Kind Bag – Το τέλειο υποκατάστατο της πλαστικής σακούλας

0 Comments 🕔11:40, 24.Aug 2021

Περισσότερο από 80% των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι πλαστικά σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. Εξαιτίας του αργού ρυθμού αποσύνθεσης, το πλαστικό συσσωρεύεται σε θάλασσες, ωκεανούς και παραλίες. Τα πλαστικά υπολείμματα εντοπίζονται σε είδη, όπως οι θαλάσσιες χελώνες, οι φώκιες, οι φάλαινες, αλλά και στα πουλιά, ενώ επηρεάζουν ολόκληρη την ανθρώπινη τροφική αλυσίδα καθώς τα απορροφούν τα ψάρια και τα οστρακοειδή.

Λαμβάνοντας υπόψη του αυτά τα στοιχεία, το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε έναν νέο νόμο σχετικά με την οριστική απαγόρευση των πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης, όπως πιάτα, μαχαιροπίρουνα, καλαμάκια, μπατονέτες και η απαγορευσή τους έχει πλέον τεθεί σε ισχύ. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να πετύχουν το στόχο για συλλογή 90% των πλαστικών μπουκαλιών μέχρι το 2029, ενώ τα πλαστικά μπουκάλια θα πρέπει να προέρχονται τουλάχιστον κατά 25% από ανακυκλωμένο υλικό μέχρι το 2025 και 30% μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με την Greenpeace, καθημερινά στην Ελλάδα μέχρι σήμερα προσφέρονταν κατά μέσο όρο 1.000.000 πλαστικά ποτήρια για να σερβίρουν  καφέ. Κάθε χρόνο χρησιμοποιούνται 4,3 δισ. πλαστικές σακούλες (πριν την εφαρμογή του περιβαλλοντικού τέλους), 2 δισ. πλαστικά μπουκάλια για νερό και αναψυκτικά και 300 εκατ. πλαστικά ποτήρια του καφέ.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η ανακύκλωση του πλαστικού δεν αρκεί. Χρειάζεται πρόληψη, μείωση της χρήσης του με αντικατάσταση του με άλλα υλικά που πλέον είναι ευρέως γνωστά.

Η εταιρεία Kind Bag σχεδιάζει μια σειρά από επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες αγορών – από υψηλής ποιότητας, μεταξένιο ανακυκλωμένο PET που παράγεται από χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια που διαφορετικά θα προορίζονταν για τους ωκεανούς μας. Οι τσάντες είναι ανθεκτικές, αδιάβροχες και διπλώνονται σε μια τσέπη μεγέθους τσέπης για την εύκολη μεταφορά τους και είναι διαθέσιμες σε πολλά δροσερά και πολύχρωμα σχέδια.

Η ιδρυτής της Maria Rodriguez αναγνώρισε το  παγκόσμιο πρόβλημα των πλαστικών αποβλήτων πριν από αρκετά χρόνια και όπως πολλοί άνθρωποι άρχισε να μειώνει την κατανάλωση πλαστικών της, συνειδητοποιώντας τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το πλαστικό στο περιβάλλον και τους ωκεανούς μας. Η Maria αντιλαμβανόμενη ότι οι πλαστικές σακούλες μίας χρήσης είχαν καθοριστικό ρόλο σε αυτό το πρόβλημα, αποφάσισε να ξεκινήσει την δική της καμπάνια ενημέρωσης και δράσης σχεδιάζοντας μια επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα μεταφοράς από μεταχειρισμένα πλαστικά μπουκάλια. Το 2019 γεννήθηκε το Kind Bag.

Εκτός από την σημαντική προσφορά στην κοινωνία μειώνοντας τον αριθμό των πλαστικών σακουλών μίας χρήσης που χρησιμοποιήθηκαν και σπαταλήθηκαν, η Kind Bag προσφέρει επίσης 1% των πωλήσεων στο WWF UK, στο Breast Cancer Haven, στο Battersea Dogs & Cats Home και στο Just One Ocean μέσω του Work For Good (1% των πωλήσεων διαιρείται σε 0,25% για κάθε φιλανθρωπικό ίδρυμα).

Οι επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες αγορών διαθέτουν φαρδύ λουράκι για άνετο κράτημα και μεταφορά και πλένονται στο πλυντήριο στους 30 βαθμούς.

Kind Bag – Το τέλειο υποκατάστατο της πλαστικής σακούλας

Αναδιπλούμενη τσάντα ιδανική για τα βασικά σας ψώνια. Το τέλειο υποκατάστατο της πλαστικής σακούλας που εύκολα μεταφέρεται ακόμα και σε ένα πορτοφόλι.

  • 100% ανακυκλωμένη & ανακυκλώσιμη τσάντα αγορών υλικών.
  • Κατασκευασμένη από 6 πλαστικά μπουκάλια που προορίζονται για τους ωκεανούς μας.
  • Βοηθά στην εξάλειψη της ανάγκης για πλαστικές σακούλες μιας χρήσης.
  • Υψηλής ποιότητας
  • Ανθεκτική, αδιάβροχη και ελαφριά
  • Μπορεί να μεταφέρει έως 20 κιλά.
  • Πλένεται στο πλυντήριο στους 30 βαθμούς.
  • Μεγάλη χωρητικότητα
  • Διπλώνεται στην προσαρτημένη μικρή θήκη και μπορεί να χωρέσει σε τσέπη ή τσάντα.
  • Ανετη εφαρμογή στον ώμο.

Διάσταση:

Τσάντας 39 x 64 x 17 cm

Pouch αποθήκευσης: 14 x 15 x 1 cm

Kind Bag – Το τέλειο υποκατάστατο της πλαστικής σακούλας. Μπορείτε να τις βρείτε στο Alice on Board.

Διαβάστε για τη Liewwod και την ευρεία γκάμα της σε οργανικά ποριόντα. 

 

 

 

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment