TEDxKids@Ilissos – Ένα ιδιαίτερο ταξίδι στο χρόνο για μικρούς και όσους νιώθουν ακόμα μικροί

0 Comments 🕔14:44, 01.Φεβ 2019

ΤEDxKids@Ilissos – Ένα ιδιαίτερο ταξίδι στο χρόνο για μικρούς και όσους νιώθουν ακόμα μικροί

Το TEDxKids@Ilissos είναι η πρώτη ελληνική TEDx μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία για παιδιά και φιλοδοξεί να γίνει το «μικρό αδερφάκι» της ελληνικής TEDx κοινότητας. Αποτελείται από μια ομάδα νέων, οι οποίοι έχουν ως στόχο το TEDxKids@Ilissos να αποτελέσει την πρώτη δυναμική πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών σε ζητήματα που αφορούν τα παιδιά.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά έρχεται το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου και σου εγγυάται πως δεν πρόκειται για μία απλώς εκδήλωση, δεν θα είναι απλώς ομιλίες… θα είναι ΕΜΠΕΙΡΙΑ! Μία εμπειρία που όμοια της δεν θα έχεις ξαναζήσει!

– 15 παιδιά ομιλητές από όλη την Ελλάδα
– ενήλικες ομιλητές από Ελλάδα και εξωτερικό
– stem challenges
– έκθεση φωτογραφίας και καλλιτεχνικά δρώμενα
– escape room
– παράλληλα workshops για γονείς και εκπαιδευτικούς
-πλούσια δώρα και εκπλήξεις
…και πέρα από όλα αυτά, μία εμπειρία που θα σε συντροφεύει για όλη την υπόλοιπη ζωή σου, σχεδιασμένη από τη Χαρισμάθεια.

Ξεδιπλώνουμε τον Χρόνο μαζί

Μαζί θα γνωρίσουμε τον Χρόνο σε ένα ταξίδι που θα δεις όσα εσύ μπορείς!

– Τι είναι ο Χρόνος; Μετριέται σε στιγμές;
– Τι να κάνω με τον Χρόνο μου;
– Τι γίνεται ο Χρόνος που δεν εκμεταλλεύομαι κάθε μέρα;
– Ο Χρόνος που περνάω παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι κερδισμένος ή χαμένος;
– Μπορούμε να ταξιδέψουμε στον Χρόνο;
– Μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον;
– Με βοηθάει ο Χρόνος να γίνουν τα όνειρα μου πραγματικότητα;
– Μήπως η μνήμη είναι μία από τις μορφές του Χρόνου;

Μπορεί ο Χρόνος να φαίνεται απλός, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι απλοϊκός. Δεν τον αντιλαμβανόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Περνάμε όλοι τον ίδιο Χρόνο, αλλά ο καθένας μας τον καταλαβαίνει διαφορετικά… Σε αυτή τη διαδρομή θα δούμε ο ένας μέσα από τα μάτια του άλλου και θα κάνουμε ένα παράδοξο ταξίδι στο μέλλον. Πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις; Πόσα μπορείς να ανακαλύψεις; Στο ταξίδι αυτό θα δεις όσα εσύ μπορείς!

Παράλληλα δρώμενα και θέματα εργαστηρίων

Στο περιστύλιο του θεάτρου θα υπάρχουν γρίφοι, stem challenges, εκθέτες που θα έχουν ετοιμάσει mini δραστηριότητες για εσάς, ένα photobooth με αστεία props, ένα escape room, μία έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Back to the Future”, πολλά μπαλόνια και εκπλήξεις! Παράλληλα με τη ροή του προγράμματος θα γίνουν ευφάνταστα εργαστήρια και εκπαιδευτικά workshop για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τα εργαστήρια είναι δύο κατηγοριών και απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Η πρώτη κατηγορία είναι ευφάνταστα και διασκεδαστικά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, ενώ στη δεύτερη κατηγορία, η Χαρισμάθεια κάνει workshops για εκπαιδευτικούς που θέλουν να γνωρίσουν έννοιες που αφορούν τη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία, τα Χαρακτηριστικά και τις εκπαιδευτικές Ανάγκες των Χαρισματικών παιδιών. Εάν σε ενδιαφέρει πραγματικά η Διαφοροποιημένη εκπαίδευση, πρέπει να παρακολουθήσεις τα σεμινάρια της Χαρισμάθειας.

Ποιοι μπορούν να παρευρεθούν στο TEDxKids@Ilissos

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ αυτή έχει σχεδιαστεί από τη Χαρισμάθεια για τα παιδιά από 7 μέχρι 15 ετών. Σε αυτή τη διαδρομή θα δούνε το ένα μέσα από τα μάτια του άλλου και θα κάνουν ένα παράδοξο ταξίδι στο μέλλον. Παράλληλα με την κύρια ροή της εκδήλωσης, που απευθύνεται στα παιδιά, θα υπάρχουν δρώμενα και workshops που απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ενώ θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες μέσα από το simulcast σε lounge του Pierce. Αναλυτικότερες πληροφορίες για τα workshop σύντομα στο πρόγραμμα.

Κατηγορίες εισιτηρίων

Εισιτήριο Regular: Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τις ομιλίες μέσα από το Θέατρο του Pierce, ενώ για τους γονείς υπάρχουν παράλληλα δρώμενα και η δυνατότητα να το παρακολουθήσουν μέσα από simulcast σε lounge του θεάτρου. Το εισιτήριο περιλαμβάνει ελαφριά γεύματα και σνακ για γονείς και παιδιά, όπως επίσης προσφέρονται χυμοί, καφές και νερό.

Εισιτήριο Whole Experience (WXP): Τα WXP εισιτήρια εξασφαλίζουν θέση στην πλατεία του θεάτρου για τα παιδιά και περιλαμβάνουν επιπλέον: ένα βιβλίο δώρο για κάθε παιδί, προτεραιότητα για το escape room που θα υπάρχει στο χώρο και θα μπορούν να παίξουν με την παρέα τους. Τα εισιτήρια αυτά, μπαίνουν σε κλήρωση για ετήσιες υποτροφίες Ρομποτικής στα τμήματα της Διερευνητικής Μάθησης και ένα τριήμερο για ολόκληρη την οικογένεια σε ξενοδοχείο της Aldemar.

Εισιτήριο Teacher (simulcast): Με αυτό το εισιτήριο εξασφαλίζεις θέση στα workshops της Χαρισμάθειας, επάνω σε Τεχνικές Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας (One to One) και τις Ανάγκες των Χαρισματικών Παιδιών, μπορείς να πάρεις μέρος στα παράλληλα δρώμενα, ενώ θα μπορείς να παρακολουθήσεις τις ομιλίες από το simulcast σε lounge του θεάτρου. Το εισιτήριο περιλαμβάνει ελαφρύ γεύμα, σνακ, χυμό, καφέ και νερό.

Αγοράστε εδώ το εισιτήριά σας. 

Αν πάλι κάποιος δεν καταφέρει να πάρει εισιτήριο, θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση (livestreaming), όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να μας παρακολουθήσουν από το σπίτι τους. Δυστυχώς δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στο διαδραστικό κομμάτι της εκδήλωσης και στην ιστορία που έχουμε σχεδιάσει για αυτούς, αλλά θα μπορέσουν να δουν τις ομιλίες!

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ηλικίες στις οποίες απευθύνεται: από 7 ετών και πάνω
Φιλοξενία: Θέατρο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment 

Your email address will not be published. Required fields are marked *