Διαβάσαμε: Ένα λιοντάρι στο Παρίσι

0 Comments 🕔14:00, 17.Mar 2015

Ζούσε κάποτε ένα τεράστιο λιοντάρι στη σαβάνα. Ένα νεαρό, αρκετά περίεργο και λίγο μοναχικό λιοντάρι. Η καθημερινότητά του ήταν αρκετά βαρετή με τις ημέρες να επαναλαμβάνονται διαρκώς και τίποτα να μην αλλάζει. Έπληττε αφόρητα. Έτσι μια μέρα πήρε την απόφαση να φύγει, να ταξιδέψει και να αναζητήσει ένα λίγο διαφορετικό δρόμο. Ίσως να αναζητήσει μία δουλειά, ένα νέα σπίτι, νέους φίλους και γιατί όχι μια αγάπη, ένα λίγο διαφορετικό μέλλον. Έτσι ο δρόμος του τον οδήγησε στο Παρίσι δίχως αποσκευές, δίχως ταυτότητα, δίχως να τον περιμένει τίποτα γνώριμο απολύτως.

Ήταν η πρώτη φορά που βρισκόταν σε μια ξένη και μεγάλη πόλη. Και, όπως ήταν φυσικό, φοβόταν λιγάκι. Όλα ήταν πρωτόγνωρα, διαφορετικά.

ένα λιοντάρι στο παρίσι_κόκκινο 1

Με ένα κείμενο πολύ τρυφερό και ποιητικό, η συγγραφέας Beatrice Alemagna ακολουθεί το λιοντάρι χαρτογραφώντας κατά κάποιο τρόπο το ταξιδιωτικό το αποτύπωμα, από τη στιγμή της άφιξής του στο Παρίσι, περιγράφοντάς μας την καθημερινότητά του και τα σημεία που του κάνουν εντύπωση, κάποιες φορές με χιουμοριστική διάθεση.

ένα λιοντάρι στο παρίσι_κόκκινο 2

ένα λιοντάρι στο παρίσι_κόκκινο 3

Μαζί του, μαθαίνουμε και εμείς απολαμβάνοντας μερικές μόνο παριζιάνικες εικόνες και στιγμιότυπα της πόλης όπως το μετρό, η μπαγκέτα ψωμί, τα κλασικά καφενεία, οι παριζιάνοι αλλά και τα αξιοθέατά του όπως το Μουσείο Λούβρο, η Μονμάρτη, ο Πύργος του Άιφελ, ο ποταμός Σηκουάνα αλλά και η εκκλησία Sacre-Coeur. Ανακαλύπτουμε μαζί του τι σημαίνει να φτάνεις σε μία ξένη πόλη, όπου στην αρχή όλα μοιάζουν ξένα και απειλητικά, μέχρι τη στιγμή που θα ανακαλύψεις και εσύ τη θέση σου. Και δεν είναι δύσκολο να την ανακαλύψεις: είναι απλά το μέρος, η θέση, η παρέα, η ζωή που θα σε κάνει νιώσεις ευτυχισμένος και απελευθερωμένος.

ένα λιοντάρι στο παρίσι_κόκκινο 4

ένα λιοντάρι στο παρίσι_κόκκινο 5

Η ιστορία, είναι εμπνευσμένη από το λιοντάρι της πλατείας Ντανφέρ-Ροσερό στο Παρίσι. Δημιουργός του γλυπτού αυτού ήταν ο αρχιτέκτονας Μπαρτολντί ανάμεσα στο 1879 και το 1880. “Πάντα αναρωτιόμουν γιατί οι Παριζιάνοι αγαπούν τόσο αυτό το λιοντάρι” γράφει η συγγραφέας και εικονογράφος του αποκαλύπτοντας την ματιά ενός ανθρώπου που εμπνέεται από το τίποτα και τα πάντα.

Το βιβλίο, είναι τυπωμένο σε πολύ μεγάλες διαστάσεις, και είμαι σίγουρη ότι θα σας εντυπωσιάσει όπως και εμένα για την πολύ ιδιαίτερη εικονογράφησή του αποτέλεσμα της χρήσης ποικιλίας τεχνικών: Κολάζ, φωτογραφίες, ζωγραφική όλα σμιλεμένα υπέροχα σε ένα «μελαγχολικό περιτύλιγμα».

ένα λιοντάρι στο παρίσι_κόκκινο 6

Ένα βιβλίο όχι μόνο για τους μικρούς μας φίλους αλλά και για τους μεγάλους που αναζητούν μία ξεχωριστή εικόνα αλλά και μία παρότρυνση για να μάθουν περισσότερα για εκείνο το άγαλμα της κοντινής τους πλατείας….είτε είναι στο Παρίσι, το Λονδίνο, την Αθήνα.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Από τις εκδόσεις Κόκκινο,

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment