Αξίζει: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και Διαγωνισμός Αφίσας!

0 Comments 🕔10:49, 03.Απρ 2015

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά, διαγωνισμό παιδικής αφίσας και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μικρούς του φίλους, να ζωγραφίσουν εκείνοι την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2015-2016! Πρωταγωνιστής της αφίσας φέτος, θα είναι το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.). Στο πρόσωπο ξεχωρίζει η μύτη, θα μπορούσε όμως κανείς να το φανταστεί με ζωγραφισμένες λεπτομέρειες, όπως μάτια, στόμα, φρύδια και μαλλιά!

cycladic art museum

Είσαι 6 έως 12 ετών;
Διάλεξε τα χρώματα και τα υλικά που σου αρέσουν και ζωγράφισέ το! Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Μπορείς να του φορέσεις καπέλο, γυαλιά, μάσκα, να το μεταμορφώσεις σε αγαπημένο σου υπερήρωα ή να το στολίσεις με διάφορα χρώματα και σχήματα!

Φέτος θα αναδειχθούν 30 νικητές για τα 30 χρόνια του Μουσείου. Τα 30 έργα θα πρωταγωνιστούν στην αφίσα των προγραμμάτων που ξεκινούν το Σεπτέμβριο. Τα παιδιά με τα 30 καλύτερα έργα θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή σε εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.
Μην ξεχάσεις να γράψεις το όνομά σου δίπλα στο έργο σου!

Εμείς εχθές τυπώσαμε αρκετές σελίδες και ξεκινήσαμε τα έργα μας. Θα δημιουργήσουμε αρκετά και στο τέλος θα αποφασίσουμε για το επικρατέστερο ώστε να το στείλουμε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και να ξεκινήσει την πορεία του στο διαγωνισμό. Δε μας νοιάζει καθόλου αν θα είμαστε νικήτριες. Θα μάθουμε πολλά για την κυκλαδική τέχνη όμως. Δεν το έχουμε δυστυχώς ακόμα επισκεφθεί αλλά έχει πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει. Δείτε τα όλα εδώ.

cycladic art museum4

Πώς να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό:
1. Εκτύπωσε το σχέδιο από εδώ σε Α4
2. Χρωμάτισε το κεφάλι όπως σου αρέσει
3. Στείλε μας το έργο σου & τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικά

Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως τη Τρίτη 30 Ιουνίου 2015
στη διεύθυνση:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα
Υ/Ο: Τμήμα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

| Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι υλικά θέλουν: ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, χαρτιά για κολλάζ, κλπ
| Απαραίτητη η συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας συμμετοχής
| Οι 30 νικητές θα αναδειχθούν από επιτροπή του Μουσείου και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν σε αυτή τη σελίδα στις 15 Ιουλίου 2015.
| Σε περίπτωση συμμετοχής στο διαγωνισμό ως σχολική ομάδα, απαιτείται όνομα και κινητό τηλέφωνο του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.
| Στόχος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο αρχείο από τις ζωγραφιές των παιδιών με τις οποίες θα διακοσμήσει τα εργαστήρια των Παιδικών Προγραμμάτων. Για το λόγο αυτό δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των έργων. Επιπλέον, τα έργα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές.

Καλή διασκέδαση σε αυτό το ταξίδι,

xxx

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment