Public – STEAM παιχνίδια

0 Comments 🕔12:37, 12.Οκτ 2016

Public – STEAM παιχνίδια

Πριν από μερικές εβδομάδες έλαβα ένα υπέροχο δώρο. Ένα τεράστιο κουτί που για να το σηκώσω και να το βάλω στο αυτοκίνητο χρειάστηκα τη βοήθεια κανά δυό περαστικών που προσγειώθηκε στο δωμάτιο της Βάλιας για συναρμολόγηση. Το δώρο έφερε την υπογραφή του γνωστού σε όλους μας PUBLIC και δεν ήταν άλλο από ένα καταπληκτικό Ξενοδοχείο με 3 ορόφους και επισκέπτες 2 οικογένειες ζώων. Σύνολο κομματιών: 296!!!

public steam

public steam

public steam

public steam

public steam

public steam

Ο ενθουσιασμός τεράστιος φυσικά. Το ξεκινήσαμε αρχικά μόνη της η Αλίκη (8) με αρκετή άνεση καθώς η ηλικία που απευθύνεται είναι έως 5 ετών και στη συνέχεια ανέλαβα εγώ και η Βάλια (4). Εδώ λοιπόν να σημειώσω ότι πιστεύω ότι ένα παιδί 18Μ-5Ετών μάλλον δύσκολα θα ολοκληρώσει το έργο αυτό μόνο τους αλλά θα σε χρειαστεί στο πλευρό του – εμένα ακόμα με βασανίζει η ολοκλήρωση της σκάλας.

public steam

public steam

Το Maximilian Hotel είναι ένα από τα πολλά παιχνίδια κατασκευών STEAM που μπορεί κανείς να βρει στα PUBLIC. Και τώρα θα μου πεις τι σημαίνει STEAM. Eίναι το ακρωνύμιο για τους όρους που αντιστοιχούν στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά και πρωτοεμφανίσθηκε το 2001.

Public – STEAM παιχνίδια

Τα παιχνίδια STEM έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα αυτή την εκπαιδευτική τάση για να εισαχθούν νέοι τομείς στα πεδία δράσης των παιδιών και ήρθαν για πρώτη φορά στα Public το 2014. Η τάση STEM όντας δυναμική έγινε ακόμα πιο καινοτόμα και δημιουργική με την προσθήκη της Τέχνης (Art). Έτσι δημιουργήθηκε το STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) το οποίο αποτελεί μια απόλυτα ολοκληρωμένη πρόταση και περιλαμβάνει όλα τα πεδία γνώσης και δημιουργικότητας για τους μικρούς φίλους στα πεδία των επιστημών και των τεχνών!

Τα STEAM λοιπόν είναι μία εντελώς διαφορετική κατηγορία παιχνιδιών, η οποία δεν έχει μόνο ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να εξοικειωθούν με τις επιστήμες, τις τέχνες αλλά να προάγει τη συνεργασία, να ενθαρρύνει την υπομονή, και την ικανότητα αντίληψης του χώρου, τη λογική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων. Και για εμένα προσωπικά τα παιχνίδια αυτά έχουν ένα ακόμα τεράστιο πλεονέκτημα: είναι διασκεδαστικά και για εμάς.

Είμαι σίγουρη ότι παρόμοια παιχνίδια μπορείτε να προμηθευτείτε και από άλλα καταστήματα αλλά προσωπικά επιλέγω τα PUBLIC στο Golden Hall καθώς η εξυπηρέτηση του προσωπικού είναι κορυφαία. Όλοι συνεργάτες/πωλητές/σύμβουλοι γνωρίζουν τα προϊόντα και στην απίθανη περίπτωση που κάτι τους έχει διαφύγει θα αναζητήσουν γρήγορα το συνάδελφο που θα γνωρίζει.

Αν πάλι είσαι λάτρης του THE Mall τότε έχεις και ένα παραπάνω λόγο να επισκεφθείς τα PUBLIC.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ BLAST

Aπό την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 και κάθε Παρασκευή, συνεργάζονται με την εταιρεία blast (build and learn art • science • technology), και διοργανώνουν εργαστήρια ρομποτικής. Ιδρυτής της blast είναι ο Βασίλης Χρυσανθακόπουλος, διεθνώς αναγνωρισμένος σχεδιαστής ρομποτικής και freelance LEGO® designer, μέλος της ομάδας επιστημόνων που συμβάλλει στην ανάπτυξη της ρομποτικής πλατφόρμας LEGO® MINDSTORMS®.

public steam

Όλα τα sessions απευθύνονται σε παιδιά από 8 έως 16 ετών και έχουν διάρκεια 2 ώρες.. Τα εργαστήρια χωρίζονται σε 3 θεματικές:

• Στα μαθήματα blast robotics design, χρησιμοποιώντας την κορυφαία πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO®MINDSTORMS® και πλήθος τεχνικών εργαλείων, κατασκευών και τεχνολογικών υλικών, τα παιδιά καλούνται να δράσουν απολύτως μεθοδικά και ομαδικά προκειμένου να αναλύσουν και να δώσουν τεκμηριωμένες λύσεις σε αποστολές υψηλής πολυπλοκότητας.
• Στο blast architecture, τα παιδιά, δουλεύοντας ομαδικά, θα δημιουργήσουν αντικείμενα, κτίρια και πόλεις με βάση ένα σενάριο. Χρησιμοποιώντας το σετ LEGO® Architecture Studio και άλλα τουβλάκια LEGO®, θα χτίσουν, θα βελτιώσουν τις κατασκευές τους, θα ανταλλάξουν ιδέες και θα συνδυάσουν γνώσεις αρχιτεκτονικής, αισθητικής, μηχανικής και όχι μόνο!
• Στο blast robot sumo, τα παιδιά καλούνται να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν αυτόνομα ρομπότ παλαιστές “sumo”, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO® MINDSTORMS®. Το διαγωνιστικό σκέλος του κάθε session θα περιλαμβάνει και ανοιχτούς για το κοινό αγώνες, όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετάσχει με το δικό του ρομπότ!

public steam

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

Για τη blast θα σου μιλήσω αναλυτικά σε επόμενο post καθώς επισκέφθηκα πριν το καλοκαίρι το Βασίλη Χρυσανθακόπουλο γιατί ήθελα να μάθω και να καταλάβω περισσότερα για την ρομποτική. Με ενέπνευσε τόσο που ακόμα δεν έχω καταφέρει να βάλω τις σκέψεις μου σε χαρτί και να το μοιραστώ. Με σιγουριά όμως μπορώ να πω ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό μυαλό, που αγαπάει τα παιδιά, και την ανάπτυξή τους και έχει αφιερώσει πλέον τη ζωή του σε υτό.

Θα επανέλθω λοιπόν σύντομα,

Π

Το άρθρο Public – STEAM παιχνίδια έχει γραφτεί για το blog.aliceonboard.gr και δεν αποτελεί εμπορική διαφήμιση.

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment