Ένα Αλφάβητο Ταξίδι: Διαβάσαμε!

0 Comments 🕔10:31, 20.Oct 2015

Από τότε που η Αλίκη ήταν μικρή, τα πολύωρα ταξίδια με το αυτοκίνητο ή το πλοίο γέμιζαν με γράμματα και λέξεις.

– Ξεκινάω την αλφαβήτα…
– ΣΤΟΠ
– Κ
– Καλοκαίρι, καλωσόρισμα, καλόκαρδος
– Ξεκινάω εγώ την αλφαβήτα….
– ΣΤΟΠ
– Ω
– Ωχου δύσκολο αυτό!

Γελάμε πολύ, όταν βέβαια έχουμε κέφι για τέτοια παιχνίδια. Γιατί υπάρχουν και οι μουτζούφλικες ώρες που η όρεξή σου για παιχνίδι έχει πετάξει. Και τότε είναι που αναλαμβάνουν τα βιβλία. Και επειδή ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σύνη υποψιάζομαι πως μάλλον έπαιζαν το ίδιο παιχνίδι όταν ήταν και εκείνοι μικροί, η έμπνευση για το ένα Αλφάβητο Ταξίδι ήταν φυσική συνέπεια.

ένα αλφάβητο ταξίδι

Πόσο μακριά λοιπόν μπορεί να μας ταξιδέψει το Άλφα που ίσως γίνει αερόστατο, αεροπλάνο ή αερογέφυρα, σε τι μπελάδες θα μας βάλει το Βήτα που μπορεί να πάρει τη μορφή του πιο σκανταλιάρικου παιδιού μου της Βάλιας και από το μεγάλο θυμό της να γίνει βαρελότο, και πόσο καλοί συνοδοιπόροι θα αποδειχθούν το Κάπα και το Όμικρον; Και πόσο άραγε ώρα μπορεί να περιμένει το Ω πριν να εμφανιστεί στον ένατρο ουρανό σαν Φωτεινό Φεγγάρι το Φ;

ένα αλφάβητο ταξίδι

ένα αλφάβητο ταξίδι

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ

O Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη κέρδισαν το 2007 το Α΄ Βραβείο στο διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά, ενώ το 2008 και το 2009 γράφουν και σκηνοθετούν τις μουσικοθεατρικές ραδιοφωνικές σειρές . Το 2009 κυκλοφορεί ο δίσκος τους «Ο Κόσμος Ανάποδα», με τραγούδια για παιδιά που ερμηνεύει ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Σπύρος Σακκάς, η Δανάη Παναγιωτοπούλου κ.α. και την ίδια χρονιά ιδρύουν την καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ και που έχει σαν στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων και ποιοτικών παραστάσεων για παιδιά κάθε ηλικίας.

ένα αλφάβητο ταξίδι

Ένα ξεχωριστό λοιπόν αλφαβητάρι για παιδιά από 4 ετών, και γιατί όχι από 3, που δημιουργεί το έδαφος για πολύωρο παιχνίδι με τις λέξεις και τα γράμματα. Η εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη είναι απλή με νοσταλγικές πινελιές που μοιάζουν από εικόνες που μόλις ξεπήδησαν από κάποιο μπαούλο στο δωμάτιο της γιαγιάς. Κάθε σελίδα και γράμμα και κάθε σελίδα συμπληρωματική εικόνα. Παρεμπιπτόντως, αξίζει να επισκεφθείτε την προσωπική του σελίδα για να παίξετε για λίγο με τις μεταμορφώσεις που έχει στην αρχική σελίδα.

ένα αλφάβητο ταξίδι

Εμείς πάντως ανατρέχουμε συχνά στις σελίδες του βιβλίου και δημιουργούμε τις δικές μας εικονοιστορίες, γελάμε και χανόμαστε στα 24 γράμματα της αλφαβήτας.

Μπορείτε να το βρείτε και να το αγοράσετε εδώ.

Ένα αλφάβητο ταξίδι
Συγγραφείς: Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη
Εικονογράφος: Κώστας Θεοχάρης
Ηλικία: 4+
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment