Little Emily και Ευγένιος Τριβιζάς!

0 Comments 🕔10:25, 12.Feb 2016

Little Emily και Ευγένιος Τριβιζάς!

H σημερινή ημέρα είναι φυσικά αφιερωμένη εδώ σε αυτό το Blog στο Little Emily και τον Ευγένιο Τριβιζά που με τα βιβλία του έχει μεγαλώσει τη φαντασία πολλών παιδιών. Πινεζοβροχή, Λούκολος, η Χαρά και το Γκουντούν, η Δόνα Τερηδόνα με τη δική της μοναδική ιστορία, τα τρία μικρά λυκάκια και το Μεγάλο Κακό Γουρούνι, εικονογραφημένο από την Helen Oxenbury που είχαν κατακτήσει τη δεύτερη θέση σε λίστα των παιδικών best sellers στις ΗΠΑ, μερικά μόνο ενδεικτικά και πολύ αγαπημένα βιβλία.

Ένα νέο όμως μας ήρθε από τον Τριβιζοπλανήτη και μας έχει όλους εδώ σε αυτή την κακόμοιρη χώρα ενθουσιάσει: το e-book του Little Emily (Το κοτσάνι του πετροκέρασου στην ελληνική έκδοση) κέρδισε λέει το βραβείο καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας από τα KidscreenAwards των ΗΠΑ.Kαι για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για σημαντικότερο φορέα βράβευσης παιδικού τηλεοπτικού και διαδικτυακoύ περιεχομένου στις ΗΠΑ.

EVGENIOS-TRIVIZAS-LITTLE-EMILY

Ένα βραβείο που ο αγαπημένος Ευγένιος διεκδίκησε μαζί με τον εκδοτικό οίκο Ever After Tales. Aπέναντί τους, βρίσκονταν και διεκδικήσαν το ίδιο ακριβώς βραβείο, ο κολοσσός της Disney με το Story Central και η Play Date Digital της πολυεθνικής Hasbro με το My Little Pony.

Αναμενόμενο φυσικά από έναν άνθρωπο που έχει δημιουργήσει γύρω στις 484 χώρες με πιο γνωστές τη Φρουτοπία, το Αβγανιστάν, το Κουφέιτ, το Νησί των Πυροτεχνημάτων, καθώς και το Ανω και Κάτω Βόλτα.

Δεν είναι η πρώτη φορά φυσικά που βραβεύετε, αφού την ίδια επιτυχία είχε και το e-book του Φυσικά το e-book The Amazing Pop Corn.

To Little Emily, βρίσκεται ήδη στη συλλογή μας στο ipad και σήμερα το πρωί περιηγήθηκα λίγο σε αυτό.

trivizas_little emily

Ο πλανήτης Spick-Span είναι μικρός και οι κάτοικοί του λίγοι: ο ζωγράφος Alex και η μικρή του κόρη Emily. O Alex ζωγραφίζει τον πλανήτη ανάλογα με τις επιθυμίες της γλυκιάς Emily. Όπως κάποιος φθονεί αυτό τον υπέροχο διασκεδαστικό πλανήτη. Ένας βρωμερός τύπος από το γειτονικό πλανήτη Stink-Stink θέλει να καταστρέψει όλα όσα έχουν.

trivizas_little emily 2

trivizas_little emily 3

Ένας πολύχρωμος γαλαξίας ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας με ζούγκλες από ιπποπόταμους, ηλιοτρόπια, λίμνες από παγωμένο παγωτό με γεύση μέντας και ότι αλλά η φαντασία σας μπορεί ή όχι ακόμα να φανταστεί. Μια απολαυστική ιστορία για τη στοργή και τη δημιουργικότητα. Μία καταπληκτική εφαρμογή που μπορείτε να βρείτε στο app store αλλά και στο google store– η γλώσσα είναι αγγλικά.

Η νέα αυτή εφαρμογή έχει τα εξής χαρακτηριστικά

– Μία όμορφη ιστορία από τον Ευγένιο Τριβίζα με διαδραστικά στοιχεία
– Εντυπωσιακά γραφικά και animation από τον σκηνοθέτη και animator Παναγιώτη Ράππα και εξαιρετική μουσική
– Επιλογή σκηνών για εύκολη πλοήγηση
– Μικρούς «θησαυρούς διάδρασης» που κάνουν την εμπειρία ανάγνωσης αυτού του e-book ακόμα πιο ενδιαφέρουσα
– Τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα στην αφήγηση ή την ανάγνωση της ιστορίας
– Παιχνίδια όπως παλ και ζωγραφική συντροφιά με την Emily Που διασκεδάζουν τους μικρούς μας φίλους αλλά και διαγωνισμός ζωγραφικής

«Ακόμα και κολοσσοί με ασυναγώνιστα τεχνολογικά και πάσης φύσεως μέσα μπορεί να μην καταφέρουν να κατατρoπώσουν ένα κοτσάνι πετροκέρασου» δήλωσε ο Ευγένιος Τριβιζάς στα Νέα, τονίζοντας:

«Έχω πει συχνά ότι πηγή έμπνευσής μου είναι ακόμα και τα πιο ασήμαντα αντικείμενα, αντικείμενα που περνάνε πολλές φορές απαρατήρητα, όπως ένα καλαμάκι πορτοκαλάδας, ένα ξυλάκι παγωτού, ένα χρυσόχαρτο από σοκολατάκι, ένα καμένο σπίρτο ή ένα κοτσάνι πετροκέρασου.

Καλή απολαυση!

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment