Μικρός Οδηγός Βιβλίων – Εσύ τι κάνεις με τα βιβλία σου;

0 Comments 🕔14:07, 06.Oct 2020

Ο Μικρός Οδηγός Βιβλίων είναι ένα έξοχο βιβλίο για τα πρώτα αναγνώσματα ενός παιδιού που σίγουρα θα αγαπήσουν οι μικροί και μεγάλοι φίλοι μας! Συχνά η επιστράτευση του χιούμορ, της φαντασίας και της ακροβασίας αναμεσά στο πραγματικό και το φαντασιακό είναι η πλέον αποτελεσματική μέθοδος για να μιλήσεις για τα μεγάλα και σπουδαία. Το βιβλίο με την ευρεία του έννοια, θεωρώ ότι συγκαταλέγεται στα σπουδαίο και το βάρος και ο ρόλος του στη ζωή μας γίνεται αντιληπτός όταν αλληλοεπιδράσουμε  μαζί του και όχι στοιβάζοντάς το στο ράφι μιας βιβλιοθήκης διεκδικώντας για εκείνο τον τίτλο του καλύτερου coffee table book.

Σίγουρα η Σταυρούλα Παγώνα όταν από μικρή στο σπίτι της στην Κατερίνη έπιασε στα χέρια της το πρώτο της βιβλίο η δύναμη του στάθηκε καταλυτική στην σκέψη της και έγινε τροφή για μια αέναη ροή πως και γιατί κάποια από τα οποία έγιναν βιβλία. Και το τελευταίο της βιβλίο, ο Μικρός Οδηγός Βιβλίων είναι ένας ύμνος σε όλα εκείνα τα μικρά και μεγάλα, τετράγωνα και ορθογώνια, πολυσέλιδα ή μη βιβλία.

Μικρός Οδηγός Βιβλίων

 

Μικρός Οδηγός Βιβλίων

Στις σελίδες τους, ο πρωταγωνιστής Έντι μας παρουσιάζει σε πρώτο πρόσωπο, είμαστε άλλωστε καλοί φίλοι, όλες τις ευφάνταστες χρήσεις που έχει ανακαλύψει ενός βιβλίου. Η αγάπη του για αυτά, δηλωμένη εξαρχής, τον ενέπνευσε να τα εντάξει σε ποικίλε και πρωτότυπες καταστάσεις: να γίνει δοκός για το μυρμήγκι του, στοίβα ανύψωσής του για να φθάσει τον αδελφό του, δίσκος σερβιρίσματος στα παιχνίδια μίμησης με τους φίλους του, συμμαχικό τέρας που μπορεί να καταπιεί όλη τη βαρεμάρα του δωματίου του αλλά και πυξίδα στα μεγάλα του ταξίδια όταν εμπρός του βρίσκονται μεγάλα σταυροδρόμια διλημμάτων.

Και ο Έντι όλα αυτά δεν μας τα περιγράφει μόνο αλλά μας προσκαλεί εντέχνως να τα ζήσουμε και εμείς ως αναγνώστες της ιστορίας του, φτιάχνοντας, γιατί όχι, τις δικές μας ευφάνταστες καταστάσεις συντροφιά με ένα βιβλίο.

Η εικονογράφηση της Ντανιέλα Σταματιάδη, λιτή και εκφραστική αποτυπώνει κυριολεκτικά  σε κάθε σαλόνι του βιβλίου την πρόταση του κειμένου.

Μικρός Οδηγός Βιβλίων

Μικρός Οδηγός Βιβλίων

Μικρός Οδηγός Βιβλίων

Μικρός Οδηγός Βιβλίων

Ένα έξοχο βιβλίο για τα πρώτα αναγνώσματα ενός παιδιού που σίγουρα θα αγαπήσουν οι μικροί μας φίλοι αφού τους κλείνει πονηρά το μάτι, κάνοντας μαζί τους ένα παιχνίδι δημιουργικής σκέψης.

Μικρός Οδηγός Βιβλίων

Συγγραφέας: Σταυρούλα Παγώνα

Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη

Εκδόσεις Ίκαρος, Παιδικά Βιβλία

Παιδιά 3+

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment