΣΚ

0 Comments 🕔09:18, 05.Νοέ 2018

Οδηγός επιβίωσης για το ΣΚ

10 σημεία που προσέχω για να απολαμβάνουμε όλοι τα Σαββατοκύριακά μας

Έρχεται το πολυπόθητο σκ που το περιμένεις από τη Δευτέρα και νιώθεις πιο κουρασμένη από ποτέ. Ειδικά όταν τα παιδιά είναι ακόμα πολύ μικρά και σε χρειάζονται στα πάντα στην κυριολεξία. Εγώ πλέον είμαι ευτυχής γιατί τα κορίτσια μου έχουν λίγο μεγαλώσει και πλέον τα πρωινά κοιμάμαι, ή τουλάχιστον μπορώ να απολαμβάνω το χουζούρι στο κρεβάτι. Θα φτιάξουν το πρωινό τους (εντάξει θα βάλουν σε μπωλ δημητριακά), θα δουν κάποια επεισόδια στην τηλεόραση (προνόμιο του ΣΚ) και αφού βαρεθούν θα έρθουν για αγκαλιές στο κρεβάτι.

Χωρίς πολλούς κανόνες και επιταγές τα ΣΚ μας θέλουμε να αφιερώνουμε ο ένας στον άλλο. Και μετά από όλα αυτά τα χρόνια που μαζί ζούμε, μικροί και μεγάλοι, διαπίστωσα ότι ακολουθώ 10 βασικά σημεία κάθε φορά ώστε να μη ζοριζόμαστε.

1. Κάνω έγκαιρα το προγραμματισμό μου. Όταν φθάνει στο ΣΚ αντί να με πιάσει αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η ημέρα μας, έχω ρίξει μια ματιά σε αυτά που θέλω να δω και να κάνω από τα μέσα της εβδομάδας. Εδώ μπορείς να διαβάζεις την agenda που ετοιμάζουμε κάθε εβδομάδα ώστε να επιλέγεις αυτά που θέλεις να κάνεις ανάλογα με το είδος της δράσης, αλλά και την ηλικία του παιδιού.

2. Επιλέγω πρώτα εκείνο που νιώθω ότι εμείς ως οικογένεια θέλουμε και μετά το επικοινωνώ σε φίλους αν θέλουν να μας ακολουθήσουν. Και αυτό γιατί προτιμώ να βάζω σε προτεραιότητα τις δικές μας επιθυμίες – άλλωστε περνάμε υπέροχα και οι μας

3. Δε βάζω περισσότερες από 2 δράσεις την ημέρα. Και με αυτό αναφέρομαι κυρίως σε ένα θεατρικό και ένα φαγητό, ή μια βόλτα σε κάποιο μουσείο και ένα φαγητό. Ο στόχος έιναι να απολαμβάνουμε τις ημέρες μας και όχι να εξαντλούμαστε τρέχοντας από εδώ και από εκεί.

4. Συνδυάζω τις γειτονιές ώστε να μην φάω όλη την ώρα μέσα στο αυτοκίνητο. Πολλές γειτονιές της Αθήνας προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία δράσεων αρκεί να τις ψάχνει κανείς – στον Κεραμεικό μπορείς να παρακολουθήσεις θέατρο, να φας υπέροχα, να πιείς καφέ ή να επισκεφθείς κάποιο Μουσείο όπως το Μουσείο Μπενάκη (έκθεση Μόραλη, Kinder Docs ή απλά να πιεις ένα ωραίο καφέ). Διάβασε μια ημέρα μας στον Κεραμεικό, ή εδώ το Brunch μας κοντά στο ΕΜΣΤ

5. Αφήνω πάντα χρόνο τα απογεύματα για άραγμα, χαλάρωση (είτε για μεσημεριανή σιέστα, είτε για ένα καφέ στον καναπέ όταν εκείνες παίζουν)

6. Επιλέγω φίλους ενήλικες που έχουν παιδιά και μπορώ να περάσω και εγώ μαζί τους χρόνο δίχως να μετανιώνω – είναι πραγματικά δώρο να μπορείς να απολαύσεις το χρόνο σου με τους γονείς των φίλων των παιδιών σου. Στις περιτπώσεις που αυτό δεν ισχύει απλά δεν το επιλέγω. Και όπως τονίζω στα κορίτσια έχουν όλο το χρόνο στο σχολείο να είναι με τους φίλους τους. Τα ΣΚ είναι για όλους μας.

7. Ένα από τα 2 βράδια (Παρασκευή ή Σάββατο) το αφιερώνω σε εμένα και το σύντροφό μου, το μπαμπά των κοριτσιών πολύ συχνά χωρίς πλάνο, αυθόρμητα και χαλαρά. Το έχουμε απόλυτη ανάγκη. Μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, ένα ποτήρι κρασί στο μπαράκι που αγαπάς για να ακούσεις τη μουσική σου, μια νέα ταινία στον κινηματογράφο, μια συναυλία ή μια θεατρική παράσταση.

8. Μοιράζω λίγο χρόνο ανάμεσα στα δύο κορίτσια ώστε να ικανοποιούνται οι εξατομικευμένες ανάγκες τους βάσει ηλικίας – ο μπαμπάς τους θα πάει σε ένα εργαστήριο την Αλίκη (αγαπάει το θέατρο) και εγώ θα παίξω με τη Βάλια ή θα δοκιμάσουμε κάποια άλλη εμπειρία. Ρίξε μια ματιά εδώ στο εργαστήριο ζωγραφικής που κάναμε.

9. Τα φαγητό της οικογένειες είναι απλό και απαιτεί λίγο χρόνο προετοιμασίας (έχω ανακαλύψει φοβερές και εύκολες συνταγές για μακαρονάδες). Εναλλακτικά θα απολαύσουμε ένα delivery ή θα φάμε έξω. No worries, after all it is the weekend

10. Δεν μένουμε ποτέ όλη την ημέρα στο σπίτι. Ακόμα και όταν θέλουμε να μαζέψουμε τα χέρια μας από πολλά έξοδα, ή όταν δεν έχω προγραμματίσει κάτι οργανωμένο είναι βέβαιο ότι θα πάρουμε το πατίνι, το ποδήλατο ή απλά το χαμόγελό μας και θα περπατήσουμε στη γειτονιά μας για φρέσκο αέρα.

It’s the little things in life

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment 

Your email address will not be published. Required fields are marked *