
Κουκλόσπιτα – Ιδιαίτερη σχεδίαση
Κουκλόσπιτα – Ιδιαίτερη σχεδίαση
Είμαι σε αναζήτηση ξύλινου μεγάλου κουκλόσπιτου για τη Βάλια. Όχι μικρό αλλά κάποιο που ιδανικά θα έχει το ύψος της ώστε να απολαύσει το παιχνίδι της. Με τις ώρες μπορεί να βρίσκεται στο δωμάτιό της, φτιάχνοντας ιστορίες για οικογένειες, ομάδες, σχολεία, ονοματίζοντας τα παιδιά, τα σκυλιά, και τα τουβλάκια από τα Lego αν χρειαστεί και γενικά απολαμβάνω να την ακούω, αν και περιστασιακά με πιάνει ένας μικρός πανικός όταν την ακούω να βάζει παιδάκια του σχολείου-του ψεύτικου- στην φυλακή επειδή δεν ήταν φρόνιμα….προς ανάλυση αυτό το θέμα σίγουρα.
Πάντως για να μη μακρηγορώ, τα κουκλόσπιτα που βρίσκω έχουν αυτή την country house αισθητική που αν και μου αρέσει αναρωτιόμουν αν έχει κανείς σχεδιάσει και κάτι διαφορετικό. Και το βρήκα και έτρεξα να σας το δείξω. Μήπως ψάχνετε και εσείς κάτι ανάλογο.
MINIMAL DESIGN – DOLLHOUSE
Ιαπωνικής minimal αισθητικής αυτό το κουκλόσπιτο από την Milkywood που μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στην λευκή «καθαρή» εκδοχή του ή στην ξύλινη ζεστή σκανδιναβική εναλλακτική του σε φυσική απόχρωση. Τα έπιπλα επίσης που έχουν σχεδιάσει είναι απίστευτα. Απλά, λειτουργικά, κα εύκολη στη χρήση.
Ανακάλυψα όμως και μια δεύτερη άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση: ένα κουκλόσπιτο διπλής χρήσης.
ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΚΑΦΕ – ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ
Μία εντελώς διαφορετική πρόταση ίσως όχι για εκείνους που αναζητούν κουκλόσπιτο αλλά για εκείνους που θέλουν ένα τραπέζι για το σαλόνι όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν με αυτό. Σαφώς το κόστος του δε μπορεί να συγκριθεί με εκείνο ενός απλού κουκλόσπιτου αλλά οφείλω να το δείξω. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.
Μου αρέσουν τα κουκλόσπιτα. Διαθέτουν μία εσωστρέφεια και ταυτόχρονα ένα δυναμισμό. Φιλοξενούν έναν ολόκληρο κόσμο που βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση, έναν κόσμο υποκινούμενο από ρόλους που επαναπροσδιορίζονται, σχέσεις που αλλάζουν και όλα αυτά στα χέρια και στη φαντασία ενός μικρού παιδιού. Είναι απλά υπέροχα. Και αν και δεν έχε ακόμα αποφασίσει το φετινό δώρο της Βάλιας, πιστεύω ότι ένα κουκλόσπιτο αποτελεί ένα εξαιρετικό δώρο για ένα μικρό φιλαράκι.
Πέπη
you may also like:
No Comments Yet!
No one have left a comment for this post yet!
WRITE A COMMENT ON THIS POST