
Chocolate Cake
Η ίωση μας εχει επισκεφτεί εδώ και αρκετές ημέρες στο σπίτι και αλυσιδωτά προσεγγίζει με στρατηγικές κινήσεις έναν έναν. Εγώ ακόμα αντιστέκομαι σθεναρά αλλά υποψιάζομαι ότι πλησιάζει με αργά βήματα και σε εμένα. Έτσι σήμερα, για 5η ημέρα, κάθισα στο σπίτι ΟΛΗ την ημέρα. Όποιος σας πει ότι το να κάθεται σπίτι και να αφιερώνει αποκλειστικά τον χρόνο του ημερησίως με τα παιδιά του, είναι κάτι που το απολαμβάνει, εγώ προσωπικά δυσκολεύομαι να τον πιστέψω. Ψηφίζω Working Mum vs Staying at Home Mum. Ωστόσο σε αυτό το θέμα, θα επανέλθω κάποια άλλη στιγμή με Post.
Κατά τη διάρκεια λοιπόν αυτής της ημέρας, σκέφτηκα να κάνουμε κάτι μαζί με την Αλίκη – την ώρα που η Βάλια κοιμόταν βεβαίως βεβαίως – και τι άλλο από την αγαπημένη της ζαχαροπλαστική. Ξέρετε το γνωστό πασαλείβομαι με το αλεύρι, τρώω μέχρι σκασμού οτιδήποτε μοιάζει με σοκολάτα, ανακατεύω και διαλύω ότι είναι υγρό κλπ κλπ. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα σοκολατιένο κέικ. Και επειδή έχασα με την μετακόμιση όλες τις συνταγές μου, να είναι καλά το google. Έπεσα πάνω σε μία συνταγή που μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Και ιδού οι λεπτομέρειες:
ΥΛΙΚΑ:
250 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
1 κούπα ζάχαρη (η αρχική συνταγή πρότεινε 2 κούπες αλλά εγώ φυσικά ούτε που να το ακούσω – μπορείτε να βάλετε ακόμα πιο λίγη)
1 1/3 κούπες νερό
1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (εγώ δεν είχα και απλά πρόσθεσα 1 κ.γ. Baking Powder)
1/4 κούπας κακάο
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Διαδικασία:
1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα πρώτα 5 υλικά.
2. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο σε ένα μεγάλο μπωλ.
4. Προσθέτουμε στο μπωλ το υγρό μείγμα αφού έχει κρυώσει λιγο και χτυπάμε ελαφρά με το χέρι.
5. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά.
6. Βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο/βουτυρωμένο ταψί (Νο 26), στρωμένο και με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στις αντιστάσεις για μία ώρα και 45 λεπτά στους 150 βαθμούς.
Λοιπόν εγώ χρησιμοποίησα ταψί διαμέτρου 30εκ και όχι 26εκ. Σίγουρα θα σας πρότεινα να χρησιμοποιήσετε αυτό που αρχικά προτείνει ή ακόμα και μικρότερο ώστε να σας βγει λίγο πιο χοντρό. Και φυσικά μην ξεχάσετε το αντικολλητικό χαρτί γιατί θα βγεί πιο εύκολα από τη φόρμα. Εμείς αρχικά βάλαμε ζάχαρη άχνη με την ΑΛίκη, έτσι για να χιονίσει λίγο αλλά μετά έφτιξα ένα εύκολο γλάσο – χωρίς καμία απολύτως συνταγή. Μια σοκολάτα κουβερτούρα (125gr) σε μία κατσαρόλα και αφήστε τη να λιώσει προσθέτοντας λίγη κρέμα γάλακτος – έτσι στο περίπου!
Σε κάθε περίπτωση οφείλω να ομολογήσω ότι αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο. Μάλιστα τώρα που έρχεται ΣΚ θα σας πρότεινα να το κάνετε και να το απολαύσετε με το πρωινό σας της Κυριακής. Οι μικροί μας φίλοι θα το λατρέψουν.
Καλή επιτυχία
Π+Α+Β
you may also like:
No Comments Yet!
No one have left a comment for this post yet!
WRITE A COMMENT ON THIS POST