Έφτασε η ημέρα.

0 Comments 🕔12:38, 22.Jul 2016

Έφτασε η ημέρα.

Έφτασε και αυτή η ημέρα. Αυτή που στο μυαλό της δεν μπορεί να οριοθετηθεί. Δεν έχει όνομα. Δεν έχει αρχή και τέλος. Έχει δομηθεί στο μυαλό της ως μία και μόνο στιγμή. Εκείνη που θα δει εμένα αλλά κυρίως το μπαμπά της και θα τον αγκαλιάσει, και θα την κάνει αεροπλάνο και θα την κυνηγήσει μέχρι να της βγει η μικρή της γλώσσα και θα της χαιδέψει τα μαλλιά λίγο άτσαλα αλλά με μπόλικη αγάπη που ξεχειλίζει και φθάνει και για τους περαστικούς του δρόμου.

Είναι και οι δυό τους στη γιαγιά και απολαμβάνουν το γιαγιαδίστικο και παππουδίστικο καλοκαίρι τους. Το καλοκαίρι που το μετράς με τα παγωτά, τα μπάνια, τα καλαμπόκια και τα σουβλάκια που τρως, τα αστέρια και τις πανσέληνούς που νομίζεις ότι διαρκούν 30 ημέρες και βάλε. Βγάζουν τις φωτογραφίες τους με τις μηχανές του μυαλού τους και τις αποθηκεύουν στο μαλακό δίσκο της καρδιάς τους που χωράει πολλά πολλά καλοκαίρια. Ξυπνάνε και κοιμούνται με το ρολόι της βούλησής τους που δεν έχει πολλούς δείκτες αλλά έναν και μοναδικό που σου δείχνει την ημέρα και τη νύχτα χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς.

imera mirko daxtilaki

Η μαμά τις επισκέπτεται τα Σαββατοκύριακά, τις ρουφάει με όλο της το είναι και τις αποχωρίζεται τις Κυριακές. Και η αντίστροφη μέτρηση πάλι ξεκινάει. Η μεγάλη γνωρίζει και αντιστέκεται στη θλίψη. Ξέρει πως ο χρόνος κυλάει γρήγορα. Ξέρει να περνάει καλά με τον εαυτό της και τα καλοκαίρια της. Έχει περάσει περισσότερα άλλωστε από την μικρή. Η μικρή κλαίει. Βάζει τα μικρά της χεράκια στο λαιμό της μαμάς και της ψιθυρίζει να μην της αφήσει ποτέ μόνη της. Κλαίει με πόνο όχι βαθύ που διαρκεί μερικά μόνο λεπτά. Μέχρι να ξεκινήσει το μέτρημα των δαχτύλων.

Ένα παιχνίδι επινόηση της μεγάλης για να την καθησυχάσει. Γιατί με το χρόνο είπαμε δεν τα έχει καλά. Όμως με το μέτρημα των δαχτύλων τα πηγαίνει καλύτερα.

– 1, 2, 3, 4 και στο μικρό δαχτυλάκι η μαμά θα έρθει.
– Μαμά σε περιμένω στο μικρό δαχτυλάκι, εντάξει;

Και αυτή είναι η ημέρα «μικρό δαχτυλάκι»

Π

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment