Suricata – Μία γεύση από Κυκλάδες

0 Comments 🕔12:25, 23.Jan 2018

Suricata – Μία γεύση από Κυκλάδες
Διαβάσαμε το Ει Ψιτ και το Νησί που αλλάζει

Πλησιάζει ναι ναι πλησιάζει το καλοκαιράκι και ο νους μου πάντα ταξιδεύει στις Κυκλάδες, στα μπλε και το λευκό τους, στο φως του ήλιου, στα χρώματα που έρχονται να σε καλωσορίσουν στο λιμάνι τους και στη θάλασσα τη δροσερή, την απέραντη την κατευναστική. Και έχω τέτοια διάθεση που σήμερα το πρωί τα πήρα παραμάσχαλα και άρχισα πάλι να τα ξεφυλλίζω.

Ο λόγος για δύο νέους σε εμένα τίτλους, από μία πρόσφατη εκδοτική προσπάθεια την Suricata της Ευτυχίας Ηλιάδη – το Ει Ψιτ που κυκλοφόρησε το 2016 και το Νησί που αλλάζει που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες.

Και στα δύο βιβλία πρωταγωνιστής μας ένας μαύρος σκύλος. Ο γλυκός και χαριτωμένος Κόπολας που στο πρώτο βιβλίο αναζητά ένα νέο φίλο.

suricata ει ψιτ

Ει Ψιτ – Λίγα Λόγια

Περιφέρεται στα σοκάκια του Κυκλαδίτικου Νησιού, την Άνδρο και προσπαθεί μάταια να μιλήσει. Όποιον συναντάει στο διάβα του, προσπαθεί να τον προσεγγίσει, μα δυστυχώς όλοι τον απορρίπτουν.
Εκεί που έχει χάσει κάθε ελπίδα και σταματάει την προσπάθεια, συμβαίνει κάτι απρόοπτο, που θα αλλάξει τη ζωή του. Θα βρει τελικά απρόσμενα τον σύντροφό του.

suricata ει ψιτ

suricata ει ψιτ

suricata ει ψιτ

Μια όμορφη, γλυκιά και τρυφερή ιστορία διανθισμένη με την εικονογράφηση της ίδιας της συγγραφέως με την κυκλαδίτική αισθητική να σε καλεί να περπατήσεις στα σοκάκια μαζί με τον πρωταγωνιστή, να μοιραστείς την ιστορία τους και να νιώσεις την αγωνία του.

Το Νησί που αλλάζει

Στο δεύτερο βιβλία της Suricata οι δύο μας φίλοι μαζί, αγαπημένοι θα βρεθούν στον επόμενο σταθμό τους που δεν είναι άλλος από την όμορφη Σαντορίνη. Στις αναζητήσεις του, θέτουν πολλά ερωτήματα για το νησί, πως δημιουργήθηκε η κόκκινη παραλία, γιατί η πόλη στο ακρωτήρι είναι θαμμένη και γιατί το νησί απέναντι έχει το όνομα Καμένη, μέχρι που θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν εφιάλτη.

suricata το νησί που αλλάζει

Το ηφαίστειο που κρύβεται κάτω από τη θάλασσα προκαλεί μια αναπάντεχη αλλαγή και όλους τους αναστατώνει. Πάνω στον πανικό οι δυο φίλοι χάνουν ο ένας τον άλλον. Ο σκυλάκος βρίσκεται μόνος του και ζητάει βοήθεια, αλλά κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να τον καταλάβει.

suricata το νησί που αλλάζει

suricata το νησί που αλλάζει

suricata το νησί που αλλάζει

suricata το νησί που αλλάζει

Εκεί που πιστεύει ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να ξαναβρεί τον φίλο του κάτι περίεργο και αναπάντεχο συμβαίνει.
Ένα παραμύθι για τις απρόσμενες, τις ξαφνικές αλλαγές, που μας αναστατώνουν και πρέπει με ψυχραιμία και ηρεμία να αντιμετωπίσουμε.

Εδώ ο Κόπολας μας μαθαίνει για την σημασία της υπομονής και της ελπίδας μέσα από μία γλυκιά και λιτή ιστορία που για μία ακόμη φορά οι εικόνες των Κυκλάδων επικρατούν, διανθίζουν το κείμενο και συμβάλλουν στην εξοικείωση με την ιστορία.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα, γραμμένα από την ίδια

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Χρυσούπολη. Από μικρή ζωγράφιζα, αλλά μπερδεύτηκα με όλα αυτά που άκουγα και τελικά σπούδασα Πληροφορική στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησα εκεί να δουλεύω σε ιδιωτικό σχολείο και η επαφή μου με τα παιδιά βοήθησε στο να εξελιχθεί η δημιουργικότητά μου. Αλλά δεν μπορούσα να ησυχάσω, έτσι αποφάσισα να σπουδάσω Γραφικές Τέχνες και αυτό ήταν η αρχή μιας σειράς αλλαγών στη ζωή μου.

Ξαφνικά -«Έι! Ψιτ!»- γνώρισα τον Πάνο και μετακόμισα στην πανέμορφη Άνδρο. Ξεκίνησα να σχεδιάζω ασταμάτητα και σιγά σιγά άρχισαν να με φωνάζουν Σουρικάτα. Κάπως έτσι μπήκε στη ζωή μου ο Κόπολας, ένα πανέξυπνο, αγαπησιάρικο, ζωηρό και πολύ κοινωνικό, ημίαιμο, μαύρο σκυλάκι. Μια μέρα, σε μια βόλτα μας, κυνήγησε έναν σκαντζόχοιρο για να παίξει μαζί του και αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να δημιουργηθεί το παραμύθι.

x

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment