App για παιδιά. Thinkrolls: Kings & Queens

0 Comments 🕔13:46, 19.Jan 2017

App για παιδιά. Thinkrolls: Kings & Queens

Υπάρχουν εφαρμογές και παιχνίδια για tablets και ipads Που μπορούν να μάθουν εξαιρετικά πράγματα στα παιδιά. Σημαντικό είναι να θέτουμε πάντα χρονικά όρια στα παιδιά και φυσικά να μην επιλέγονται εις βάρος άλλων παιχνιδιών στη φύση και με φίλους. Κατά καιρούς έχουμε επιλέξει με τα κορίτσια εφαρμογές που απλά διασκεδάζουν χωρίς να δίνουν ερεθίσματα στη φαντασία και τη δημιουργική σκέψη. Αλλά υπάρχουν και εκείνα που πραγματικά είναι εκπληκτικά.

Πολλές από αυτές τις εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί από Έλληνες – ναι ναι από Έλληνες. Και μία από αυτές τις εταιρείες είναι η Avokiddo. Με την πρόσφατη σχεδίαση της εφαρμογής Thinktrolls που αποτελεί το sequel μιας ολόκληρης σειράς μας έχει απασχολήσει άκρως δημιουργικά. Και το πιο αξιοσημείωτο έιναι πως υπάρχουν επίπεδα που ενώ εγώ δυσκολεύομαι να περάσω, εκείνες μετά από περισυλλογή ή ομαδική δουλειά πολύ συχνά, τα καταφέρνουν. Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις εφαρμογές.

Δείτε λίγο για τι πρόκειται σε αυτό το trailer Που έχει ετοιμάσει η Avokiddo.

Λίγα λόγια για την Avokiddo

Η Avokiddo είναι μια βραβευμένη, δημιουργική εταιρία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη της ποιότητας εκπαιδευτικών εφαρμογών για παιδιά. Εστερνίζονται την άποψη ότι για να απολαύσεις κάτι πρέπει να γίνεις ένα μαζί του, και σε αυτό το σημείο εμφανίζεται η μάθηση. Με τη μάθηση δεν εννοούν να απομνημονεύουν τα παιδιά τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος τους, αντιθέτως να βρίσκουν τρόπους να φθάσουν στην κατάσταση της συνδείδησης τους που κρατά το μυαλό φρέσκο, παθιασμένο και δημιουργικό.

Το να δημιουργείς παιχνίδια για παιδιά απαιτεί πολλά περισσότερα από την απλή εφαρμογή τεχνολογικών γνώσεων για αυτό η Avokiddo χρησιμοποιεί την ομάδα της σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο ανάμιξης, βάζοντας την να δει μέσα από τον κόσμο των παιδιών.

Η ομάδα της Avokiddo που βασικά αποτελείται από την Ελπίδα και τον Διονύση Βούλγαρη αλλά και τον Βαγγέλη Κατσαντώνη, έχει πάθος τόσο για το σχεδιασμό την τεχνολογία όσο και για την καινοτόμο εκμάθηση. Δημιουργούν προκλήσεις και ενισχύουν τις ψηφιακές τους εμπειρίες με τρόπο που επιτυγχάνεται ταυτόχρονα η ποιότητα και η αυθεντικότητα.

Thinkrolls: Kings & Queens

Το Thinkrolls -Kings & Queens είναι μια επική περιπέτεια λογικής, φυσικής και διασκέδασης! Τα παιδιά καλούνται να επιλύσουν 228 παζλ που οξύνουν την μνήμη τους και τις δυνατότητες επίλυσης προβλημάτων. Το παιχνίδι περιλαμβάνει κάστρα, δράκους, απλές μηχανές, φυσική, μαγικά ξόρκια και αρκετή δόση μαγείας!
Ο σκοπός είναι απλός: να μετακινήσουν, να χειριστούν και να συνδυάσουν αντικείμενα ώστε να «καθαρίσουν» το μονοπάτι, να πάρουν το κλειδί και να ανοίξουν την πύλη για το επόμενο επίπεδο.

thinktrolls kings and queens

Το Thinkrolls : Kings & Queens απευθύνεται σε παιδιά από 5-8 ετών με 115 παζλ  καθώς και σε παιδιά από 8 ετών και πάνω με 113 δυσκολότερα παζλ.

Το καθένα από τα 6 κάστρα προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό από τα στοιχεία του παζλ, που ενισχύουν την λογική,την επίλυση προβλημάτων, τη μνήμη και την επιμονή.

TA ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΑΣ
Στο παιχνίδι αυτό έχουμε συγκεκριμένα εργαλεία που μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε. Αυτά χρησιμοποιούμε και με αυτά μαθαίνουμε και βασικές αρχές μηχανικής. Εντυπωσιακό!

Γρανάζια & Ράφια
Πηγαίνουμε πάνω, κάτω ή πλάγια ?
Μαθαίνουμε για την απλή μηχανική των γραναζιών συνδυάζοντας γρανάζια με ράφια για να δημιουργήσουμε σκάλες και ιμάντες μεταφοράς. Αλλάξτε κατεύθυνση τραβώντας τους μοχλούς.
Τι μαθαίνουμε – Απλή μηχανική, φυσική των γραναζιών, κατευθύνσεις και βασικές χωρικές σχέσεις

Μπαούλα & Γέφυρες
Χρησιμοποιείστε τη βαρύτητα για να μετακινήσετε μπαούλα και να καλύψετε τις τρύπες, δημιουργείστε στοίβες και σπρώχτε προς τις γέφυρες. Μήπως φοβάστε τα ύψη ? Μην ανησυχείτε, οι γέφυρες είναι ασφαλείς για το περπάτημα σας αρκεί να μην πετάξετε κάτι από ψηλά και καταρρεύσουν. Θα υπάρξουν φορές που θα πρέπει να σπάσετε μερικές και άλλες που θα πρέπει να διασχύσετε με προσοχή.
Τι μαθαίνουμε – Βαρύτητα, δυνάμεις, συντονισμό, συμπίεση και ένταση.

thinktrolls

Κροκόδειλοι & Άρπα
Χρησιμοποιείστε την άρπα για να παίξετε μουσική και να νανουρίσετε τον κροκόδειλο! Μόνο έτσι μπορείτε να διασχύσετε τη λιμνούλα. Θα πρέπει όμως πρώτα, να έχετε χρησιμοποιήσει όλα τα προηγούμενες δεξιότητες ώστε να μετακινήσετε την άρπα κοντά. Το παιδί θα αρχίσει να εναρμονίζει τις κινήσεις του, να σκέφτεται και να μαθαίνει τη δοκιμή και το λάθος.
Τι μαθαίνουμε – Πιό προηγμένες χωρικές σχέσεις, ήχους, αίτιο & αποτέλεσμα.

Φαντάσματα & Καθρεύτες
Μπου! Ξέρουμε όλοι ότι τα κάστρα έχουν φαντάσματα, αλλά πώς θα τα ξεφορτωθούμε ? Τοποθετήστε τους καθρεύτες , κάντε την ακτίνα φωτός να αντανακλαστεί και πείτε αντίο σε αυτά τα μικρά αστεία φαντασματάκια!
Τι μαθαίνουμε – Αντανάκλαση φωτός, γωνίες, κατευθύνσεις.

thinktrolls

Καταπακτές & Μοχλοί
Κατεβάστε το μοχλό για να ανοίξετε και να κλείσετε τα φρεάτια και τις καταπακτές. Προσέχτε να μην παγιδευτείτε σε κάποια κρύπτη. Σπρώχτε αυτό το μοχλό όσες φορές χρειαστεί για να συγχρονίσετε τα αντικείμενα και να καθαρίσετε το μονοπάτι.
Τι μαθαίνουμε – Απλές μηχανές, μηχανική, συγχρονισμό, ρύθμιση του χρόνου.

Μαγικό Φίλτρο που πετάς
Ναι, μπορείς να πετάξεις! Και όχι μόνο εσύ, αλλά οτιδήποτε εμποτίζει τα σστατικά του μαγικού υγρού. Πρόσεχε όμως πότε και πού σπας κάποιο από αυτά, αλλιώς μπορεί να βρεθείς σε μία αδιέξοδη κρύπτη και να μην μπορείς να φτάσεις στην έξοδο.
Τι μαθαίνουμε – Βαρύτητα και αντίστροφη βαρύτητα, προηγμένη χωρική αντίληψη και υπομονή.

Δημιουργήστε τα δικά σας Thinkrolls

Μαζέψε λαχταριστά ζαχαρωτά και πολύτιμους λίθους. Τάισε το δράκο και κέρδισε μεγαλοπρεπή αξεσουάρ που σε βοηθούν να ξεκλειδώσει τον ολόδικό σου Thinkroll χαρακτήρα.

Δημιουργήστε τα δικά σας Thinkrolls

Μαζέψε λαχταριστά ζαχαρωτά και πολύτιμους λίθους. Τάισε το δράκο και κέρδισε μεγαλοπρεπή αξεσουάρ που σε βοηθούν να ξεκλειδώσει τον ολόδικό σου Thinkroll χαρακτήρα.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο itunes εδώ αλλά και μέσω του Google Play , υπάρχουν αγορές προϊόντων εντός της εφαρμογής στα 2.99 € ανά στοιχείο. Κατάλληλη για παιδιά 4+

Η Avokiddo φροντίζει ώστε να μην συλλέγονται προσωπικές πληροφορίες από τα παιδιά ή πληροφορίες τοποθεσίας καθώς και να αποφεύγονται οι διαφημίσεις τρίτων.

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Εδώ μπορείτε να δείτε και άλλες εφαρμογές που έχουμε δοκιμάσει και μας άρεσαν.

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment