Colour Athens – Ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός οδηγός

0 Comments 🕔08:30, 01.Sep 2016

Colour Athens – Ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός οδηγός

Η Ελλάδα μας είναι πολλά πράγματα και ο τρόπος που την προβάλλουμε και την παρουσιάζουμε έχει σημασία. Έχει διαφορά να επικοινωνείς το τσολιαδάκι και να το κουνάς φωνάζοντας «γκρικ τσολιας φορ φαιβ γιουρος» για να προβάλλεις τον πολιστισμό ή να παρουσιάζεις φωτογραφίες του “μουζάκα” χωρίς καμία αισθητική στους δρόμους για 10,00 Ευρώ με πρόθεση να τονίσεις την υπέροχη μεσογειακή μας κουζίνα από μία εμπνευσμένη και καλαίσθητη πρόταση – και αναφέρομαι σε όλους τους τομείς και σε πολλά επίπεδα.

Και αυτό ήταν ακριβώς εκείνο που μου πέρασε από το μυαλό, όταν τις προάλλες διάβασα στο καταπληκτικό Human Stories (αν δεν το γνωρίζετε αξίζει να το επισκεφθείτε) για την Αβροκώμη και τη Βασιλική και το δημιουργικό παιδί τους το Colour Athens.

colour athens

colouring_athens_5

H Αβροκώμη Ζαβιτσάνου και η Βασιλική Τζώρα, γνωρίστηκαν στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Βόλου και εκείνη η συνάντησή τους ήταν καθοριστική για την μετέπειτα δημιουργική πορεία τους. Η αγάπη τους για τα γραμμικά – λιτά σχέδια από την μία πλευρά αλλά και η παγκόσμια τάση έκδοσης και κυκλοφορίας βιβλίων ζωγραφικής με διάφορα περιεχόμενα τις οδήγησε στη σχεδίαση αυτού το διαφορετικού ταξιδιωτικού οδηγού.

Λίγα λόγια για το Colour Athens

Ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός, διαδραστικός οδηγός που σε παίρνει από το χέρι και σε ξεναγεί στο κέντρο της Αθήνας, στα ιστορικά της μνημεία αλλά και στα ξεχωριστά εκείνα στοιχεία της που σκιαγραφούν το πολιτισμικό της πρόσωπο – τάβλι, σουβλάκι, σανδάλια, περίπτερα σε πρώτο πλάνο!. Ένας οδηγός που σε καλεί να τον χρωματίσεις, αποκτώντας ταυτόχρονα και μερικές πληροφορίες για το κάθε σημείο/στοιχείο παρουσίασης (τοπόσημο).

colour athens

colour athens

Μέσα στο βιβλίο συναντά κανείς ένα χάρτη με κουκίδες για τα μέρη που αναφέρονται στο βιβλίο. Στα δεξιά μπορείς να ζωγραφίσεις την εικόνα και στα αριστερά, το κείμενο περιγράφει την εικόνα σε δύο γλώσσες: αγγλικά και ελληνικά. Κάθε σελίδα διαθέτει περφορέ για να μπορείς καδράρεις όταν την ολοκλήρώσεις τη ζωγραφιά σου.

colouring_athens_6

colouring_athens_7

Εντύπωση μου έκανε η ράχη του τετράγωνου αυτού βιβλίου που αρχικά σου δίνει την εντύπωση πως κάτι λείπει αφού μπορείς να δεις την μπλε κλωστή βιβλιοδεσίας. Και ο λόγος για αυτό ήταν για να μπορεί ο αναγνώστης/ζωγράφος να ανοίξει κάθε σαλόνι του βιβλίου τέλεια.

Ένα στοιχείο που αγάπησα σε αυτή την έκδοση και που ελπίζω να μην αλλάξουν, γιατί όπως χαρακτηριστικά που είπε η Βασιλική κάποιοι αναγνώστες προβληματίζονται. Αν με ρωτήσεις πάντως, θεωρώ ότι είναι ένα στοιχείο αναγνωριστικό της έκδοσης. Του προσδίδει μία ξεχωριστή, vintage ταυτότητα όπως άλλωστε και το λογότυπο με το μολυβάκι που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη γραφίστρια Δανάη Σαργολόγου.

colour athens

Αρχικά δημιουργήθηκε μόνο το Colour Athens! Αλλά Το colour Greece –Santorini, Mykonos, Crete, Thessaloniki, βρίσκονται ήδη στα καταστήματα.

Το Colour Athens μπορείτε να το βρείτε ανάμεσα σε πολλά άλλα παιδικά βιβλία, αν και δεν ανήκει αποκλειστικά σε αυτή την κατηγορία, και στο ALICEONBOARD.COM. Αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση για έναν φίλο που θα επισκεφθεί την Ελλάδα από το εξωτερικό, αλλά και για το παιδί μας στην πρώτη βόλτα στο κέντροτης Αθήνας.

Καλοτάξιδο να είναι και αναμένουμε τα επόμενα…

x

To άρθρο Colour Athens – Ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός οδηγός πρωτοδημοσιεύθηκε στο blog.aliceonboard.gr

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment