Κυριακάτικο Brunch στο Monsieur Barbu και βόλτα στο ΕΜΣΤ

1 Comment 🕔20:20, 22.Jan 2017

Κυριακάτικο Brunch στο Monsieur Barbu και βόλτα στο ΕΜΣΤ

Δεν θα μιλήσω για μόδα ξενόφερτη αλλά για μια απολαυστική παράδοση που έχει εδώ και μερικά χρόνια καθιερωθεί και στην Ελλάδα μας και σίγουρα μας φέρνει με ένα γλυκό και νόστιμο τρόπο πιο κοντά στους φίλους μας. Ναι στα Brunch αναφέρομαι που αν και ξεκίνησαν στην Αγγλία κάπου τον 19ο αιώνα καθιερώθηκαν στην Αμερική το 1930 και τώρα κάνουν πλέον παγκόσμια καριέρα. Πρόκειται για ένα συνδυασμό πρωινού με μεσημεριανό – από εκεί άλλωστε και το όνομα: breakfast κα lunch, έξυπνο χα;

Έτσι κάπως το περίφημο πλέον Brunch το συναντάμε σε πολλά café, wine bars, all day spots, εστιατόρια αλλά και ξενοδοχεία που το προσφέρουν τα ΣΚ κυρίως προσφέροντας ένα πλούσιο μενού που περιλαμβάνει ομελέτες, γευστικά burgers, χυμούς και απολαυστικά γλυκά.

Ένα λοιπόν από εκείνα που είχα βάλει στο μάτι εδώ και καιρό ήταν το Monsieur Barbu ή στα ελληνικά ο Κύριος Μουσάτος, σε μια αγαπημένη γειτονιά, στο Κουκάκι που τα τελευταία χρόνια διεκδικεί το τίτλο της εναλλακτικής γειτονιάς με τα μαγαζιά του να γίνονται στέκια όχι μόνο των γειτόνων αλλά όλων εκείνων που θα μαγεύονται από το κέντρο της Αθήνας.

brunch στο monsieur barbu

Έτσι κανονίσαμε με αγαπημένους φίλους, με παιδιά φυσικά και κατηφορίσαμε στο κέντρο. Το γωνιακό μαγαζί με τη μεγάλη τζαμαρία και τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο μας υποδέχτηκε με χαμόγελο.

Το τραπέζι μας στον πάνω όροφο του χώρου με τις ξύλινες καρέκλες δίπλα ακριβώς στο βελούδινο καναπέ που θα ήθελα να αράξω την επόμενη φορά πίνοντας cocktail και ακούγοντας Cranberries. Νεαρόκοσμος, μεγάλες κυρίως παρέες, άνετες χωρίς άγχος χωρίς να λείπουν βέβαια και οι οικογένειες με τα παιδιά – στον χώρο δεν κάπνιζε κανένας.

Ξεκινήσαμε με τις ζεστές μας σοκολάτες και τους καφέδες μας, χαζεύοντας τον κατάλογο που να τονίσω ότι δε σε κουράζει καθώς τα 10 πιάτα που μπορείς να επιλέξεις είναι άκρως ξεκάθαρα και αρκετά, αλλά και τα στοιχεία που έκαναν αυτό το χώρο τόσο φιλόξενο. Το μπλε στους τοίχους σε ξεκουράζει ενώ τα vintage διακοσμητικά στοιχεία κυριαρχούν ακόμα και στο μπάνιο.

brunch στο monsieur barbu

brunch στο monsieur barbu

brunch στο monsieur barbu

brunch στο monsieur barbu

Προτιμήσαμε το burger Barbu, με σπιτικό μπιφτέκι και πατάτες που είναι και το χαρακτηριστικό του μαγαζιού αλλά και την τορτίγια με κοτόπουλο tandoori ενώ τα παιδιά επέλεξαν σπιτικά τηγανιτά αυγά με τέλειες τηγανιτές πατάτες – όλα σε λογικές τιμές από 6-7,50 Ευρώ. Φυσικά δεν αντισταθήκαμε στην σπιτική φρέσκια λεμονάδα.

brunch στο monsieur barbu

Αφού παίξαμε, μιλήσαμε διαβάσαμε εφημερίδες και λίγο πριν φύγουμε φυσικά δοκιμάσαμε και τα γλυκά της αγαπημένης Ιωάννας Χαλμούκη, γνωστή και ως pasta flora στον κύκλο των blogs και που δημόσια έχω δηλώσει το θαυμασμό μου όχι μόνο για τα γλυκά και τις τάρτες της αλλά και για την αισθητική των φωτογραφιών της (μπορείτε να τη βρείτε στο Instagram εδώ).

Αν λοιπόν αγαπάτε τα brunches, είστε λάτρης του κέντρου και του καλού φαγητού τότε αξιζει να το επισκεφθείτε. Και φυσικά αν δεν έχετε ακόμα κάνει μία βόλτα στο ΕΜΣΤ ή αλλιώς Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης αυτή μπορεί να είναι η τέλεια ευκαιρία.

emst

emst

emst

Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν με εντυπωσίασε, θα είναι κρίμα να βρίσκεστε μία γωνία δρόμο και να μην διασχίσετε τις πόρτες του. Η τρέχουσα έκθεση φέρει τον τίτλο Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα-Αμβέρσα. μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (MHKA), επανεκκινώντας την περιοδική εκθεσιακή δραστηριότητα του, που είχε διακοπεί το 2015 λόγω των ενεργειών για την μεταστέγαση και λειτουργία στην έδρα του.

emst

emst

brunch στο monsieur barbu

emst

Δεν είμαι κριτικός Τέχνης αλλά η επίσκεψη με άφησε με ένα κενό – παρουσίας, μηνυμάτων και θεμάτων. Και καθώς έχω κάπου διαβάσει πως στόχος είναι να γίνει το ελληνικό μπομπούρ είμαι πεπεισμένη πως αυτό είτε είναι ανέφικτο είτε θα χρειαστεί πολλά χρόνια δουλειάς και φυσικά πολλά κονδύλια που αυτή τη στιγμή δε βλέπω που θα βρεθούν. Ελπίζω το μέλλον να είναι πιο παραγωγικό.

x

Υ.Γ. Όλες οι φωτό είναι τραβηγμένες από εμάς.

you may also like:

About Author

1 Comments

  1. 🕔 22:31, 23.Jan 2017

    Aspasia

    Πολύ όμορφες φωτός, Πέπη! Το Monsieur Barbu το έχω βάλει και εγώ στο μάτι εδώ και καιρό 🙂 Το δε μουσείο, όχι. Αν φέρει καμία ενδιαφέρουσα έκθεση, ίσως του κάνω την τιμή να το επισκεφτώ 🙂 Προς το παρόν και δεδομένης της δικής σου άποψης, δε χάνω το χρόνο μου…

    reply comment

Write a Comment