COSMOTE Family: Ένας πιο ασφαλής κόσμος στο Internet για όλη την οικογένεια

0 Comments 🕔10:54, 04.May 2018

COSMOTE Family: Ένας πιο ασφαλής κόσμος στο Internet για όλη την οικογένεια
Νέες υπηρεσίες & δράσεις COSMOTE Family

Με μία κόρη στα 10 και μια μικρότερη στα 6, το θέμα της ενασχόλησης των παιδιών με τα Social Media αλλά και το Internet γενικότερα, η πληροφόρηση αλλά και η ασφάλειά τους είναι θέμα άκρως ενδιαφέρον που χρήζει διερεύνησης. Σαφώς η συμμετοχή τους στον κόσμο των Social Media είναι σχεδόν ανύπαρκτη- το μόνο που κάνουν αυτή τη στιγμή είναι η παρακολούθηση επεισοδίων στο NETFLIX, δεν έχουν δικό τους κάποιο tablet μήτε κινητό αλλά ξέρω πως τα επόμενα χρόνια το βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει πολύ γρήγορα.

cosmote family

Όταν λοιπόν η COSMOTE ανακοίνωσε τα νέα της εργαλεία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο ώστε να απολαμβάνουν τα παιδιά μας τις απεριόριστες δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου, ήμουν εκεί και με αμείωτο ενδιαφέρον άκουσα, σκέφτηκα, προβληματίστηκα και μοιράζομαι εδώ μαζί σου.

ΕΡΕΥΝΑ MRB

Σύμφωνα με έρευνα της MRB που διενεργήθηκε πρόσφατα για λογαριασμό της COSMOTE, το 50% των γονέων χρειάζεται βοήθεια για την καθοδήγηση των παιδιών στο Internet, με ένα ποσοστό 74% των γονέων να δηλώνουν πως το Internet έχει περισσότερα οφέλη από κινδύνους, ενώ το 55% ανησυχεί για την ασφάλεια των παιδιών κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο, με κύριους λόγους ανησυχίας να είναι η «υπερβολική ενασχόληση με το Internet» (78%), η «έκθεση σε επιβλαβές/ακατάλληλο περιεχόμενο» (71%), η κλοπή προσωπικών δεδομένων (69%) και η «σεξουαλική παρενόχληση» (68%).

Το συγκλονιστικό βέβαια εύρημα της ίδιας έρευνας είναι πως, η χρήση του Internet από τα παιδιά, διαμορφώνεται σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά (93%) σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Στο ηλικιακό γκρουπ 12-18 ετών, η χρήση είναι καθολική, ενώ ακόμη και στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών, η διείσδυση διαμορφώνεται σε 87%.

cosmote family

Ωστόσο το Internet είναι ένας «απεριόριστος χώρος με απίθανες δυνατότητες για γνώση, ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση, αρκεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Τα παιδιά θέλουμε να απολαμβάνουν τον ψηφιακό κόσμο με ασφάλεια. Για να το πετύχουμε, πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ενημέρωση και την εκπαίδευση τους σε θέματα ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου όπως δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης, Διευθυντής Residential Marketing του Ομίλου ΟΤΕ.

COSMOTE FAMILY

Η COSMOTE, πιστή στην υπόσχεση της για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, παρουσιάζει το COSMOTE Family, μία σειρά από υπηρεσίες, δράσεις και εργαλεία, που έχουν στόχο να στηρίξουν την οικογένεια και την προσπάθεια των γονιών να προσφέρουν στα παιδιά τους τις απεριόριστες δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Τα νέα εμπλουτισμένα προγράμματα COSMOTE Mobile Family

Τα νέα προγράμματα COSMOTE Mobile Family (σημ. 2) προσφέρουν πλούσιο χρόνο ομιλίας και MB για πλοήγηση στο διαδίκτυο, τα οποία μπορεί να μοιράζεται όλη η οικογένεια. Με τη νέα δυνατότητα Family Data Limits, οι γονείς μπορούν να ορίζουν οι ίδιοι τα MB που θα καταναλώσουν τα παιδιά τους στη διάρκεια του μήνα, εκπαιδεύοντάς τα στην ορθολογική χρήση του Internet.

cosmote family

Η νέα εξελιγμένη εφαρμογή γονικού ελέγχου COSMOTE Family Safety

H νέα προηγμένη εφαρμογή γονικού ελέγχου COSMOTE Family Safety, δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ενημερώνονται για τα sites και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους, αποκλείοντας εκείνα που θεωρούν ακατάλληλα, να θέτουν όρια στον χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά στο Internet και να τα προστατεύουν κατά την πλοήγηση στα κοινωνικά δίκτυα (cyberbullying, predators). Η εφαρμογή παρέχει κάλυψη σε όλες τις συσκευές (κινητό, tablet, υπολογιστή), σε όποιο δίκτυο και αν είναι συνδεδεμένες (Wifi, 3G/4G).

Η εφαρμογή COSMOTE Family Safety είναι διαθέσιμη (App Store, Google Play) για όλους τους συνδρομητές COSMOTE κινητής και παρέχεται εντελώς δωρεάν για τους συνδρομητές των προγραμμάτων COSMOTE Mobile Family . Μπορεί να εγκατασταθεί σε έως 5 συσκευές, με λειτουργικό σύστημα Android, iOs και Windows (για laptops/desktops).

Το εκπαιδευτικό portal e-parenting

Για την εκπαίδευση του κοινού, η COSMOTE δημιούργησε το νέο portal e-parenting, όπου οι γονείς μπορούν να αναζητούν άρθρα για το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης από εξειδικευμένους φορείς, να ενημερώνονται για τις νέες τάσεις, εφαρμογές, αλλά και τα νέα σημεία επαφής των παιδιών στο digital περιβάλλον.

Σημείο αναφοράς για το περιεχόμενο του portal, αποτελούν οι εξειδικευμένες και επίκαιρες πληροφορίες των έγκριτων φορέων με τους οποίους συνεργάζεται η COSMOTE: το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) & την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Αυτό είναι το Internet
Απέραντο. Μαγικό
Χωρίς Όρια
Με απίστευτη δύναμη.
Για αυτό και ένα παιδί
χρειάζεται κάποιον όταν μπαίνει,
για να νιώθει ασφάλεια
να μην το παρασέρνει
Γιατί όταν μπει, θα μαγευτεί,
με τα πόσα πράγματα μπορεί μπορεί να κανει
Να ανακαλύψει, πόσο μπορεί να παίξει,
να γελάσει, να κάνει νέους φίλους
να νιώσει ελεύθερο.
Γιατί τελικά το Internet
υπάρχει για να μας ταξιδεύει,
για να μας πηγαίνει ακόμη πιο μακριά.

Σημ. 1: Η έρευνα διεξήχθη με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων & τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου και είχε πανελλαδική κάλυψη, στοχεύοντας γονείς με παιδιά, ηλικίας 5 έως 18 ετών. Η συλλογή των συνεντεύξεων ξεκίνησε στις 14/3/2018 και ολοκληρώθηκε στις 21/3/2018. Το συνολικό δείγμα της έρευνας ήταν 600 ολοκληρωμένες συνεντεύξεις.
Σημ. 2: δωρεάν έως τις 31/6/18 και μετά με χρέωση €2,90/μήνα.
Σημ. 3: Το συγκεκριμένο άρθρο ΔΕΝ αποτελεί προιόν εμπορικής συμφωνίας αλλά ενημέρωση.

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment