Για τα απογεύματα – Παιχνίδι Μωσαϊκό

0 Comments 🕔10:39, 22.Sep 2016

Για τα απογεύματα – Παιχνίδι Μωσαϊκό

H θερμοκρασία πέφτει αισθητά. Τα προγράμματα σταδιακά αλλάζουν και οι επιλογές απογευματινής απασχόλησης μέχρι όλα να αποκτήσουν μια φυσιολογική ροή διαφορετικές. Κάθε απόγευμα το σπίτι μας γεμίζει ερωτηματικά: τι έχει το πρόγραμμα για σήμερα μαμά;

Και έτσι κάπως καιρού επιτρέποντος η «ομάδα κολάν» ξεκινάει την περιπέτειά της στο άκρως επικίνδυνο και περιπετειώδες άλσος της περιοχής για να επιδοθούμε σε μερικές ακροβατικές ασκήσεις. Η Αλίκη οδηγός μας δίνει το πρόσταγμα και εγώ με τη Βάλια πίσω τρέχουμε, κάνουμε άλματα και στο τέλος της διαδρομής σφυρίζω αμέριμνα και τους λέω πως θέλω να τις φωτογραφίσω, κάνοντας ρυθμίσεις στην μηχανή μου μήπως και πάρω καμία ανάσα. Ευτυχώς που καμιά φορά σταματάμε και για να αναλύσουμε το γενεολογικό δέντρο των μυρμυγκιών και να συζητήσουμε για την αρχιτεκτονική τούς.

apogevmatines_voltes

apogevmatines_voltes_2

Υπάρχουν όμως και αυτά τα βροχερά απογεύματα που το κλείσιμο στο σπίτι είναι μάλλον απαραίτητο. Και εκεί αναλαμβάνουν δράση τα επιτραπέζια παιχνίδια, οι χοροί και οι μιμήσεις. Ωστόσο ομολογώ ότι δεν με ευχαριστούν όλα και η συμμετοχή μου έχει διαλείμματα. Ειδικά την ΜONOPOLI δεν τη παλεύω καθόλου. Η αιματοχυσία αυτή πάνω από τα ακίνητα και τους φόρους, τα αδιέξοδα από την υψηλή φορολογία και η φάση συνέχεια πήγαινε στην Φυλακή που πέφτουν βαριά. Θέλω χρώμα και σχήμα, θέλω δημιουργία και φαντασία.

μωσαικό djeco 8

μωσαικό djeco 6

Παιχνίδι Μωσαϊκό

Αγάπησα το παιχνίδι Μωσαϊκό της DJECO. Απλά πράγματα, νοικοκυρεμένα. Μία ξύλινη επιφάνεια με τρύπες, πλαστικά «καρφιά» σε πολλά σχήματα και χρώματα και κάρτες με οδηγίες για να δημιουργήσεις διάφορα θέματα: σπίτια, τέρατα, πεταλούδες, ρομπότ, λουλούδια.

μωσαικό djeco 1

μωσαικό djeco 1

μωσαικό djeco 9

Πρόσφατα διάβασα σχετικά με το παιχνίδι πως πρέπει: α) να είναι ελεύθερη επιλογή των παιδιών, β) να κατευθύνεται από εσωτερικά κίνητρα, γ) να παρέχει ευχαρίστηση και ικανοποίηση, δ) να εμπλέκει ενεργά τους παίκτες, ε) να είναι αυτό-κατευθυνόμενο, στ) να έχει νόημα για το παιδί.

Κάπως έτσι με παιχνίδι δημιουργικό πέρασα ένα όμορφο απόγευμα με τα κορίτσια. Τους το πρότεινα και το επέλεξαν τελικά, γέλασαν με τις κάρτες και τα σχέδια, μπορούσαμε και οι 3 να παίζουμε σχεδόν ταυτόχρονα και έφτιαξαν ιστορίες για κάθε δημιουργία τους. Ανάμεσα σε κύκλους μπλέ, τρίγωνα πράσινα και λευκούς κύκλους φτιάξαμε τα σχέδια μας.

μωσαικό djeco 3

μωσαικό djeco 4

Εδώ μπορείτε να το βρείτε το Μωσαϊκό της Djeco που ειλικρινά το έχω αγαπήσει – ίσως περισσότερο από τα κορίτσια,

Καλό απόγευμα
ΠΕΠΗ

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment