Αγρόκτημα Πινακάδες – Ναυπακτία

0 Comments 🕔11:53, 17.Jan 2018

Αγρόκτημα Πινακάδες – Ναυπακτία

Τα τελευταία χρόνια με τα παιδιά όλοι αναζητούμε νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ώστε η παραμονή σε ένα χώρο να αποκτήσει διάσταση μοναδικής και ολοκληρωμένης εμπειρίας. Και ο αγροτουρισμός αυτό ακριβώς είναι που προσφέρει και καθώς η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται, αναπτύσσεται σταθερά και αυτή η μορφή τουρισμού.

Αφορά κυρίως δραστηριότητες υποδοχής και φιλοξενίας από επιχειρηματίες αγρότες με σκοπό τόσο την εκμάθηση των αγροτικών δραστηριοτήτων στους επισκέπτες και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και της τοπικής οικονομίας, μέσα από την εκμετάλλευση των τουριστικών καταλυμάτων.

Διαμονή λοιπόν σε αγροκτήματα ή σε καταλύματα παραδοσιακού χαρακτήρα και μικρής δυναμικότητας, που συνοδεύονται από δραστηριότητες αναψυχής στην ύπαιθρο και συνδέονται είτε με την γεωργική / κτηνοτροφική παραγωγή, την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα και τα πολιτισμικά στοιχεία του αγροτικού χώρου, είτε με υπαίθριες δραστηριότητες όπως η ορειβασία, η πεζοπορία, η ποδηλασία βουνού κ.α.

αγρόκτημα πινακάδες

Έτσι κατά τη διάρκεια των εορτών, και μιας και ήδη βρσκόμασταν στην Πάτρα, τόπος καταγωγής μου, για μερικές ημέρες απολαύσαμε την ομορφιά της Ναυπακτίας στο Αγρόκτημα Πινακάδες.

Το Αγρόκτημα “ΠΙΝΑΚΑΔΕΣ” αποτελεί μία ξεχωριστή πρόταση σε μικρή απόσταση από την Πάτρα, δίπλα στο χωρίό Τρίκορφο. Η πρώτη εντύπωση που έχεις είναι πως βρίσκεσαι σε κάποιο μέρος της Ελβετίας.

Εκτείνεται σε έκταση 44 στρεμμάτων, δίπλα στον Ποταμό Εύηνο μέσα σε μια σπάνια φυσική ομορφιά από δέντρα, κυρίως πλατάνια και πεύκα σε μικρή απόσταση, μόλις 3 χιλιόμετρα από το χωριό τρίκορφο Ναυπακτίας του Δήμου Χάλκειας πολύ κοντά στη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι.

αγρόκτημα πινακάδες

αγρόκτημα πινακάδες

Στο αγρόκτημα υπάρχουν 8 ανεξάρτητες επιπλωμένες κατοικίες από Φιλανδικούς κορμούς, καλαίσθητες εξωτερικά και εσωτερικά, εναρμονισμένες πλήρως με το φυσικό περιβάλλον. Η κάθε μία μπορεί να φιλοξενήσει άνετα μία 4μελή οικογένεια, καθώς όλες διαθέτουν ένα (τεράστιο) διπλό κρεβάτι και μία κουκέτα. Όλα διαθέτουν τζάκι και κουζίνα.

Κάθε πρωί κρεμασμένο στην πόρτα μας βρίσκαμε φρέσκο ψωμί και βραστά αυγά ενώ σε ένα κοινόχρηστο χώρο, μπορούσαμε να απολαύσουμε τον καφέ μας και να παίξουμε επιτραπέζια.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

ΒΟΛΤΑ

Αν και τις ημέρες που βρεθήκαμε στο αγρόκτημα ο καιρός ήταν σταθερά βροχερός, εμείς απολαύσαμε τον περιπάτο μας προς το χωριό Τρίκορφο. Πλησιάσαμε τις όχθες του ποταμού Εύηνου και συνεχίσαμε το δρόμο μας παράλληλα στον ποταμό. Μία απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων για να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα. Στάση μας η (μοναδική) ταβέρνα του Πάνου Δανιήλ με τα ζουμερά και τεράστια μπιφτέκια του δίπλα στο τζάκι. Ένας περιποιημένος και καλά οργανωμένος χώρος με παραδοσιακά διαμορφωμένο εσωτερικό. Έξω υπάρχει ευρύχωρη πλακόστρωτη αυλή με πράσινο και λουλούδια για το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα για τα παιδιά.

αγρόκτημα πινακάδες

αγρόκτημα πινακάδες

Φυσικά υπάρχουν συγκεκριμένες πεζοπορικές διαδρομές για να επισκεφθείς μοναστήρια, ή να εξερευνήσεις το πευκοδάσος του Τρικόρφου αλλά δεν τις ακολουθήσαμε καθώς η λάσπη από το νερό της βροχής δεν μας το επέτρεπε.

ΕΠΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΩΤΙΣΣΑ

Μερικά χιλιόμετρα πέρα από τον χωριό τρίκορφο, σε μια ήρεμη και ερημική τοποθεσία, σώζεται ο ναός της κοίμησης της Θεοτόκου που είναι γνωστός με το όνομα «Παναξιώτισσα». Το επίθετο της Παναγίας « Παναξιώτισσα » είναι μοναδικό στον ορθόδοξο χώρο και πιθανότατα σημαίνει « αυτή που αξιώθηκε των πάντων ». Η χρονολόγηση του μνημείου τοποθετείτε στο τέλος του 10ου αιώνα. Εκεί ήδη live Και το μεγαλύτερο μανιτάρι που έχω δει ποτέ.

αγρόκτημα πινακάδες

αγρόκτημα πινακάδες

RAFTING/ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αναμφίβολα o Εύηνος Ποταμός αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό για rafting και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες καθώς θεωρητικά, είναι ένα «εύκολο» ποτάμι 2-3ης βαθμίδος (της κλίμακας 1-5), και ενδείκνυται για μια απολαυστική ασφαλή κατάβαση υπό την επίβλεψη έμπειρων οδηγών με φουσκωτές βάρκες ή ατομικά Καγιάκ. Η διαδρομή ξεκινάει από τη γέφυρα του Πόρου και καταλήγει στο Διεθνές Προπονητικό Κέντρο Canoe – Kayak, λίγο πριν τη γέφυρα του Μπανιά. Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

αγρόκτημα πινακάδες

Στο αγρόκτημα μπορείς να κάνεις τοξοβολία ενώ διαθέτουν και ποδήλατα για ποδηλασία. Όλα αυτά φυσικά δεν τα κάναμε καθώς ο καιρός δεν το επέτρεπε.

Όμως είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα πανέμορφα άλογα που φιλοξενούνται στο στάβλο (δεν ήταν εφικτό να τα ιππεύσουμε καθώς ήταν λίγο αγριεμένα από την πολυήμερη κλεισούρα των εορτών), να ταΐσουμε τα 25 και ίσως παραπάνω ελάφια που βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο

αγρόκτημα πινακάδες

και να επισκεφθούμε το χώρο παραγωγής της νέας μαρμελάδας που ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος παράγει και μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι γεύσεις ξεχωριστές και ιδιαίτερες: σύκο με τσίπουρο, φράουλα με μπισκότο αλλά και εσπεριδοειδή συγκεντρωμένα σε ένα μπουκαλάκι που μοσχοβολούσε.

αγρόκτημα πινακάδες

Αξίζει κανείς να το επισκεφθεί αν αναζητάει ένα μέρος ξεκούρασης, χαλάρωσης και επαφής με τη φύση. Αν έπρεπε να σημειώσω κάποια στοιχεία προς βελτίωση αυτά θα ήταν το wi-fi που στα δωμάτια δεν λειτουργούσε (άμεσα μας διόρθωσαν στο ένα σπίτι το πρόβλημα).

Είμαστε από φύση διψασμένοι και έτσι απολαύσαμε την ηρεμία της, εξόριστοι από το αστικό κυνηγημένο τοπίο. Συζητήσαμε, παίξαμε, κουλουριαστήκαμε μπροστά στη θαλπωρή του τζακιού, γευτήκαμε νοστιμιές και δώσαμε ραντεβού την άνοιξη.

x

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment