Κέικ καρότο και όχι μόνο!

0 Comments 🕔21:04, 29.Nov 2012

Την Κυριακή που μας πέρασε ήταν μεγάλη γιορτή στο σπίτι μας καθώς μαμά (δικιά μου) και κόρη (δικιά μου επίσης) είχαν την ονομαστική τους εορτή. Η γιαγιά Ρένα λοιπόν και η Αλίκη-Αικατερίνη (τη γιορτάζουμε με το δεύτερο όνομά της έτσι για έκπληξη) ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα. Και φαγητό έξω κερασμένο στην υγειά τους και δωράκια έκπληξη. Ειδικά όμως για την Αλίκη, και μικρό παρτάκι για τους φίλους της αλλά και γλυκό χειροποίητο για όλους τους συμμαθητές στο σχολείο.

Απόλαυσα τη διαδικασία ετοιμασίας του μαζί της και από όσο μου είπαν οι δασκάλες, εκείνες απόλαυσαν τη γεύση. Εγώ δεν πρόλαβα να φάω, αλλά υποσχέθηκα στον εαυτό μου να ξαναφτιάξω γρήγορα γιατί θέλω να κεράσω και ένα κομμάτι τους νέους μου γείτονες, από τους οποίους και δανείστηκα τη φόρμα του κέικ (με την μετακόμιση η δικιά μου φόρμα είναι ακόμα σε κάποια κούτα).

H συνταγή πολύ απλή (εγώ δεν έβαλα σταφίδα γιατί η Αλίκη θα μου την έφτυνε στα μούτρα) και επίσης τώρα που σας γράφω τη συνταγή, βλέπω ότι παρέβλεψα να βάλω κανέλα (τελικά μικρό το κακό).

Για το κέικ:
•4 φλ. τριμμένο καρότο
•½ φλ. σταφίδα ξανθή
•½ φλ. καρύδια
•1 + ¾ φλ. μαύρη ζάχαρη
•4 αβγά
•1 φλ. ηλιέλαιο
•2 φλ. αλεύρι μαλακό
•½ κ.γ. αλάτι
•2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
•2 κ.γ. μαγειρική σόδα
•1 κ.γ. κανέλα
•2 βανίλιες

Για το γλάσο
•60 γρ. μαργαρινη με βούτυρο soft
•200 γρ τυρί κρέμα
•250 γρ ζάχαρη άχνη
•1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο (στο μπλέντερ αν θέλουμε), στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα καρύδια κοπανισμένα ελαφρά, τις σταφίδες, το ηλιέλαιο, τα τέσσερα αβγά, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το χέρι, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε αντοκολλητικό ταψί και ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς. Το πρώτο τέταρτο ξεσκέπαστο και την υπόλοιπη ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εκτός ψυγείου και εντωμεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο.

Βάζουμε σε μπλέντερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τη μαργαρίνη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο γλάσο. Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το στρώνουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, μιας και το κέικ τρώγεται πολύ καλύτερα κρύο.

Το αποτέλεσμα πολύ συμπαθητικό. Εγώ επειδή ήθελα να παίξω λίγο με την Αλίκη, έκανα μαζί της μερικές διακοσμητικές φιγούρες αλλά εσείς μπορείτε απλά να ακολουθήσετε τη συνταγή. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κέικ θρυματισμένο και να δημιουργήσετε cake pops όπως αυτά στη φωτογραφία που είναι μία γλύκα

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε μία πολύ βασική διαδικασία δημιουργίας cake pops που πάντα τα παιδιά θα λατρεύουν! Για οποιαδήποτε περίσταση και οποιαδήποτε εποχή, τα cake pops μπορούν να γίνουν εύκολα και να διασκεδάσουν.

Είτε ως Rudolf, είτε με στυλ και χρώμα, η απόφαση δική σας- ή καλύτερα των μικρών μας φίλων.

Καλά να περάσετε!

Π+Α

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment