Μια ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης μαζί με τους 12 αρχαίους Έλληνες θεούς της Playmobil

0 Comments 🕔09:09, 07.Jun 2019

Κυριακή απόγευμα στο όμορφο κέντρο της Αθήνας. Ανάμεσα στις βουκαμβίλιες και στις μελωδίες του ακορντεόν από τους πλανόδιους, κατηφορίζουμε τη Διονυσίου Αεροπαγίτου, εγώ, και η Βάλια χέρι χέρι με την αγαπημένη της φίλη τη Μάρω. Προορισμός μας το Μουσείο της Ακρόπολης. Σημείο συνάντησης με τους έξι νέους θεούς που παρουσιάζει η PLAYMOBIL.

Ο Δίας ο πανίσχυρος βασιλιάς των θεών, η Αθηνά θεά της σοφίας, ο Ερμής ο αγγελιοφόρος των θεών, ο Ποσειδώνας θεός της θάλασσας, η Άρτεμις θεά των δασών και του κυνηγιού και η Δήμητρα θεά της γεωργίας, ήταν οι πρώτες έξι εμβληματικές φιγούρες που παρουσιάστηκαν πριν από ένα ακριβώς χρόνο.

Η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς και του έρωτα, ο Απόλλωνας, ο θεός της μουσικής και του φωτός, ο Άρης, ο θεός του πολέμου, ο Ήφαιστος, ο θεός της φωτιάς και της μεταλλουργίας, η Ήρα, η θεά των ουρανών και προστάτιδα του γάμου και η Εστία, η προστάτιδα του σπιτιού και της οικογένειας έρχονται να συμπληρώσουν τη σειρά των αρχαίων θεών της PLAYMOBIL και να πρωταγωνιστήσουν σε μαγικές ιστορίες με Ολύμπιο αέρα στα χέρια.

Μερικές από αυτές τις μαγικές ιστορίες ακούσαμε από την ξεναγό που η PLAYMOBIL σε συνεργασία με την Athens for kids είχε οργανώσει για εμάς. Σε κάθε επιλεγμένο σταθμό μας, με περίσσια προσοχή και αφοσίωση, μικροί και μεγάλοι «ρουφούσαμε» στην κυριολεξία όλα αυτά που η γαλήνια φωνή της ξεναγού μας αφηγούνταν. Κάναμε περιπάτους μέσα στις αίθουσες του Μουσείου και ποικίλες συζητήσεις με τη συντροφιά όλων.
Γιατί η ελληνική μυθολογία είναι πλούσια σε αφηγήματα για την ελληνική αρχαία παράδοση: την προέλευση του κόσμου, την ζωή και τις περιπέτειες μιας ευρείας ποικιλίας θεών, ηρώων, ηρωίδων και άλλων μυθολογικών πλασμάτων, την αρχαία ελληνική αντίληψη για την δημιουργία του κόσμου, τη διαδοχή των θείων κυβερνητών.

Η συλλεκτική σειρά συνδυάζει παιχνίδι και γνώση, αφού έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς βοηθάει τα παιδιά να γνωρίσουν την αρχαία μυθολογία, διεγείροντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Οι φιγούρες των θεών σχεδιάστηκαν με υψηλή ποιότητα και εξαιρετική λεπτομέρεια, ώστε να αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χαρακτηριστικά του κάθε θεού που τον κάνουν μοναδικό.

Οι δώδεκα θεοί κυκλοφορούν στη μορφή των γνωστών φιγούρων 7,5 εκατοστών της Playmobil, και συνοδεύονται με τις δικές τους κάρτες πληροφοριών, για να θυμηθούν οι μεγάλοι και να μάθουν οι μικροί. Οι φιγούρες είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στα ελληνικά καταστήματα παιχνιδιών και κατάλληλες για παιδιά ηλικίας 4+ ετών, έτοιμες να πάρουν μέρος σε ατελείωτο παιχνίδι.

Οι φιγούρες των θεών σχεδιάστηκαν με υψηλή ποιότητα και εξαιρετική λεπτομέρεια, ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του κάθε θεού.Ενθουσιασμένη και λίγο υπερήφανη που οι Αρχαίοι Ολύμπιοι Θεοί μας, ενέπνευσαν τη Γερμανική εταιρία τη φετινή χρονιά. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μία εταιρία με μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία αφού από το 1974, έχουν παραχθεί 3 δισεκατομμύρια φιγούρες PLAYMOBIL®. Η εταιρεία διανέμει τα παιχνίδια της, πάνω από 30 διαφορετικά θέματα, σε περίπου 100 χώρες παγκοσμίως ενώ απασχολεί περισσότερους από 4.400 ανθρώπους.

Παράλληλα, η PLAYMOBIL σχεδίασε σε συνεργασία με το Colour Greece και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό το εκπαιδευτικό τετράδιο «Οι 12 θεοί του Ολύμπου έφτασαν», το οποίο έρχεται για να ταξιδέψει τα παιδιά στην καθημερινότητα των θεών του Ολύμπου, με δραστηριότητες που συνδυάζουν τη δημιουργική απασχόληση και τη μάθηση. Το εκπαιδευτικό τετράδιο είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρονική μορφή στο www.playmobil.gr.

Αγκαλιά με το εκπαιδευτικό μας τετράδιο και με όλες τις ιστορίες των μύθων στο μυαλό μας να κάνουν νέους συσχετισμούς, συνεχίσαμε τον περίπατό μας στην Πλάκα, ανάμεσα στους αέρηδες και στα graffiti. Σε μια πόλη όπου το παρελθόν ζεί έντονα στο παρόν μας.

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment