
Cheesecake λεμόνι-λαιμ – Μια γλυκιά νότα σε ατομική φόρμα
Από την Ιωάννα Χαλμούκη [pasta flora]
Ένα μικρό διάλειμμα μέσα στην ημέρα για μια γλυκιά απόλαυση μαζί με τα παιδιά, ή και χωρίς, είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Μερικά εύκολα υλικά όπως λεμόνι, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, αυγά και μπισκότα, ακόμα και αν δεν τα έχεις στο σπίτι αυτή τη στιγμή, εύκολα μπορείς να τα προμηθευτείς. Το Cheesecake λεμόνι-λαιμ που μας προτείνει η Ιωάννα Χαλμούκη είναι βελούδινο, απαλό, και λατρεύω την ιδέα σερβιρίσματος σε ατομικές φόρμες. Απολαύστε το.
Cheesecake λεμόνι-λαιμ
για την κρέμα λεμονιου-λαιμ
90ml χυμός lime
60ml χυμός λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι κι 1 lime
4 κρόκοι
1 αυγό
220 gr ζάχαρη
85gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, σε κομματάκια
Βάζουμε το χυμό λεμόνι και lime, το ξύσμα, τους κρόκους, το αυγό και τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν καλά. Σε μέτρια φωτιά βάζουμε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό και τοποθετούμε το μπωλ από πάνω (μπεν μαρί). Προσέχουμε το μπωλ με το μείγμα αυγων να μην ακουμπά το νερό. Ανακατεύουμε συνεχώς για 7-8λεπτά μέχρι να αρχίζει το μείγμα να πήζει και να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περνάμε την κρέμα από ένα σουρωτήρι ψιλό σε ένα δεύτερο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη κατευθείαν πάνω στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Όση δεν χρησιμοποιήσουμε τη διατηρούμε για 2 εβδομάδες περίπου στο ψυγείο.
Για το cheesecake
250gr μπισκότα κανέλας (ή ότι άλλο θέλουμε) θρυμματισμένα
120gr βούτυρο λιωμένο αλλά κρύο
ξύσμα από μισό λεμόνι και μισό lime
600 γρ τυρί κρέμα
180γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
150 γρ κρέμα γάλακτος
ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 lime
*** Χρησιμοποιούμε μίνι φόρμες με αποσπώμενο πάτο ή μίνι τσέρκια που έχουμε ντύσει τον πάτο τους με αλουμινόχαρτο και χαρτί ψησίματος αλλά αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις θήκες για τα μάφιν, βολεύουν μια χαρά και το χαρτάκι απομακρύνεται πολύ εύκολα!
Ανακαυτεύουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 τσέρκια και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
Σ ένα μεγαλύτερο μπωλ. με το σύρμα ανακατεύουμε το τυρί και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, μετά την κρέμα και το ξύσμα. Ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν καλά τα υλικά.
Καλή επιτυχία!
Δείτε εδώ και άλλες συνταγές
you may also like:
No Comments Yet!
No one have left a comment for this post yet!
WRITE A COMMENT ON THIS POST