Μυρτώ Δεληβοριά – Οι ψηφιακοί μου φίλοι και οι ευχές τους για το 2017

0 Comments 🕔09:22, 07.Jan 2017

Μυρτώ Δεληβοριά – Οι ψηφιακοί μου φίλοι και οι ευχές τους για το 2017

Τη γνώρισα μέσα από τις εικόνες της που μας έχουν ταξιδέψει πολλά βράδια με τα κορίτσια με πιο πρόσφατα το Τικ Τακ από τις εκδόσεις Ίκαρος και το βιβλίο τα Αληθινά δώρα του Άη Βασίλη από τις εκδόσεις Παπαδοπούλου.

μυρτώ δεληβοριά

Η Μυρτώ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε επτά ομαδικές. Παράλληλα με τη ζωγραφική, ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση και καλώς πράττει γιατί έτσι έχουμε την ευκαιρία να ξεφυλλίζουμε μερικές υπέροχες εικόνες.

Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο “Ιστορίες για παιδιά του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ” (εκδ. Εστία). Το 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο ΕΒΓΕ και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω και το 2012 με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο “Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο“, του Αντώνη Παπαθεοδούλου – φέτος μπορείτε να το απολαύσετε και σε θεατρική παράσταση. Δείτε περισσότερα εδώ

201722οκτ12:00 πμΗ πόλη που έδιωξε τον πόλεμοΘέατρο - Παιδιά 3+12:00 πμ Παραμυθοχώρα - Κιβωτός ΜύθωνΤύπος:ΘέατροEvent Type 2:Παιδιά από 3 +

μυρτώ δεληβοριά

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το ταλέντο; Για αυτό και την ευχαριστώ για την αποδοχή της να την φιλοξενήσουμε στο blog μας και να μας στείλει τις ευχές της για το 2017.

Όταν ήσουν μικρή είχες σκεφτεί ποτέ να γίνεις ένα από τα εξωτικά του Άη Βασίλη; Αν όχι τι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

Όταν ήμουν μικρή, ήμουν ξωτικό. Ξωτικό της Cicely Mary Barker. Ως ξωτικό, σύχναζα και στο εργαστήρι του Άη Βασίλη. Εκεί διάβασα χιλιάδες γράμματα και έπαιξα με όλα τα παιχνίδια του κόσμου.

Θυμάσαι το πιο αληθινό δώρο που σου έχει φέρει ποτέ ο Άη Βασίλης; Tο καλύτερο δώρο του;

Το καλύτερο δώρο που μου είχε φέρει ο Άη Βασίλης, ήταν μια κούκλα αλεπού, που όταν παίζαμε με τον αδερφό μου έπαιζε όλους τους βοηθητικούς ρόλους. Ήταν ο Ιντεφίξ, ο Ντιούη, το τρίτο γουρουνάκι, η γιαγιά της κοκκινοσκουφίτσας.

Ποιες οι EY ΠΟ και ΛΥ ΠΟ στιγμές σου για το 2016;

Οι πολύ ευτυχισμένες στιγμές μου του 2016 είναι όσες μοιράστηκα με τους αγαπημένους μου και οι πολύ λυπημένες πάλι με εκείνους είναι. Τις κρατάμε φυλαγμένες μέσα σε βιβλία, σε γράμματα, σε εικόνες.

Αν ζωγράφιζες τον ιδανικό κόσμο για το 2017 ποια στοιχεία θα πρόσθετες στα σίγουρα;

Μία αρκούδα με μια τεράστια κοιλιά-αγκαλιά κι ένα ελάφι με μεγάλα μάτια που κάτι ψάχνουν. Και πολλά πουλάκια τριγύρω, χαρούμενα και πολύχρωμα.

Τι εύχεσαι για το 2017;

Εύχομαι τα ψιχουλάκια που ρίχνουμε για να μην χαθούμε στο δάσος, να μας δείχνουν πάντα τον δρόμο για το σπίτι μας.

Καλή Χρονιά Μυρτώ μου και σε εσένα και συνέχισε να κρατάς πινέλα και μολύβια στα χέρια σου. Τα έχουμε ανάγκη!

Πέπη

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment