Μαθαίνω τις εποχές – Edu stick

0 Comments 🕔13:02, 31.Oct 2016

Μαθαίνω τις εποχές – Edu stick

Η έννοια του χρόνου με την αυστηρή, αντικειμενική της έννοια όχι εκείνη της αφηρημένης είναι άκρως δύσκολη στο να γίνει κατανοητή από τα παιδιά. Συνήθως την κατακτούν μετά το νηπιαγωγείο. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, οι χρονικές έννοιες αποτελούν μέγιστη δυσκολία για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, καθώς δεν μπορούν να εκφράσουν γλωσσικά και με ακρίβεια το χρόνο, αφού έχουν μια μπερδεμένη και αποσπασματική κατανόηση για τα γεγονότα που συνέβησαν, δηλαδή το παρελθόν.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο που παρουσιάζει και τις κατακτήσεις του χρόνου σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού.

Με τη Βάλια καθημερινά έχω να διηγηθώ ιστορίες χρονικής τρέλας αφού το χθές είναι το αύριο, το απόγευμα έχει περάσει και θα φάει πρωινό και συνήθως την άνοιξη έρχονται τα Χριστούγεννα. Απολαμβάνω λοιπόν να παίζω μαζί της παιχνίδια που με διασκεδαστικό τρόπο θέτουν το καμβά για να λύσουμε «χρονικά και ζητήματα». Και αυτό το παιχνίδι δεν είναι άλλο από μία ακόμα δημιουργία της DJECO: το Edu Stick – Μαθαίνω τις εποχές.

μαθαίνω τις εποχές

μαθαίνω τις εποχές

μαθαίνω τις εποχές

Ποιο μήνα έχουμε και σε ποια εποχή ανήκει; Ποια τα χρώματα που επικρατούν στη φύση σε κάθε εποχή και τα μπορούμε να κάνουμε; Να μαζέψουμε μανιτάρια στο δάσος το φθινόπωρο ή το καλοκαίρι λίγο πριν κάνουμε ένα κάστρο στην άμμο; Πότε άραγε μπορούμε να ψήσουμε κάστανα στο τζάκι;

ΠΩΣ ΠΑΊΖΕΤΑΙ – Μαθαίνω τις εποχές – Edu stick

Το κουτί περιλαμβάνει 32 κάρτες με όμορφα εικαστικά από χοντρό χαρτόνι και 92 αυτοκόλλητα. Έτσι σε κάθε κάρτα στόχος είναι να τοποθετήσουμε στα σημεία που υπάρχει ερωτηματικό τα αντίστοιχα αυτοκόλλητα ανάλογα με την εποχή που πιστεύουμε ότι περιγράφει η κάρτα.

μαθαίνω τις εποχές

μαθαίνω τις εποχές

μαθαίνω τις εποχές

μαθαίνω τις εποχές

Α και μη νομίζεις ότι έχεις τελειώσει σε μερικά λεπτά. Εμείς καθίσαμε και παίζαμε σχεδόν 1,5 ώρα καθώς πολύ συχνά διαπιστώνεις ότι κάποιο αυτοκόλλητο που αρχικά είχες βάλει στην άνοιξη, μάλλον ταιριάζει καλύτερα στο φθινόπωρο – βάσει συνδυασμού χρωμάτων. Τα αυτοκόλλητα εύκολα μπορούν να αφαιρεθούν από μία κάρτα και να τοποθετηθούν σε μία άλλη.

μαθαίνω τις εποχές

μαθαίνω τις εποχές

Εκείνο το απόγευμα το απολαύσαμε. Γιατί αφιέρωσα στη Βάλια χρόνο που δυστυχώς σπανίζει (ως δεύτερο παιδί), σκεφτήκαμε και γελάσαμε. Σας το προτείνω ανεπιφύλαχτα – και το πιο σημαντικό: είναι ένα παιχνίδι που εύκολα μπορείτε να πάρετε μαζί σας σε μία έξοδα και να συμπληρώσετε μερικές κάρτες.

Να τονίσω εδώ ότι τα αυτοκόλλητα δεν βγαίνουν με στόχο να τα φυλάξετε και να παίξετε και άλλη φορά.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Καλή διασκέδαση.

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment