Brownie Butter Cake ή αλλιώς το δίχρωμο κέικ!

0 Comments 🕔11:13, 22.Οκτ 2015

Κάθε Τετάρτη έχω δώσει μία υπόσχεση: να φτιάχνουμε και οι 3 μαζί ένα κεικ. Άλλες φορές με μεγάλη ανυπομονησία, άλλες λίγο βαριεστημένα και άλλες λίγο χλιαρά. Τα κέικ τις περισσότερες φορές είναι παρόμοια με μικρές παραλλαγές. Και επειδή και γευστικά και εκτελεστικά είχα αρχίσει λίγο να το βαριέμαι, πριν φύγω εχθές από το γραφείο αναζήτησα καμιά νέα συνταγή.

Βρήκα αυτή εδώ: Brownie Butter Cake ή αλλιώς το δίχρωμο κεικ. Γιατί στη βάση του είναι σοκολατένιο brownie και από πάνω είναι ένα απλά κέικ βουτύρου. Το φτιάξαμε εύκολα, είναι νόστιμο και φυσικά μέχρι σήμερα το πρωί είχε εξαφανιστεί. Για αυτό και δεν πρόλαβα να βγάλω και αρκετές όμορφες φωτογραφίες.

brownie-butter-cake-500-x-750

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Για το Brownie:

140g (5oz) μαύρη σοκολάτα (κομμένη σε κομμάτια)
50g (¼ φλυτζάνι) βουτυρο/μαργαρίνη ανάλατη
50g (¼ φλυτζάνι) μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
35g (¼ φλυτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το cake βουτύρου:

120g (½ cup) βουτυρο/μαργαρίνη ανάλατη
100g (½ cup) ζάχαρη (εμείς βάλαμε μαύρη και εδώ)
2 αυγά
120g (1 φλυτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2g (¼ tsp) baking powder ή εναλλακτικά
50ml (3 ½ Tbsp) φρέσκο γάλα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Πρώτα φτιάχνουμε το Brownie. Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα, τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατευουμε. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αυγό, μετά το αλεύρι και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι (αφού πρώτα το έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει) και το τοποθετούμε στο φορύρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

brownie-butter-cake-chocolate

brownie-butter-cake-brownie

Για να φτιάξουμε το κέικ βουτύρου:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και κάθε φορά τα ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το baking powder, εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε φρέσκο γάλα και τα χτυπάτε καλά.

brownie-butter-cake-butter

Αφού έχετε αφήσει λίγο το brownie να “αναπνεύσει” προσθέτετε το μίγμα για το κέικ βουτύρου από πάνω και βάζετε το ταψί στο φούρνο στους 160C/320F για περίπου 25-30 λεπτά. Ότι έχει μείνει στο σκεύος σας απλά τους το δίνετε….

girls

we ate it all

Εμείς το απολαύσαμε και θα χαρώ πολύ να μάθω το δικό σας αποτέλεσμα,

xxx

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment 

<