Η κίτρινη σημαδούρα – Θεοδώρα Κατσίφη

0 Comments 🕔17:25, 09.Μάι 2018

Η κίτρινη σημαδούρα – Θεοδώρα Κατσίφη

Η κίτρινη σημαδούρα «προσγειώθηκε» πριν από λίγο καιρό στο σπίτι μας και με αυτή την παιχνιδιάρικη εμφάνισή της βάλθηκε σιωπηλά να μας θυμίσει με καλοκαιρινή πάντα διάθεση, χαλαρή ματιά και ώριμη ωστόσο σκέψη τα όρια που πρέπει να θέτουμε προς τα παιδικά αλλά και την αναγνώριση από την άλλη πλευρά της ανάγκης τους για αυτονομία, ανεξαρτησία και κατάκτηση συνεχώς νέων στόχων.

κίτρινη σημαδούρα

Η Θεοδώρα Κατσίφη, κάνει τη δεύτερη εμφάνισή της στην έκδοση παιδικού βιβλίου με τον τίτλο Η κίτρινη σημαδούρα από τις εκδόσεις Ηλίβατον. Ένα όμορφο και ειλικρινές βιβλίο από την Θεοδώρα που μετά από πολλά χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον Τραπεζικό κλάδο αποφασίζει να ακολουθήσει το κρυφό της όνειρο και να ακολουθήσει το δρόμο της συγγραφής παιδικών βιβλίων με περιεχόμενο εμπνευσμένο πάντα από τη δική της ζωή με την λατρεμένη της κόρη.

H ιστορία

Η μικρή Βασιλού είναι στην παραλία απολαμβάνοντας τις καλοκαιρινές διακοπές της μαζί με τους γονείς της. Μία κίτρινη σημαδούρα στα βαθιά της προκαλεί την προσοχή και θέλει να την πλησιάσει. Θέλει να φθάσει πάση θυσία κοντά της, να την κατακτήσει ακόμα και αν αυτό για την ηλικία της και τις κολυμβητικές της ικανότητες είναι μάλλον δύσκολο.

κίτρινη σημαδούρα

Η κίτρινη σημαδούρα γίνεται εμμονή για τη μικρή Βασιλού που καθημερινά προετοιμάζεται για τη μεγάλη κατάκτηση, για την απόλυτη επιτυχία που δεν είναι άλλη από το να φθάσει τη κίτρινη σημαδούρα. Και όταν πια φθάνει η ημέρα που νιώθει πλέον έτοιμη ΜΠΛΟΥΜ στο νερό η Βασιλού. Και ξαφνικά η ύστατη ματαίωση- το όνειρό της βουλιάζει αφού δεν καταφέρνει να φθάσει τον τελικό της στόχο. Φόβος την κυριεύει.

κίτρινη σημαδούρα

κίτρινη σημαδούρα

Εκείνη είναι η στιγμή που οι γονείς της με περίσσια αγάπη και φροντίδα θα την αγκαλιάσουν και θα την κάνουν να νιώσει αμέσως ασφάλεια. Δεν την έχουν αφήσει άλλωστε στιγμή από τα μάτια τους. Και έχουν και μία συγκινητική πρόταση για εκείνη:

«να πάνε μαζί αύριο και οι τρείς μαζί»

Μαζί με τους καλύτερους κολυμβητές του κόσμου,
Θα κολυμπήσει επιτέλους στα βαθιά!

Και εκείνη είναι η στιγμή που όλοι οι φόβοι της μικρής Βασιλούς εξοστρακίζονται και δίνουν τη θέση τους στην ασφάλεια και την ηρεμία.

κίτρινη σημαδούρα

Το βιβλίο

Ένα όμορφο βιβλίο με λιτό και περιεκτικό κείμενο που με αλληγορικό τρόπο αγγίζει τα όρια που πρέπει να υπάρχουν στην ανατροφή των παιδιών με στόχο τη δημιουργία ενός διχτυού ασφάλειας και προστασίας για τα παιδιά. Ενός διχτυού που αντί να περιορίζει να και να αιχμαλωτίζει, δίνει ώθηση για αυτονομία και ανεξαρτησία.

Η εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, συνοδεύει και ενισχύει νοηματικά το περιεχόμενο του κειμένου, και με λιτές γραμμές αλλά ζωντανά χρώματα το κάνουν περισσότερο ελκυστικό και στις μικρότερες ηλικίες. Τα κερασάκια είναι τόσο γλυκά…..

Στο μέλλον θα απολαύσουμε κι άλλες ιστορίες με πρωταγωνίστρια τη μικρή Βασιλού αφού το «Μπλε αδιάβροχο» βρίσκεται ήδη σε εκδοτική πορεία.

Η κίτρινη σημαδούρα
Συγγραφέας Θεοδώρα Κατσιφή
Eικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή
Εκδόσεις Ηλίβατον 2017

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment 

Your email address will not be published. Required fields are marked *